Jump to content
Българският форум за музиканти

Комбайнеро интелигентска


Victor94

Recommended Posts

Ще ми се един ден в тоя форум да започне да се появява конструктивна критика. Че парчето е кофти - кофти е. Ама знаете ли кое звучи по-фалшиво? Звука от група "напреднали" музиканти (не)ритмично оплюващи нещо без да си направят труда да сложат две думи, които може да са от полза за "начинаещия".

 

Само споделям, знам че това мнение нищо няма да промени. Отивам да пребия някой пет годишен, че не се чувствам много силен напоследък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Викторе, преди да запишеш парчето разписа ли го първо: как ти вървят акордите на пианото, разписа ли си партиите на сакса и тромпета?

Или се опита да го караш по слух?

 

Има места, на които си с половин, един тон по-нисък от мелодията или от хармонизираната мелодия.

Има моменти дето са хем смешни, хем болезнени.

Похвално е че се нахвърляш да свириш сола от самото начало, обаче ритмиката ти куца осезаемо и най-фрапиращото е че все е дно не усещаш, че си нисък на тия места-или нарочно свириш партията на тромпета в тоналност, различна от тази, в която си записал пианото.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

/\ /\

Всеки ли трябва да стане музикант!?? От всяка свирка дърво :ph34r:

Човекът хабер няма колко е фалшиво това, каква градивна критика!? Какво да му се каже- браво, дерзай... Тука т`ва акордче ти е леко фалшивко, да не се засегнеш обаче нещо, да не ти секне творческия ентусиазъм да правиш кавъри на Слав и да потънем дружно в любезна мазнотия... Не ти ли прави впечатление тоталната липса на музикален слух?

По-добре да му се каже навреме и в прав текст, да не си губи излишно времето с неприсъщи занимания.

Айде. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом Големите ГлЪи казват да се откажа, по-добре да го направя. Няма да споря със всезнаещите все пак ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята "ГлЪа" си е серазмерна и по този повод ще ти препоръчам да не се отказваш от свиренето, напротив наблегни на него, като за начало не се опитвай да ставаш мулти-инструменталист. Ако мислиш, че животът ти няма да опустее много, пробвай да се отърсиш от чалгата и имитирането на дебилите, които я създават и... кой знае може да излезе нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, не съм тръгнал да ставам мулти-инструменталист. Както казах по-горе това беше просто експеримент (неуспешен). А относно чалгата, не съм й кой-знае колко голям фен. Предпочитам джаза, но в моето обкръжение без чалга не може :\

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го нападайте човека,нека бъдем по благосклонни.Потрудил се човека,направил нещо,е за някои уши не толкова добро,но аз много се посмях и се радвах от сърце за ентусиазма.

 

А и кво,оназ Хасан дето пееше кен ли...всички я слушахме по 100 пъти и се пукахме от смях.Спомням си и още един образ... Мустафа с изпълнението на give me one reason,що сега да не е същото.И да знаете и за това си трябва талант и не всеки го може.

Радвайте се на живота,а на Виктор94 искам да му кажа да не се отказва,да твори,джаз,поп,рок квото му е кеф....и да го пуска от време на време да се порадваме и ние,че тази мелодия направо ми върна усмивката в тоя мрачен и дъждовен ден

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лудница е, може би е трябвало да направиш повече дубъли на различните инструменти. Чак на последният припев влизат нещата както трябва и то за малко. Но евала за инициативата.

 

Преди няколко вечери на пиянска сбирка в нас се присетихме за тая песен и веднага биде аранжирана за тарамбука, ак. китара, маракаси и бръмбазък :) Доста добре се получи. Чалга-малга... друг път :)

 

Настроението е важно! :thumbs_up: Е, и малко по тоновете да ходим все пак де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поради големия интерес и аз хвърлих едно ухо и сега съм само с едно :hysterical:

Абе човек ти не чуваш ли основната тоналност?Защото парчето почва някаква тоналност,а ти импровизираш в друга,не те ли дразни?Много откачено се е получило постоянно ми беше хем смешно хем ми се ревеше.Ужаст.Можеш да свириш на някой от всичките инструменти,обаче реши кой е от тях и се позанимавай повече с него като поработиш с метроном и като записваш слушай тоналноста..... баси .....свърши разкошно :girl_cray2: докато пишех го слушах ужаст.

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност аз свиря само на сакса и на тромпета, другите два бяха импровизация. Нахвърлях ги тия работи набързо и изобщо не съм се съобразявал с тоналностите, за това е станало такава какафония :D Радвам се поне, че някои се е забавлявал с нея и е послужила за нещо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност аз свиря само на сакса и на тромпета, другите два бяха импровизация.

Демек, за да импровизираш на един инструмент не е нужно да можеш да свириш на него...green_angel.gif

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ми да!

Нали знаеш - няма фалшив тон - фалшив е следващия !

Но когато и следващия е фалшив, разчитаме на по-следващия да оправи нещата. А когато и той е фалшив - на по-по-следващия и т.н. Получава се т.нар. "рекурсивна фалшивост" *, която не е грешна, просто използваме по-широко тълкуване на правилата !

:hysterical:

 

* - с тоя термин току-що обогатих музикалната теория ! :greenangel:

 

-----

Сега сериозно - човек, много е фалшиво ! Не приемам да ми казваш, че харесваш джаз, при положение че ухото ти не се изприщва от такава дисхармония ! Това, че ритъма ти куца, е най-малкия проблем. На първо време се постарай са свириш с добре настроени инструменти, за да ти свиква ухото с точните тонове и да ти прави впечатление кога тоновете "се бият". Това е първата стъпка - верен слух ! Тук не говорим да си абсолютист и да ми познаваш тона на скърцането на вратата, а просто да усещаш кога "нещо не е наред" !

Ако ти се свири и ти е на сърце - не се отказвай ! Слух се гради. С тренировки, с упражнения, сам ще си дойде. Към момента просто знай, че това ти е много слабо място и работи срещу това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.