Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара Лява "резба"


Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Предистория(ако не ви се чете просто прескочете на Действие ):

Имах мерак, достатъчно пари за "изгаряне" и най-вече стара страст да дрънкам, която беше замряла в далечната 1997-98. Лошото при мен е че съм левичар( за някои и левак, но няма значение :) ). С китаростроене бях започнал '89-'90 като резултатите бяха по скоро бутафорни(материали: маса от чин, плоскости, чам и квото се сетите с подходящ размер, прагчета от неръждаеми електроди и естествено отидоха за огрев).

Що годе сполучлив опит имаше '95(тяло-цяла талпа червена върба-има я по поречието на река Дунав, незнам към кои дървета се отнася, а и не ме е интересувало;гриф ясен-цяло парче )... свирих с нея до 97-ма и групата се разпадна, един студент, други(че и аз) поради липса на кинта започнахме работа и дървото подпираше ъглите.

Преди 2-3 години нещо просветна в мен и реших да подхвана отново. Вече въоражен с достатъчно информация с ужас установих, че по така наречената китара нищо не е вярно

pc260259.th.jpg

( освен че ми беше удобна)Мензура, разстояние м/у прагчета не отговаряха на нито едно условие - бяха взети от кремона :). Реших да я отремонтирам,преди да се захвана с нов проект. Стана но имаше бая дълбане по тялото и запълване на стари кухини за адаптери, преместване на гриф навътре, смяна на фретборд вече издълбан, мензура - 24.75"(старата 25.5" че май и отгоре беше)Пръстите ми са къси това бе причината за 24.75...останах задоволен от резултата!

p2210468.th.jpg

тук без адаптери и пот, тъкмо сглобена...

 

Действие:

Тук във Форума попаднах на оферта за махагон от Данчо(visiondan) и взех една талпа, за което много благодарности. Останалото от Ebay UK. Началото бе юли 2010 края Окт 2010. Имах проблеми с оберфрезата изгоря на 15-та минута след закупуването и. Ремонта отне точно месец :( - съдба!

Ето няколко снимки. Не съм снимал процеса на изработка, тъй като в много теми го има и е до болка познат и извървян( от всеки който се е занимавал и продължава да се занимава)

img489.th.jpg

img488i.th.jpg

img490.th.jpg

pb0400013.th.jpg

pb040002t.th.jpg

pb0400022.th.jpg

pb260004w.th.jpg

p2060043u.th.jpg

p2060036.th.jpg

p2060037.th.jpg

p2060039.th.jpg

p2060040z.th.jpg

p2060044t.th.jpg

p2060042.th.jpg

p2060041.th.jpg

сглобката е болт ИН , не общоизвестната болт ОН

directcoupling02.th.jpg

ето така

 

dsc06820.th.jpg

 

старата е вече в ъгъла, явно съдбата и е да се подпира само. каакакакака

 

Благодаря за вниманието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Технически не мога да се изкажа, че не ги разбирам нещата, но тук има кой...

Много яка изглежда, браво!

 

Имам въпрос... какво пише на главата? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:icon_shithappens: изтрясках я на банцига да видя как изглежда болта отвътре. Винаги ми е било интересно кво става вътре като се "натегне" квото и да е.

Хубавото беше че я срязах преди лака иначе щеше да личи :cheers:

А за марката...еми много е ценна! :hysterical: има я даже и на първата снимка. Но не искаха да ми я регистрират тогава, било възмутително ?!? :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления! Добре си се справил с китарката! Ако хардуера беше голд още повече щеше да ми хареса!От една и съща "характеристика" сме! И аз съм левичар, но за сега ползвам купешки китари! Ще видим кога ще събера пари и смелост за кастъм такава. Поздрави и успех! Огнян.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готина китара. Не се отказвай от старата краста, щом пак те е пипнала,

Поздравления !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че ви е харесала!

А за голд хардуер...и аз се бях замислил, но пак че не взех. Черното контрастира по-добре. а жълтото ще е просто нюанс. И все пак е въпрос на предпочитание де.

Този флойд в момента е ментак - само 12 паунда :).Винаги може да се смени! Интересното обаче е че не разстройва поне досега. Локинг нъта се наложи да го правя(бронз), тъй като флойда върви комплект с някакъв аманет ЦАМ - 43 мм, а грифа горе е 42мм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже доста ми напомня цветово на Ибанез-Реб Бийч, а той е с такъв /голд/ хардуеър. Харесва ми, та затова ти го предложих! А иначе пак казвам - китарето цепи! Забивай здраво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, китарката е станала супер

 

само един въпрос, къде е връзката между това да си левичар и да свириш на левичарска китара ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата е готина и добре направена,само ме разби това че си я рязал за да видиш сглобката :slap: Все едно да срежеш двигателя на колата да и видиш буталата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...или аз или ти обясняваме много тънко. Естествено че не е рязана :thumbs_up::hysterical: . Просто онагледявам с няква снимка от нета. А коментара беше просто лаф да става :rolleyes:

Но да е ясно за някого(ако повярва), че това не е правено и не е желателно да се прави...няма нищо интересно вътре. Доста се чудех за сет нек и този начин, нормално е и да има доста спорове по форумите кое е по-доброто решение. Както и да е, флойда просто обезмисля нещата за състейна(естествено че ще направя и бронзов блок, но по нататък) та реших концепция болт ин. Притягането е направо зверски по този начин. Евентуално при следващ проект (LP) ще мислим за нек тру или сет нек. Но засега нито материал нито кинта. А и зимата е дълга, карам на спестявания никакви приходи само разходи :secret:

На въпроса за левичар: верно е че няма конкретна обвързаност. просто в далечната '87-88 пробвах и двата варианта... Еми с лявата съм по-малко сакат и така захванах. Дори в началото свирих на кремона стандартна(дясна), естествено ЧЕРНА :) с стандартен строй т.е. при мен 6та струна беше долу и така 2 години :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...или аз или ти обясняваме много тънко. Естествено че не е рязана :thumbs_up::hysterical: . Просто онагледявам с няква снимка от нета. А коментара беше просто лаф да става

Олекна ми!Не разбрах че се майтапиш бе човек.Значи няма забележки супер е китарката!Поздрави! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за ентусиазма и за крайният резултат! Има идея в инструмента и това много ме радва :punk_guitar:

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.