Jump to content
Българският форум за музиканти

съвети за барабани


Achiles

Recommended Posts

В момента в компютъра съм се заредил с една камара програмки. Cool Edit, Magix, Cubase, Sonar, Drumkit from hell i t.n. Но за съжаление не мога да се оправя много добре засега. Това, което ми се иска е да заменя midi-to с реални звуци на барабани. Имам необходимите семпли, но не знам точно как става, предпочитам да го правя на Cubase или Sonar, понеже съм чувал мои познати как са се справили с тези програми. Проблема ми е първо, че не знам защо, но в Cubase мидито ми не звучи, вероятно нещо бъркам настойките, въпреки, че съм убеден, че съм избрал правилните устройства. И второ как става заместването на midi track със даден sample или loop. (не съм много наясно кое какво означава)

Благодаря за помоща ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж сега. няма полза от отварянето на 234808 програми едновременно и ровене, което може да доведе до тотална дезорентация :greenball: изтегли един фрути лупс 5, няколко семпъла на барабани и си в играта :) с нея се работи много лесно и приятно. ако целта ти е да направиш добър дръм трак - с нея ще успееш. за по-големите програми не мога да ти кажа защото не ги използвам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е, че с Fruity lopps мога да работя и то сравнително добре. Дори, когато записахме последното парче с групата си там направих барабаните, но все пак и той е доста ограничен откъм възможности. За съжаление нямам под ръка запис на барабани на Cubase или на Sonar да ти демонстрирам огромната разлика, а на мен в момента ми е да направя максимално реалистични барабани. Разбира се, като дойде времето барабаниста ни ще си ги изсвири на живо, но в следващите 2 месеца няма да мога да разчитам на услугите му, а не искам да губя време :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Намери си FL Studio 4 , 5 или 6

2. Намери си LinPlug RM4

3. Намери си Image Line Sample Fusion Samples и за начални стъпки в MIDI барабаните си готов !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори , поста ти , че можеш да бачкаш с фрутито не го видях . Виж , намери си по-добре FxPassion BFD - там са възможно най-реалистичните барабани , според мен . Оттам нататък в Cubase на миди трака , който ти са барабаните просто даваш за изход съответния VST Plug-in , който преди това си включил от менюто VST Instruments (F11 е краткия бутон) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси много за инфото, ще го изпробвам. А случайно да си работил с drumkit from hell. Казаха ми, че засега е най- доброто. Инсталирах го, ама не мога да си намеря нито книга нито някакъв guide с инструкции :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бих казал , че съм имал огромното щастие да бачкам с него , защото много ми товареше компа . Но иначе не е зле . Но хора различни - различни вкусове . Аз си предпочитам BFD .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.