Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем


The_Final_Cut

Recommended Posts

Първо се започна, като единия клавиш си изгуби динамиката и независимо колко силно или слабо го натискам, винаги е с максимална динамика. След това дефектът започна да се разпространява и по другите клавиши, вляво и в дясно от него. Четох за проблем като моя в други теми от форума. Пише, че е свързано с някакви гумички под клавишите. Незнам колко ще ми излезе ремонта и искам да попитам - как се казват на английски тези гумички, мога ли да си ги поръчам от Еbay и сам да си ги сменя, защото нямам излишни пари - ама никак! А синтезатора тепърва ще ми трябва и то много. Ако не може, колко ще струва ремонта? Модеълт е Yamaha AN1x. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гумичките не са много скъпи. Мисля че бяха 10 лева октавата, но може и да са по-малко. За смяната няма да ти вземат повече от 20 лева, така че според мен по-добре да не рискуваш сам да си отваряш синтезаторчето :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Приятелю , няма нужда от майстори ! Смяна на гумичките е нещо , което може да направиш сам ! Това е при положение , че проблема ти е в гумичките ! Клавира се отваря лесно , но си записвай какво правиш , за да не се объркаш ако не си го правил друг път и се маха страта и се слага на нейно място новата ! Това е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако гумата е цяла,струва 100 лева в динакорд.Казвам го в смисъл,че не си отварял клавира и да не се чудиш,ако е така.Само за информация,успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.