Jump to content
Българският форум за музиканти

Chris Broderick напусна Ibanez и се присъедини към Jackson


Bobolin

Recommended Posts

Така обобщавам, че има три неща

- бизнес гледната точка на двете фирми

- за Крис да има китара, която да отговаря на вижданията и изискванията му, включително и да носи дивидент

- гледната точка на такива, като нас, която няма значение за Крис, а за фирмите има, дотолкова, доколкото ще

се повишат продажбите. ( тук вече не става дума само за продажбите на конкретният сигнъчър модел, а това, че като цяло

едно име, може да направи дадена марка по желана и купувана)

Асолютно съм съгласен с това и с мнението ти изразено по-горе. Макар, че може би ще излезе, че си противореча. Едва ли двете марки биха разчитали да увеличат до толкова продажбите си използвайки едно име и то върху определен модел. Да не говорим за ценовият клас. Припомням, за модела Волфганг на Еди Хален. Да не би да е вдигнал ПиВи на върха? И не на последно място ми се струва, че сравнения между Металика и Мегадет могат да се правят, но някак винаги ще има ощетени... Все пак смятам Тони за прав! Поздрави! Огнян!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 48
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

А може и Мъстейн да е отишъл при Бродерик с думите: "Тук трябва да подпишем един договор с Джаксън.. и умната момче".

 

:lol::)

 

Също както му е "подшушнал", че предпочита в Мегадет да чува Маршал и да не се свири на 7-струнни китари :D

 

 

Колкото до самия факт, че Ибанец са го пренебрегнали не ми звучи много странно. Все пак Бродерик е прекалено незначително име на фона на основните ендорсъри на марката. Оттам нататък маркетинг отдела решава дали има нужда от още сигначър модели или няма. Не вярвам причината да е, че не са имали свободен лютиер :D

 

И въпреки всичко бродировач като Бродерик си го представям повече да бродира на Ибанец, ама...новия Джаксън изглежда добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А що се отнася до новия Джаксън... ми тая изтумбеност на мен не ми харесва
Хрумва ли ти ,че тая изтумбеност може би е топ от друг материал,както се прави модела Лес Пол на Гибсън - махагоново тяло с топ от явор да речем..

Лютиерите знаят как да направят качествен инструмент..

Като тръгнаха сравненията с Металица,феновете им са наясно,че записват с гибита,пък какво рекламират по концерти си е техен бизнес..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарката изглежда яка обаче нещо ми се струва че главата прилича на

http://www.mayones.com и http://www.caparison.jp и май не само главата.

Не вярвам Дейв да му е казал какво да прави, защото той пък свири с Dean.С ибанеца ми се струваше идеално, ама като не става...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

И не се учудвам, миналата година бяхме на Сонисфиър, колкото и да сме фенове на Мегадет,

трябва да признаем, кажем, уточним, че Металика постави останалите 3 банди на колене.

...

 

Ако, за Мегадет няма проблем да съберат 4 000 публика.

За Металика да съберат 40 000, също е толкова лесно. ( и така е по света, освен и у нас)

За Мегадейв, Металика ще остане групата, от която са го изритали.

...

 

Бога ми, за момент си помислих че чета някоя тирада на Металика фен-бойче от Катехезиса... :punk_guitar: Нито виждам някакъва връзка между темата и горното, нито някакъв смисъл в него въобще... Абе, къде навряхте Метлите в темата за Бродерик...

 

В бизнес план е ясно - по-доброто предложение остава. Като се порових на сайта на Айбанез не видях да имат много повече сигнатурни артисти от Джаксън, само дето до един бяха по-именити (Satriani, Guilbert, Vai...). Няма да се учудя Джаксън да са били склонни на по-изгодни условия към Бродерик отколкото Айбанез при това положение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друг китарист е успял:

 

ibanez-engl---marty-friedman-clinic-tour-2009-50.jpg

 

Като се замисля каква може да бъде причината в съзнанието ми изниква определението ИДЕНТИЧНОСТ, разбира се без да имам нещо против Бродерик.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hilbily, кво ми хрумва и кво не си е моя работа, изразявам мое мнение, не ангажирам никого с него, не ми се обяснявай, няма нужда.

Твърдения, че Бродърик е незначителен, щото видиш ли другите ендорсъри на Ибанез са бахти величията, са пълни глупости. Херман Ли има сигничър... кво да говорим от там нататък. Наистина можеха да му направят тоя жест при положение, че им е доста голяма реклама от известно време насам, ама нейсе така са преценили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Крис, скока от Jag Panzer в Megadeth е огромна крачка в кариерата.

Обаче, задайте си въпрос, доколко е ценен той за Ибанез. Явно не е.

И не се учудвам, миналата година бяхме на Сонисфиър, колкото и да сме фенове на Мегадет,

трябва да признаем, кажем, уточним, че Металика постави останалите 3 банди на колене.

Слеяр са си опекли нещата и при тях в бизнес план няма да има промяна.

Явно реалностите са такива, Мегадет и в частност Крис, не е достатъчно апетитен от бизнес гледна точка,

че да влезне в каталога на Ibanez със собствен модел.

А колко китари Джексън КБ, ще се продадът, ще покаже времето.

 

 

Колега,не съм съгласен с теб.Всеки,който присъства на Софисфиър,и погледне нещата обективно,ще разбере какво имам предвид.Изпълнението на Металика беше най-слабото от четирите групи,поради простата причина,че си личеше колко досадени бяха от свиренето си.Те са една от групите,които вече гледат на творчеството си като на професия и нищо повече,но никой не може да ги обвинява за това.И все пак публиката изглеждаше най-въодушевена по време на тяхното изпълнение,но това е само защото са най-комерсиалната група от четворката...беше пълно с хора,които даже не бяха чували за някоя от другите групи,но отиваха да чуят "Нотинг елс матърс".. :) Масовото почти никога не е качествено,музикалната класация Billboard в Америка е доказателство за това.На мен любима група ми е Слейър,но Антракс направиха най-силно впечатление,Джоуи Беладона е убийствен вокалист!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Долу горе аз си го обясних, че явно Ibanez са му отказали да произведат и пуснат в масова продажба негов сигначър модел, което навярно е основна причина за раздялата им.

 

истината по-скоро се крие в следващия пост на Бродерик в същия форум/тема:

Originally Posted by Darin J Moore

Just found this:

 

http://www.ikebe-gakki.com/shopping/...=211&id=146549

 

I see it does mention Chris Broderick ( Megadeth ) - and does give some specs, so definitely seems to be designed after Chris' LACS7 with some obvious mass market appeal differences ( too bad no reverse headstock ).

 

For those that don't know Ikebe-Gakki is a Japanese store that usually has some different higher-end guitars than what is available in the U.S. but can be bought here in the U.S. with shipping/custom charges ( I've purchased a couple there myself , a Transparent Burnt Blue 7 - TBB7 & HRG7 black stain mahogany )

 

That is quite disappointing to me on Ibanez's behalf since it seems to have some similarities to what I have wanted them to release as a sig. The one saving grace is I am very particular about how the guitar plays and have no doubt that that was not taken into consideration for this guitar.

 

 

Ibanez не само са му отказали сиг, не само са изкопирали явно сериозна част от Бродериковите спецификации за stock модел Prestige RGA427Z-DSH, ами на всичкото отгоре Бродерик научава за това от пост във форум...

Оттук идват както приказките за лоялността, така и идеята на Бродерик да се махне от Ibanez

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз само да кажа Мегадет>Металика ...

Много повече техника

Бързина

Траш най вече ...

Металика не са траш от много време. Магнетик беше траш с примеси на хеви - това е, което ще получаваме и за напред. Не виждам нищо лошо в това. Траш метъл не значи задължително хубава музика. Пък и Металика ако погледнем ясно - те освен КЕА нямат чист траш албум - все ще има някоя по-бавна песен, нещо с по-странни лирики. Да не обръщаме темата на Металика, защото ще взема да пиша пак глупости. Надали някой ще оспори обаче, че Мегадет са по-технични, по-бързи и сложни от Металика. Е, и какво от това? Не знам за вас, ама мен ме интересува как звучи крайния продукт. Този на Мегадет не мога да го слушам - не съм фен на това след всеки куплет да има по 10 сола, след което Мъстейн да мрънка. :)

 

-----------------------------------------

 

Ами и аз бих постъпил като Бродерик. Все пак - фамозен китарист на една достатъчно известна група, въпреки че Мегадет винаги ще се свързва с Мъстейн (нещо, което не говори много хубаво. Аз като чуя Металика, Мейдън или Гънс и трите групи ги свързвам с по минимум 3 ключови фигури). Все пак, повечето китаристи с насоченост към тежката музика знаят кой е Бродерик и се съмнявам да не продава.

 

Като цяло е обидно. Бродерик няма сигничър модел, пък например китариста на ShadowsFall има. Смешно е да се спори кой е по-голям от двамата, и особено кой ще продава повече. Нормално да иде в Джаксън.

Редактирано от Yo The Real
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе от Ibanez сигурно са се претеснили, че докато излезне модела в серийно производство, Дейв може да му хрумне да смени състава. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз само да кажа Мегадет>Металика ...

Много повече техника

Бързина

Траш най вече ...

Металика не са траш от много време. Магнетик беше траш с примеси на хеви - това е, което ще получаваме и за напред. Не виждам нищо лошо в това. Траш метъл не значи задължително хубава музика. Пък и Металика ако погледнем ясно - те освен КЕА нямат чист траш албум - все ще има някоя по-бавна песен, нещо с по-странни лирики. Да не обръщаме темата на Металика, защото ще взема да пиша пак глупости. Надали някой ще оспори обаче, че Мегадет са по-технични, по-бързи и сложни от Металика. Е, и какво от това? Не знам за вас, ама мен ме интересува как звучи крайния продукт. Този на Мегадет не мога да го слушам - не съм фен на това след всеки куплет да има по 10 сола, след което Мъстейн да мрънка. :)

 

-----------------------------------------

 

Ами и аз бих постъпил като Бродерик. Все пак - фамозен китарист на една достатъчно известна група, въпреки че Мегадет винаги ще се свързва с Мъстейн (нещо, което не говори много хубаво. Аз като чуя Металика, Мейдън или Гънс и трите групи ги свързвам с по минимум 3 ключови фигури). Все пак, повечето китаристи с насоченост към тежката музика знаят кой е Бродерик и се съмнявам да не продава.

 

Като цяло е обидно. Бродерик няма сигничър модел, пък например китариста на ShadowsFall има. Смешно е да се спори кой е по-голям от двамата, и особено кой ще продава повече. Нормално да иде в Джаксън.

Логично е след като са по бързи не бързи айде не но са много по технични и това ги прави по добри .. са какво .. искаш да кажеш че една песен с 2 рифа ще е по добра от My last words ли .. ПРИМЕРНО ... и все пак всички си имаме вкусове .. аз казах че Мегадет са най вече траш защото това е любимия ми подстил и за мен е важно .. ти харесваш друго и не ти пука и аз уважавам това .. мненията са важни и трябва да се уважават само когато са разумно изказани де .. важно е все пак че повечето хора исказали мнение в тази тема слушат правилната музика а не някоя циганска чалга боза .. Металика са долни типове ... (не всички разбира се) .. Джейсън Нюстед е най добрия басист за мен .. Роб е готин тип и също така свирки хубаво но това разглезено педалче Ларс например е скапан гъз .. Кърк пък с тоя уах се надъха много човека .. няма лошо .. но да си има граници все пак .. като цяло обаче музиката им е хубава .. харесвам и двете групи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Айде стига си тролвал в тая тема. :)

@Heartman Китарата от страп лока до главата на грифа си е чист Jackson®, не се заблуждавай.

На мен сигначър моделите на Jackson ми изглеждат по-достъпни от тези на Ibanez, а тази малка драма м/у Крис и Ibanez си е тяхна работа, не виждам много смисъл да се коментира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Ibanez не само са му отказали сиг, не само са изкопирали явно сериозна част от Бродериковите спецификации за stock модел Prestige RGA427Z-DSH, ами на всичкото отгоре Бродерик научава за това от пост във форум...

Оттук идват както приказките за лоялността, така и идеята на Бродерик да се махне от Ibanez

 

...някой се е сетил да го постне преди мен...аз лично съм убеден че причината е именно в това...ако Ibanez бяха изкарали сигнатурен модел по Бродериковите спецификации щеше да конкурира пряко RGA сериите....и по специално RGA427Z именно...както и шестструнното му братче...обаче не е вярно че седемструнната RGA с флойд е разработка на Бродерик...единият китарист на UNEARTH имаше поръчково RGA с флойд още преди няколко години...освен това върлите фенове на марката следва да са запознати с концепцията Ibanez "Infinity"...и е очевидно че ноите флойдовани RGA са всъщност реализирането на този дизайн в практиката...аз лично имам щастието да притежавам RGA427Z и смея да твърдя че това е убийствена китара за метал...която с друга не бих сменил...до последно се надява тази година да изкарат някакъв седемструнен сигничър на Бродерик та да се изкуша да си ги окомплектовам...конкретния Jackson въобще обаче не ми е по вкуса...и явно следващата ми китара ще бъде Schecter Hellraiser c-7 fr все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.