Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукоизолация На Помещение


Recommended Posts

След като нямаш безумно тлъсти суми се откажи от идеята мазе, таван или гараж в блок. Намираш помещение в сграда, която е на достатъчно голямо разстояние от хора (блок, къща, офиси) слагате малко вата, малко дунапрен и малко пердета по стените и тавана, зазидвате прозорците и си вдигате шум на воля. Вариант 2 изолираш си хубаво таванското помещение купувате си някакъв хибрид барабани от типа на практис с тригери или нещо подобно не знам как се казват. Всички озвучителни тела задължително не седят директно на пода, барабаните ги качваш на дървен подиум и бичите в умерени нива така, че между 4 и 8 съседите да не подскачат докато си гледат новините. Този вариант не съм го пробвал с барабани, но предполагам ще се получи. С първия вариант свирим с моята и още 3 групи в едно помещение и като за репетиционна звукът е идеален всеки чува какво свири и какво свирят останалите. Имам предвид останалите музиканти в групата не останалите ползватели на сградата :D Има и още един трети вариант, за който се сещам пак с електронни барабани който включва и слушалки за всички членове на групата и система която миксира всички звуци и в общи линии се получава, че шум няма но свирите на слушалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиренето на слушалки е опция и то добра. В студиото имаме изолирана кабина за барабаните но въпреки това ползваме електронни (с Addictive drums) за да може да гледаме барабаниста и да имаме по-добра комуникация. Искам да ти кажа че освен ако нямате някакъв много добър сет и озвучаване електронните барабани не са лоша опция. Е другия вариант е дръмъра да не се чувства удобно с електронни барабани но и затова има решения (скъпи :):)).

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

... а защо трябва да свирите силно ...

От скоро имам барабани в нас свиря почти всеки ден и никой от съседите ми не се е оплакал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В жилищна сграда репетиционна не се гради! Намерети си друг терен.Дори да приемете този вариант с тавана,каква гаранция ще имате,че съседите няма да мрънкат дори да сте постигнали пълна изолация(което струва четрицифрена сума) само защото знаят че "там има едни музиканти"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поради недостатъците на системата за оценяване, използвам поезията на "другаря Кире" -

 

Във форума за музиканти,

 

специалисти- интриганти,

 

комплексирани таланти,

 

ръсят мозъци и спам.

 

Даже предлагам да се забрани Електроакустиката в Университетите, и да се работи на принципа този рекъл, онзи казал, а пък трети се изцепил...

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.