Jump to content
Българският форум за музиканти

Chris Broderick напусна Ibanez и се присъедини към Jackson


Bobolin

Recommended Posts

Просто информативно за хората, които се интересуват искам да споделя нещо, което прочетох преди малко и доста ме изненада. Лично за мен е жалко, понеже в интервюта човека си казва, че откакто свири на китара е използвал винаги Ibanez и дори първата му китара когато е бил малък е бил някакъв скапан супербюджетен техен модел и явно си лични, че освен целият маркетинг човека е наистина по душа фен на фирмата. По-долу е информацията, която събрах от няколко места.

 

================================================================

 

Преди седмица, от новина публикувана в личният блог на Chris Broderick става ясно, че човекът е прекратил взаимоотношенията си с Ibanez и започва да използва Jackson. За целта, Jackson са разработили специално за него отделен сигначър модел. Относно причината за промяната, Broderick обяснява доста дипломатично (не гарантирам за максимална точност в превода).

 

Chris Broderick:

"Знаех, че хората ще искат да разберат защо прекратих взаимоотношенията си с Ibanez, но не бих искал да се фокусирам върху причините, довели до раздялата ми с тях. Нека просто кажем, че събитията развили се помежду ни през последната една година, оставиха в мен чувството, че лоялноста ми към тях е по-силна отколкото същата от тяхна страна към мен." След което, прилага линк за по-любопитните към интернет форум, където е отговорил на 4 въпроса зададени от фен, като единият от тях (Моя бележка: става дума за номер 2 явно) е в тясна връзка с недоволството му от Ibanez. Поста е от декември месец, 2009 г. Долу горе аз си го обясних, че явно Ibanez са му отказали да произведат и пуснат в масова продажба негов сигначър модел, което навярно е основна причина за раздялата им. Ето и самите въпроси и отговори:

 

1. Как си развил тапинг техниката си и по колко време се упражняваш?

2. Какво те накара да избереш за 6 струнна китара да използваш Ibanez S Series а не RG, като твоята 7 струнна?

3. Кой е любимият ти китарист както и класически такъв?

4. Платил ли си си за изработката на твоят 7 струнен LACS (Моя белжка: L.A. Custom Shop, т.е. работилницата за богопомазани на Ibanez в Los Angeles, USA) и ако да колко, или ти бе изработен безплатно?

 

Chris Broderick:

1. Всеки ден е различно но обикновенно се събират около по 5 часа на ден в които се упражнявам и продължавам да доразвивам различни неща в техниката си на свирене.

2. Причината е, защото предпочитам 7 струнната RGA версия и не исках Ibanez да губят време и пари за да ми изработят къстъм 6 струнна такава, но се нуждаех в моделът си от ZR тремолото им, което е най-доброто по мое мнение и което в момента се монтира само в S серията. Смешното е, че им казах, че бих искал да го пуснат като пазарен модел, като си мислех, че това ще бъде от полза за фирмата. В момента явно те ме посочват като ползващ инструмент от RGA серията им (което предпочитам) и в същото време ми изработиха къстъм 6 струнен модел на желаната китара.

3. Jason Becker е определено един от най-любимите ми китаристи.

4. Бях късметлия и получих моят 7 струнен LACS напълно безплатно, но изработката му отне наистина много дълго време.

 

Връщайки се по-конкретно към новият си сигначър модел в Jackson, Broderick казва:

"След дълго и изчерпателно търсене за възможно най-добрият инструмент, го открих в Jackson. Момчетата в Jackson Custom Shop наистина разбират какво свиря и от къде идвам. Прекарахме безброй часове в уточняване на това, как да постигнем китара максимално удобна за свирене и изглеждаща стилно в същото време."

 

Новият сигначър модел на Broderick, e разботен лично от навярно най-добрият лютиер в Jackson Custom Shop - Mike Shannon. Китарата е базирана на топ серията им Soloist. Китарата има два DiMarzio хъмбъкъра (не пише какви но човека е заклет фен на D-Actiwator затова предполагам става дума точно за тях), 24 позиции, 12 инчов радиус на фретборда. Китарата ще се предлага в 6 и 7 струнен вариант.

 

По-долу слагам снимки от линкове от интернет, на които се вижда за какво става дума. Айде със здраве, дано да съм бил полезен на люпопитните с този ми пост и чакаме разбира се да се появи на пазара тоя дзвер. :)

 

167596_169577026420646_131239206921095_415657_2633643_n.jpg

 

Broderick1.jpg

 

brodsub.jpg

 

chrisbroderick_jackson2.jpg

Редактирано от Bobolin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 48
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Оооо супер много се радвам .. Джаксън за мен са по добри от Ибанеца ... браво ! :) Са остава Мъстейн да се върне към джаксъна и стария и добър Мегадет пак ще е ALL JACKSON :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не е като да не мяса на Ибанеца, на външен вид поне. Еми така е то - изтърваха го момчето, не щяха да му пуснат къстъм-а на пазара, та си е намерил по-сговорчиви, то не може цял живот на Къстъм Шопа им да чака по сумати време :) Пък и по качества новата надали ще отстъпва на старата - все пак Бродерик смята и да свири на нея, за разлика от някои негови колеги, които имат сигничъри, дето не са ги и виждали. Интересно от какъв материал е... сигурно пак махагонова ще да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На пръв поглед прави впечатление леко странната форма с издължената долна част на китарата. Главата е ревърсната форма на SLS моделите на Jackson, но явно ревърс хеда е силно харесван от Broderick, понеже и къстъмската му досегашна китара на Ibanez беше с ревърсната глава. Мен лично силно ме впечатлява супер удобното и както винаги съм го искал аз място на превключвателя (и типът му) между адаптерите - долу между двата хъмбъкера, даващо максимална бързина и леснота за смяна между тях по време на свирене без това да коства нарушаване на основната постановка ако в момента се изпълняват по-сложни пасажи. Аналогично съм виждал точно такъв избор само на времето на JPM-овете на Ibanez когато John Petrucci свиреше с тях и сега на аналогичната му сигначър серия в Music Man. В Prestige RGD серията си Ibanez са вкарали подобна идея от миналата година, макар и леко изнесено напред ключето. Поне мен, лично винаги ме е дразнело решението за типа на switch-а и местоположението му при Ibanez както и при почти всички производители, както и местата на разположението на volume и tone потенциометрите. Решенията на Petrucci и Broderick са най-близко до това, което силно ме впечатлява. Максимално пространство и удобство за дясната ръка, даващо възможност за най-удобна постановка без досадно опиране в потенциометри. Не понасям volume потенциометър да ми се бие в малкият пръст! И ме прави още по-щастлив факта, че са ми любими китаристи. Ако можех и като тях да свиря ... :)

Редактирано от Bobolin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полезна информация по отношение на общата култура за всеки от нас, за което - благодарско!!! Ще си позволя обаче да изразя мнение. Смятам, че за заклетите фенове абсолютно няма значение с какъв инструмент ще свири пича! Може би само за статистиката. Очевидно става въпрос за пари и търпение, което може би е липсвало на двете страни. Нито IBANEZ ще загуби нещо, нито JACKSON ще спечелят такова. По-важното е Крис да продължава да радва феновете! Така мисля аз. Поздрави. Огнян.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не е такаДжаксън, че ще спечелят - ще спечелят! Бродерик нашумя страшно много откакто е в Мегадет и напълно го заслужава, надали толкова хора щяха да знаят, ако беше останал в Джаг панцер. А със сигничър модел ще вдигне доста продажбите на Джаксън, е доста - доста, колко да е доста, но все пак със сигурност ще има раздвижване, а Ибанез беше просто крайно време да му направят сигничър, ама...

А що се отнася до новия Джаксън... ми тая изтумбеност на мен не ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Навярно Ibanez ще загубят, но пренебрижимо малко, при положение, че нямат реализиран негов сигначър модел. Определено обаче чисто рекламно губят в каталога си едно от големите имена на днешната метъл сцена сред китаристите. А че Jackson ще спечелят е вън от съмнение. Те са малко по-бедни на световни виртуозни величия в колекцията си от ендорснати китаристи и съм убеден, че са се ухилили до уши при новината за възможност да го привлекат при себе си и мастър лютиерът им на ушенце му е гукал на Broderick, за изработката на моделът му.

 

Днес светът е бизнес, а определено доста модели с надпис Chris Broderick ще се изпродадат, което значи само едно - по-голям ръст на продажбите и от там на финансовите постъпления за фирмата. Недоумявам защо Ibanez са се дърпали за сигначър модел. Все пак става дума за ... Chris Broderick!

Редактирано от Bobolin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Крис, скока от Jag Panzer в Megadeth е огромна крачка в кариерата.

Обаче, задайте си въпрос, доколко е ценен той за Ибанез. Явно не е.

И не се учудвам, миналата година бяхме на Сонисфиър, колкото и да сме фенове на Мегадет,

трябва да признаем, кажем, уточним, че Металика постави останалите 3 банди на колене.

Слеяр са си опекли нещата и при тях в бизнес план няма да има промяна.

Явно реалностите са такива, Мегадет и в частност Крис, не е достатъчно апетитен от бизнес гледна точка,

че да влезне в каталога на Ibanez със собствен модел.

А колко китари Джексън КБ, ще се продадът, ще покаже времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ТОНИ не е точно така. В България може и да беше както казваш, просто масите харесват Металика. Факт. В момента обаче Мегадет набират доста повече сила, за разлика от Металика, та не е като да не са загубили от Ибанез. Обаче общо взето можем само да гадаем защо не са искали да му правят сигничър. Ама чудо голямо, да е жив и здрав да свири.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако, за Мегадет няма проблем да съберат 4 000 публика.

За Металика да съберат 40 000, също е толкова лесно. ( и така е по света, освен и у нас)

За Мегадейв, Металика ще остане групата, от която са го изритали.

Мегадет с Крис, далеч не са Мегадет с Марти.

Крис е получил затръшване на вратата от Ibanez ( не е жизненоважно, но е факт).

Крис ми е адски симпатичен, имам му имейла и мога да си пиша с него.

Казвам го, за да стане ясно, че му желая всичко най-хубаво в живота.

(никъде не казвам, че не заслужава да е Ibanez artist)

За останалото съм реалист.

 

Колкото до марките Ibanez & Jackson, кефя се и на двете.

Мисля, че са близки, като качество и ако говорим за китари над 1000 лв и

двете ще ми свършат работа.

Лично аз, ако има начин, да си имам мой модел, ще избера Ibanez.

А ако трябва да си спретна колекция, на всеки 5 Ibanez-а, ще си включа по един Jackson. Примерно.

 

Просто си казвам гледната точка (която ясно показва защо едните са сметнали, че не е необходимо, а другите са му изпълнили желанието), а в живота се случва това, което е трябвало да се случи.

Така, че чудо голямо, че е сменил едната марка с другата.

Може нещата да опират до някой японски AR guy (artist relation), който да не се е постарал пред шефството в Хошино, да представи колко важен от бизнес гледна точка е Крис, а може на някои фенове на Крис, да им се струва толкова голям и недооценен от фирма Хошино.

Както казва боболин, просто информативно за хората, които ги интересува.

 

Така обобщавам, че има три неща

- бизнес гледната точка на двете фирми

- за Крис да има китара, която да отговаря на вижданията и изискванията му, включително и да носи дивидент

- гледната точка на такива, като нас, която няма значение за Крис, а за фирмите има, дотолкова, доколкото ще

се повишат продажбите. ( тук вече не става дума само за продажбите на конкретният сигнъчър модел, а това, че като цяло

едно име, може да направи дадена марка по желана и купувана)

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам предвид musicwise, иначе Металика винаги ще пълни повече стадионите, но съм убеден, че много хора обърнаха поглед към Мегадет заради Крис, както разбира се и обратното важи в пъти повече. Но основното, което имам предвид е, че в момента Мегадет набира голяма популярност, повече отколкото преди.Не искам да споря Металика/Мегадет, нито е нужно, нито смислено, просто разсъждавам на глас.

Иначе Бродерик дълго време е свирил с Шектър, интересно защо не се е обърнал към тях, пък кой знае може да е пробвал.

Иначе наистина не е кой знае както чудо станало, само че ако се туткат още малко и с моя сигничър отивам при капарисън, е*ал съм ги...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може и Мъстейн да е отишъл при Бродерик с думите: "Тук трябва да подпишем един договор с Джаксън.. и умната момче".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.