Jump to content
Българският форум за музиканти

Новите Bugera играчки


patient

Recommended Posts

Някои от техническите спецове във форума дали вече е наясно с тая феноменална нова "Infinium" технология на Behringer/Bugera... Та да внесе малко яснота има ли такова животно или е поредния рекламен трик. И как така хем намаляваш силата на звука, хем запазваш драйва, хем това не било атенюатор и лампите не се товарели. Не, че много разбирам ама и малкото дето знаех за работата на ламповите усилватели, тез момчета искат сега да го пратят по дяволите...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The Chinese just built a Stealth Bomber so don’t put a slick !

 

Общо взето, като се знае с каква сигурност се правят китайските берингери-Бугери, се очаква епически провал на Инфинум.

Досега много често Бугерите се запалват в къщи, на репетиция и на концерт - свидетелства из нета бол. Сега може направо да избухват.

А революцината им технология не е толкова нова, отново става дума крадена технология.

 

Вече почвам да си мисля, че Алкайда има пръст в Бугера.

 

Не се изказвам като технически спец , защото не съм, но за мен е поредния рекламен трик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Само не разбрах къде в темата има въпрос за мнението ти за марката и дали е боклук или не? С две думи тряя ли във всяко гърне да турваме мерудия или тва е форум за 13 годишни?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Набързо пуснах демото на TriRec и какво да видя - ми то Меса амп в фаца на ENGL. Звука не ми се стори убедително записан, така че не мога да дам конкретно мнение за него докато не го чуя на живо, но като цяло идеята със силно взаимстването на технологии от други марки не ме кефи особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темата кое къде е произведено и кое от къде е откраднато - отдавна не страдам от подобни предразсъдъци и като пример ще дам следното видео:

Всеки сам си преценява дали има излишни 1000 и кусур лева и дали толкова струва разликата.

 

Иначе, моля ви, не измествайте първоначалният въпрос в темата. Тук не става дума за това дали тези ампове са копия (което е ясно), дали са качествени, как звучат и прочее. Въпросът е по-скоро технически ориентиран и ме интересува как ще стане тоя номер да сложа 4 различни ламБи в крайното стъпало и усилвателят да не сдаде багажа? Както и принципът на работа на т.нар. Varipower, което всъщност не е атенюатор, ама на пръв прочит прави същото?

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По това, което пича обясни, тая врътка реално намалява (ся тук разбиращите да кажат кое точно) едно от напреженията на крайните лампи така, че реално се намалява изходната мощност на усилвателя.

 

Атенюатора действа по друг начин - усилвателя си работи на пълна мощност, но сигнала към говорителите се разделя пропорционално, като една част отива в т.нар. dummy load, а остатъка - в говорителите. Колкото повече отива "на вятъра", толкова по-тихо звучи ампа независимо, че е усилен на 10.

 

Дали обаче това не влияе на звука...?

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото аз разбрах се променя режима на лампата,като се намалява анодното напрежение.Тва принципно би довело до разлика в звука и т.н. headroom ще спадне драстично.От видеото се чува,че при пълна мощност усилвателя не кривеше и след като го намали кривеше доста,без да е променял мастъра,което е някакво доказателство за тва твърдение.

За автоматичния биас,нямам идея,може би се мери тока през лампата и напрежението върху нея и се реголира до мощност 20-25W/на лампа,за всяка по отделно,което е допустимо за повечето лампи от този тип.Разбира се гадая на посоки в момента,а даже нямам боб да хвърля... :offtopic-001:

Имал съм досег с 3 усилвателя на bugera и наистина изработката им е доста съмнителна,нещо смесено между играчка и китайски калкулатор,но като звук се представят наистина добре за цената си.Лично аз ако взимам такъв усилвател бих избрал нещо с възможно най-просто устройство,защото възможността за повреда е по-малка,а ако това се случи ремонта ще е по-евтин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Г-н TTK и за това се е погрижил:

 

Сигурно лично Ули Берингер му дава хонорарчето, не знам... На пръв поглед обаче всичко изглежда OK.

 

Тук обаче има подробно описание какви проблеми да очакваме и как да подходим при покупка на амп с тази марка - Хоп!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Понеже съм сигурен,че пишещите тук са виждали 333XL на картинка да споделя личните си впечатления.Нямам никакви забележки откъм качество.Звукът е убииствен без шумове и брумове на трите канала.Няма никаква нужда от камиончета,ефекти и други алабализми.Не съм го усилвал на повече от 3-4 от 10 защото живея в апартамент,но и така звуковото налягане мъчи съседите.Просто Ампа маха глави и всичко останало са празни приказки.Преди да го пробвам имах резерви,но веднага ми стана ясно,че си струва всеки лев.Колко ще издържи времето ще покаже.Чувал съм далеч по кофти звук и брумове от прехвалени марки.В тоя ред коя МЕСА е изкопирана,че ми стана интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.