Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор На Процесор


SnoWoLf

Recommended Posts

Здравеите не всички , имам един въпрос относно процесор за бас , колебая се междо два процесора , и моля за вашето мнение като по добри басисти, кои е по добър от двата:

1. http://www.musicworld.bg/bg/c_537/i_19205/LINE6_Bass_Floor_POD.html

2. http://www.thomann.de/gb/zoom_b2-1u_bass_fx_pedal.htm

На мен зума ми изглежда по добър обаче някои да сподели, впочатления ако е използвал някои от двата процесора

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kakво разбираш под по-добър? Зума е малко по-евтин и има вграден USB интерфейс, т.е. ще можеш да записваш на компютъра. Предполагам, че повечето хора ще те насочат към Line6, Zoom нямат репутацията на висококачествена марка. За какво ще го ползваш, или по-точно какви ефекти смяташ да използваш? Може да се окаже, че за 300 лв можеш да си ги купиш втора ръка на единични педали.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :thumbs_up: Иначе аз бих заложил на Лайн6-а, но винаги съм мразел процесори за бас.

Редактирано от johniebgood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов съм още и в свиренето и в форума такаче не съм много запознат с процесорите за бас , и след като не е удачно с процесор , какви ефекти , или нещо подобно ще препоръчате. А точно това ме притеснява че зума има повече екстри , обаче пък не е по качествен от лине 6 , процесора или ефектите, ми трябват , за свирене в група, и изяви, и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Процесорът ще ти "смачка" звука,а и най-вероятно няма да ползваш повечето ефекти.Бих ти препоръчал да си вземеш(дори и втора употреба) един компресор,и евентуално хорус,някакъв драйв,уа уа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползването на ефекти за бас съвсем не е задължително (не че за други инструменти е), но ако има един ефект, който бих препоръчал, това наистина е компресор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си купувай процесор!

 

Не си купувай процесор!

 

 

Преди години и аз имах процесор. Когато го купих бях много щастлив.

След време открих, че най-хубавата му бленда е байпас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов съм още и в свиренето и в форума такаче не съм много запознат с процесорите за бас , и след като не е удачно с процесор , какви ефекти , или нещо подобно ще препоръчате.

 

Бих ти препоръчал да преглеждаш редовно раздел "Продава" във форума. За 300 лв можеш да се сдобиеш с 3 единични ефекта, които ще са ти напълно достатъчни. Като начало бих препоръчал един бас компресор и един stage tuner. Третият ефект зависи от това каква музика ще свириш и какъв тон търсиш. Ако ще се свири твърда музика, можеш да пробваш overdrive, или за по-мек тон някакъв модулиращ ефект (chorus, phaser, flanger) или delay. В крайна сметка можеш да си останеш само с компресора и тунера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двете неща, които не бих препоръчал на начинаещ са компресор и процесор. За второто вече се дадоха мнения, а за компресора смятам, че е задължително да не се избира, независимо от стила музика, който ще се свири, понеже това ще попречи на изграждането на отношение към инструмента.

Един басист трябва дза може да "пипа" басът - басът трябва да звучи добре, дори невключен в ръцете му. Компресорът разглезва, което не е лошо, но не е и много хубаво, особено ако така се научиш.

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, ясно, че компресорът трябва да се избира, не на последно място, според звукоизвличането на музиканта и самия инструмент. Грешката, която много басисти правят е, че използват прекалено тежка компресия, която направо им убива динамиката. Това може и да е търсен ефект (наум ми идва Billy Sheenah) но в повечето случаи си е грешка на ползвателя. Проблемът е, че малко хора разбират как точно работи компресора и какво регулират различните врътки. Производителите не им помагат много, като си именуват копчетата както си искат и не предоставят информация кое какво прави. Повечето хора не чуват ефекта от компресора и започват да въртят копчетата по часовниковата стрелка докато наистина започнат ясно да чуват разлика в звука когато ефектът е включен, а това често значи доста яко прекомпресиране. Когато се използват умерено и с познание, компресорите са изключително полезни, като ефектът им се усеща най-вече при свирене с други музиканти.

 

По принцип, начинаещите басисти търсят "драстични" ефекти и често компресорите им се струват безполезни, без да си дават сметка, че повечето "драстични" ефекти им убиват чуваемостта в микса и омазват целия звук. Един хубав компресор прави точно обратното.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Абсолютно е така, но за достигане на такова отношение е нужен опит и то немалък, иначе ще стане "стандартната грешка", с произтичащите от това трудно обратими проблеми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.