Jump to content
Българският форум за музиканти

Shredding


djoko

Recommended Posts

Здравейте !

 

Въпросчето ми е просто: При така наречения "shredding" имам лек проблем с дясната ръка , не движа перото само нагоре и надолу ,ами правя и леко въртеливо движение ,нещо като кръгче около струната , не идва от пръстите , движението ми е само от китката ,но все пак когато тръгна да правя по-бързи пасажи и имам чувството ,че това време ,което ми отнема завъртането ме забавя ... Та въпроса ми е ,дали някой от вас е имал/има подобен проблем и евентуално това дори може ли да се нарече "проблем"? :huh:

Редактирано от djoko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам дали съм останал с грешно впечатление, но ми се струва че имаш грешната идея. Бързото свирене става безсмислено когато се постига с възмойно най-бърз пикинг. Целта ти трябва да е да свириш ясно и отчетливо под определен ритъм и постепенно да прогресираш към по високи скорости. Когато стигнеш до скорост, при която неможеш да постигнеш постоянно плавно и отчетливо свирене спираш и започваш наново от много бавен ритъм. Различните супер бързи shredder-и ползват супер различни техники на дясната ръка един от друг така че не мисля че там ти е проблемът. Извинявам се ако си напреднал до такава степен че малка специфичност от техниката на дясната ти ръка те спира да стигнеш други висоти, но нека предположим че както 90% от случаите не е така. Нека помним че shredding или не се опирваме да свирим музика не да печелим маратони.

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погрешно си ме разбрал,но в интерес на истината ,като си препрочетох няколко пъти темата и аз останах със същото впечатление :rolleyes: Принципно имам ясен тон и свиря отчетливо , повярвай ми - не гоня маратони.Става въпрос за това ,че в момента съм достигнал един момент , в който от доста време не съм ,как да се изразя, "покачвал" техниката на дясната ръка и наскоро видях ,че при тези "по-бързи" пасажи , леко правя въпросното завъртане , та си помислих ,че може би това ми пречи по някакъв начин.Иначе в момента свиря бавничко и си гледам дясната ръка, докато свиря ,леко да я огранича и малко по малко май се получава.Би трябвало с малко повечко тренировка да се изглади проблема,макар че забелязах, че явно от доста време си свиря така ,защото веднага като се отвея нанякъде и почвам да си "шаря" около струната . ^_^^_^ Мерси за вниманието ! :thumbs_up:

Редактирано от djoko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като говорим за техника на дясна ръка , я пробвай да си държиш такт на 6-та,5-та с палеца и с останалите пръстчета да въртиш нещо друго - така са свирели черните преди повече от половин век,верно не е "омайгод" шред,но аз не мога да го докарам добре за разлика от мазалото с дисторшън.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Hillbilly, абе човек, защо във всеки твой пост където има думата дисторшън винаги и неизбежно е придружена с епитет като мазня, мазало и подобни? Вече и на дъждовните червеи стана ясно, колко в дън душата си презираш този звук. Не знам как не ти се нервят хората. Аз пък не харесвам блус или хора с посредствена техника оправдаващи собственото си техническа безпомощност със стила музика, който слушат, който в повечето случаи изклюва демонстративна изява на добра и акуратна техника, но не заклеймявам и не вмъквам в 90% от постовете си колко ги презирам, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ :hysterical: Ти пак се вкарваш във филм,що реши че презирам дисторшъна?Че аз на чисто не свиря,винаги има едно Босс-че преди ампа ,ДС1 или СД1 според случея.

Епитета мазня трябва да ти е ясен,ако свириш с група - с високи нива драйв китарата "потъва" в общия джангър,това е много пъти коментирано,най добре се свири с динамичен драйв,характерен за ламповите усилватели - тоест - пипаш леко - чисто,с повече атака - драйв.

Явно сме на различен акъл..А,хората,които ме познават не ми се нервят,защото знаят,че не се взимам насериозно и почти всичко обръщам на майтап,който граничи с простотия,това не значи че не трябва да четеш м/у редовете - Техника (чисто свирене и тоноизвличане) се изработва с Чиста китара,пък после надувай гейна колкото искаш ;)

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Техника (чисто свирене и тоноизвличане) се изработва с часове систематично всекидневно свирене с години. Всякакви други съвети при неизпълнение на предходното са за хора търсещи панацея или просто споделяне на лични впечатления тук във форума - в голямата си част неверни и подвеждащи но изглеждащи истински в оите на даващият ги тук, пречупени единствено през собственият му опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук има едно видео на нашият съфорумник kolio_k, който говори за alternate picking-a. Акцентът не е върху каскадното свирене на високи обороти, а точно върху постановката на дясната ръка:

 

http://www.4shared.com/file/117870287/c1d91ffb/kokoalternatesilno.html

 

Иначе стандарното видео за ултра-гига-хипер-свирене е това на Петручи, от Rock Discipline:

 

 

Предполагам авторът ги е минал и двете, но не виждам лошо някой ако ги е изпуснал да хвърли едно око. На мен и двете ми изглеждат супер полезни, и ще ги използвам, когато най-накрая тръгна да си изграждам техника за малко по-бързо (и чисто най-вече) свирене, че в момента работата е много зле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^е,и кое е неверното твърдение?С гейн (густо майна) се свири лесно,всеки тон излиза,паразитните шумове не правят впечатление..

Да,тук си пишеме от опит,аз си дрънча с изключена електрическа китара основно в къщи - едно да не тормозя бебето в съседство и две - кефи ме как "пее" дървото на китарата (гибсън или страт)

В резултат на "сухото" свирене професионални музиканти са ми казвали,че свиря "чисто".

Като изтрещя повече пускам чичко Маршъл и махалата се оглася от фийдбеци и лудница от рок - саунд за 1-2 часа.Щом агресивната мутра/джудист до нас ми се кефи - всичко е наред :)

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Probvai s metronom v bavno tempo i go zaburzvai postepenno i si druj rucete kakto ti e udobno,prosto gledai da nqmash nikakvo naprejenie v tqh!!!

Pod postepenno zaburzvane razbirai dni,sedmici...kogato izraboti6 daden motiv v edno tempo togava moje6 da go zaburza6!!!

Ako use6ta6 naprejenie v rucete dokato svirish vednaga smenqi postanovkata za da ne si povredi6 rucete.Experimentirai i shte stigne6 do pravilnata postanovka za sebe si,nai vajnoto e da nqma naprejenie kakto ti kazah!!!

Uspeh!!!

 

SORRY ZA MAIMUNICATA,NO NE MOGA DA OTKRIQ KIRILIZATORA V NOVIQ INTERFACE NA FORUMA!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В едно видео на Шон Лейн (дано да не бъркам), човека обясняваше съвсем друго нещо. Тъй че всеки си има собствена формула. Та идеята беше свирете бързо и след това се старайте да изчистите грешките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И като си докараш тендовагинита грешките се чистят с докторска намеса и доставременно спиране със всякакъв вид свирни и натоварвания ...

 

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.