Jump to content
Българският форум за музиканти

Каква китара да взема и от кой магазин в София.


GQI

Recommended Posts

Здравейте,

 

Вероятно за пореден път някой се включва във форума и задава въпрос за начинаещи, но изчетох темите и не видях конкретен отговор на моя въпрос.

Никога не бях свирил на китара докато през уикенда не отидох на гости на братовчед ми, който случайно ми спомена, че от около година свири на китара по час-два на ден. Тъй като не разбирам почти нищо от ноти, тонове и акорди си мислех, че свиренето на китара е пряко свързано с вроден талант и малцина могат да успеят. За мое учудване обаче той също не разбира ноти а се упражнява главно по таблатури които намира в www.ultimate-guitar.com и отваря в Guitar Pro 5. Окуражи ме като ми каза, че не ми трябват големи познания а просто постоянство за около година за да мога да изпълня 7-8 по-леки парчета.За около 30 мин успя да ме понаучи на няколко неща и мога да кажа, че имам силно желание и според мен ще се справя с по-простите парчета след време. Винаги съм мечтал да мога да свиря на китара някои евергриини когато сме на хижа, в планината или на домашен купон.Нямам намерението да ставам велик китарист а просто да мога да изсвиря по-леки парчета като RHCP - Otherside, някои интрота на Bryan Adams, Guns'n'Roses и други. Пък с времето може и да се понауча на други малко по-сложни.

На 23г. съм и съм решил да взема една китара и да оптам и аз. Трябва ми вашия съвет каква точно и от къде да я купя. Искам да е класическа или акустична, казаха ми, че грифът е хубаво да е по-тесен, за да ми е по-лесно като за начинаещ.Отделил съм м/у 150-300 лв.

Редактирано от GQI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо: Китарата трябва да ти е удобна, а най-хубаво е при избора да вземеш и някой разбиращ!

Второ: Не мисля, че си изчел всички теми, а и не си потърсил из интернет, но айде от мене да мине: Музикални магазини в София

Трето: Хубаво е да отидеш поне на 2-3 урока при учител ... от таблатури не се учи, а се копира!

Четвърто: За тези пари проверявай редовно в подфорум "Борса -> Купувам, продавам, предлагам", изпадат евтини китарки за начинаещ!

Пето: Наистина си направи труда и разгледай темите из раздел "Китара", ако след това имаш въпроси които не са дискутирани във всяка втора заповядай и си задай въпроса! Но все пак се информирай първо за да не стане "хвърляне на боб" и "Абре 'ко да си купя?"

 

Поздрави!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затварям темата защото точно този тип въпроси са в изобилие в този раздел. Моля, прочети информативните теми за раздела и темите назад за повече информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.