Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво Да Взема


ESPkirk

Recommended Posts

Казвам едно голямо ХЕЛООУУУУУУУ на всички в този форум

четох доста, и видях, че тук има едно разбиране което в другите форуми го няма - тоест

99% от хората не ти се смеят, че не знаеш а дават добро мнение за това и аз реших да питам нещо си.

По принцип свиря на китара от 10 години :) но до клавишен инструмент не съм се докосвал и на шега

След направено "разследване" от моя страна виждам,че Ямахите са най-евтини ( все пак искам нещо за неук като мен)

Искам да попитам за някой модели знам,че за разбирачите сигурно не стават за нищо, но хора аз сега започвам така,че ме разберете правилно :)

Моделите на които съм се спрял са следните и искам да ми обясните плусови и минуси и от тези модели да изкараме най-доброто за мен :

PSR-E223

Yamaha PSR-E323

YAMAHA YPT320 61 Key

PSR-320

 

това са имам и още няколко въпроса кои от тези модели има слот USB или за карта и за какво може да се изполва, че не ми стана много ясно мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не съм ги пробвал тези модели, но моя съвет е да ги пробваш първо.

Прецени на кой модел наи много ти харесва как звучи и какво е усещането на клавишите. Другото което мога да ти дам като съвет е да не се впускаш в големи харчове, вземи си нещо по евтино за начало за да придобиеш представа какво ще искаш за вбъдеще и чак след като си сигурен тръгни да търсиш нещо скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, хора моля ви!!!!

нямам възможност да ги пробвам преди да ги купя тъй като ще ми го доставят от вън ....а и нищо не разбирам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, хора моля ви!!!!

нямам възможност да ги пробвам преди да ги купя тъй като ще ми го доставят от вън ....а и нищо не разбирам

 

Ще пробвам да ти отговоря. Казвам "пробвам", защото и аз в момента търся клавир и те разбирам.

 

От моя гледна точка най-важната спецификация е динамичната клавиатура. Ако търсиш това, можеш спокойно да изключиш PSR-E223 от списъка. Остават PSR-E323, YPT320 и PSR320. Последният модел е MIDI клавиатура, модела е старичък - прецени си според цената.

 

Съдейки по информацията от сайта на Yamaha, PSR-E323 и YPT320 са АБСОЛЮТНО еднакви - дори и на външен вид. Странна работа. Подходящи са за начинаещ, естествено не очаквай кой знае какво.

 

За PSR-E323(и явно и при YPT320) изходите са MIDI, директно USB няма. За карти в този ценови клас забрави.

 

Всичко зависи разбира се от това какви пари имаш на разположение и какво искаш да правиш с клавира - дали ти трябват определени функции, дали искаш сам да синтезираш свои си звуци, дали ще свириш само у вас и т.н. Помисли си за какво ти трябва, за да не купиш нещо, за което да съжаляваш после. Ако смяташ сериозно да се занимаваш бих ти препоръчал да заделиш повечко пари и да си харесаш нещо по-скъпо - след като питаш за USB и карти си приготви поне още толкова парички. След като ще ти го доставят отвън не прави компромиси, вземи си нещо качествено. Не се нагърбвам да ти препоръчвам модел (не съм достатъчно запознат), но разгледай сайтовете на KORG, Roland и Yamahа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет е да не си купувате нови синтове от тия класове, защото това са детски играчки до голяма степен! Казвам го понеже, когато аз се чудех какъв да е първият ми синт си купих една много подобна Ямаха, която после се чудих какво да правя! Така или иначе вариантите са два: или човек ще се зариби и ще си търси друг по-хубав синт скоро след първата покупка, или няма да се хване сериозно и ще го зареже! И в двата случая се стига до момента, в който тази детска Ямаха трябва да бъде продадена...но няма на кого!

За тези пари могат да се вземат много, много прилични стари синтове/втора ръка, които имат значително повече възможности!

Лично мнение разбира се, без да ангажирам никой с него - по-добре синт на 20 години, който преди 20 години бил връх в технологията, отколкото модерното дъно на технологията!

Редактирано от Yiwigi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте,

Реших да не пускам нова тема, а да използвам съществуваща подобна (надявам се да съм постъпил правилно).

Значи историята ми е следната. Като дете съм свирил малко на класическа китара, обаче се отказах (за което винаги ще ме яд), преди 2 месеца намерих един стар акордеон и се опитвам да посвирвам малко. И сега много съм се запалил да си взема синтезатор, обаче с тая криза съм малко зле финансово. Така че въпроса ми е, PSR серийте на Ямаха, и по точно 223 става ли за сръбска музика (в стил Yuzni Vetar, Шабан и т.н.), в домашни условия на по ракия с приятели. Питам отново въпреки по горните постове, защото никаде не се споменава този вид музика.

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.