Jump to content
Българският форум за музиканти

Фендер


DYLGIQ

Recommended Posts

Гот е, гот :thumbup::thumbup::thumbup:

Можеш ли да запишеш и нещо на нек пикъпа, само китара, крънчи звук, някакви блус пинизи там, и от съвсем лекичко пипане до ударно свирене тип rude mood? Ще ми е интересно да чуя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата семпъла са много хубави, пълнят ми душата максимално! То първото си е направо песен дори.

 

Дай малко детайли - по каква схема е гарландчето и как е записвано.

 

И от коя серия е мексиканския фендер, че не мога да им хвана спатиите на номенклатурата.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Фендерът е от 96-та, поне според серийния номер - явно от първите бройки, щото серията Джими Вон официално се произвежда от 97-ма. Според Цвъри, от когото я взех, китарата е избирана от Щатите и донесена тук. Има направени доста сполучиливи ъпгрейди - тремоло Уилкинсън и трислоен tortoise shell пикгард - изглежда трепач, пуснах снимки във "Фукня". Взех я идеално сетъпната, само струните са малко височки за моя вкус, но реших да не ги свалям, щото ми харесва как звучи, а и ми е кеф да се "поизмъча" малко точно с тая китара. Гарландчето също го има във "Фукня" - 18 ватoва преработка на Галин на базата на МV3 с чист канал Фендер и мръсен - Богнер XTC. Кабинетчето си го правих сам, с един Celestion Seventy 80 е. Ползвам атенюатор на Парни валяк. Така лесно докарвам лек крънч на чистия канал при bedroom нива, както са записани и тези семпли. Ползвах микрофон Shure beta 57, на 5-6 см пред решетката, off-axis. Оттам в микрофонния вход на Лайн6 тонпорт, след това в компа, Кюбейз и толкоз. Ето и още едно:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Екстра сетъп си барнал, много добре звучи! :) Особено ми хареса това, че си оставил струните височки, че да те измъчват малко. Така си трябва със стратовете, трябва да ти се опъват леко, че да излезе якият тон.

 

Атенюаторът 'смачква' ли звука осезаемо? Не съм свирил с такова животно, но по мнения на познати китаристи и като цяло, малко било скапвало звука, и са ми интересни всякакви гледни точки. То преди време имаше и такава тема из семплите някъде де, май BabyThomas я беше пуснал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, атенюаторът променя звука. Не бих казал, че го смачква, просто не звучи по същия начин на еднакви звукови нива със и без атенюатор, което мисля си е съвсем нормално. При мен например се губят малко високите, но това не е проблем - компенсирам от корекциите на усилвателя. Общо взето машинката ми е много полезна и заради линейния изход, който ми позволява да записвам директно ампа, а после да пробвам как звучи с различни кабинети (под формата на импулси, разбира се:)).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То не е бакинг трак, аз си го свиря. Не мога да го шерна, щото парчето не е завършено. А като го завърша сигурно ще ми се прииска да го пусна за следващата Евровизия:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.