Jump to content
Българският форум за музиканти

Война срещу чалгата за Нова Година


Recommended Posts

Ето анонса от страницата на БТВ -

В изцяло нова и доста провокативна дори за самия него визия ще се появи фолк идолът Азис в "Джаза събота вечер" по bTV на 1 януари от 22:30 ч. Навръх имения му ден зрителите ще го видят преобразен като световната поп звезда Риана.

 

В студиото на Вили Сечкова гостът ще разкаже как е изкарал коледните и новогодишните празници, какво е реализирал през изминалата година и какво очаква да му се случи през следващата. Феновете на "В джаза събота вечер" ще разберат и повече подробности за новия мъж до Азис.

 

Специални музикални поздрави към зрителите на "В джаза събота вечер" ще отправят фолк дивата ДесиСлава и рапърът Устата. Какви други изненади е подготвил екипът на предаването ще стане ясно в първия ден на новата година, ще видите в 22:30 ч. - само по bTV.

 

 

За Ахат - снощи гледах концерта. Момчетата свиреха много добре, особено като се имаше предвид, че навън е било -(минус) 14 градуса по Целзий.

Звука не беше добър. Не по вина на Ахат.

В БНТ явно е пълно с некадърници.

Звукът беше тих и малко избиваше ниско честотно, явно нямат анализатори. За уши е ясно.

Китарата и вокала на Ахат бяха бутнати напред, като солиращи, което е нормално и горе-долу добре се разбираше, какво вършат.

Барабаните макар DW с две каси звучаха, като долнопробни амати или дръм машинка. И за това се иска талант....

Баса също не беше съвсем ок. И той назад с барабаните, клавирите -те малко по-напред( примерно добре).

Значи - първо не достатъчно добър баланс.

Но това не бе основният проблем.

Звукът беше много глух и още по тих. Трябваше да се усилва телевизора на макс, за да се разбере, какво изобщо се случва.

По БТВ бяха чалгарките, на сингбек и звучаха прекрасно, от гледна точка на звук.

10 : 0 за Пайнер срещу ПТС-а на БНТ.

 

Ако бях шеф на БНТ, щях да уволня масово ПТС-а. Без обяснения и тинтири минтири.

Тези са или за съюза на глухите или за трудовата борса.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 152
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^^Не съм гледал ТВ,бяхме на гости в добри приятели и дори с малките им бебета/хлапета ни беше хубаво с домашни напитки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха.

 

браво TONY

 

много добър анализ на БНТ ситуацията

 

и докато е така верно мангалщината ше води

 

докато не се научат да прявят нещата както трябва, така че като отиде човек да слуша да не се напряга да разбере за какво иде реч

 

а те чалгарниците поне в това са добри = плейбека за чист звук, че чалгарите да не се напрягат много много

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

" Хората искат да ме слушат, това е достатъчен стимул за мен да продължавам да работя" хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха

хахахахахаха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ TONY

 

човек, и аз гледах случайно само и единствено АХАТ от дигитален приемник и мисля, че всичко ви беше ок поред стандарта. Китарата се чуваше, баса, вокала също. Барабаните малко бяха сплескани като звук. Не се чуваше публиката обаче, когато Звезди не пееше и звучеше мега смешно.

Най-нелепото, което се виждаше беше един чаршав, с който беше опакованa май КТ( Control Tower) и пишеше на него 'МУЗИКАУТОР'

 

сега по темата

мисля, че е абсолютно ненужно да се навлиза в конфронтации с каквито и да е чалги. Все едно в САЩ да забранят изпълненията на кънтри музика. Аз за разлика от Вас( най-вероятно) си направих труд да послушам малко радио Сигнал + и Веселина и мога да кажа, че направо съм шокиран. Тия хора са много напред в сравнение с RadioTangra, Z-Rock, BGRadio, Рок Радио 1 и Старт. Мога смело да заявя, в бг има музикален Бизнес. Чалгата си е бизнес и отгоре на това сериозен. Благодарение на него се развиха доста отрасли на икономиката и се вдигна стандарта на много хора. Например, музикалната им продукция им е на сериозно ниво /запис +видео+ маркетинг+ реализация. Списания, Вестници се купуват

Например Фризьорите. Те се скъсват от работа. Една причска като на Андреа, да кажам струва към 60 кинта. Чалга прчески по 7-8 на ден идват доста добре за всеки един фризьор.

и тн, Няма да разсъждавам повече. Като забранят свирене по площади чалга изпълниелите ходят на участия в заведения. Заведенията от този тип са повече от концертните зали, театри + кина в бг като цяло. Отделно капацитета им е по-голям. Който иска да гледа - ходи и гледа. И не се учудвам, че е винаги пълно.

 

Просто не е е нужно да се отрича, забранява или каквто и да е друг негативизъм относно чалгата. След като хората си работят и са щастливи, доволни и отгоре на това не слословят към другите заангажирани в забавната индустрия. Държат се на ниво без интриги спрямо колеги. Спазват Бизнес и социална етика. Не са хейтъри. винаги са позиивни.

Нека се радват на живота.

Въпроса е рок и поп звездите к'во правят и как?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си нормален човек сред ненормалници (гьобекчии в случея) те възприемат като идиот.

Знаеш я перефразата,рок музикантите си седят в дупките и чат-пат свирят за/на приятели.

Тук рок не вирее,бе човек - полуориенталското племе си иска циганските музики.

Да..един приятел (стар музикант) ,който също беше гледал ТВ писа,че Ахат били на ниво,обаче публиката - хелл..

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според това, което ми харесва да намирам в цитираната статия, важен е въпросът изчерпва ли се чалгата?

Голотиите и текстовете са сериозен процент от бизнеса, а най-накрая започнаха да се заклеймяват и то на представително равнище - кметове, политици. Предполагам, че завоите към други стилове на повечето чалгари ще покаже повече липса на талант, но и повече работа на машината и накрая Деси Слава ще е известна българска джаз певица... Между другото аз съм участвал в записите на рок песен, наречена от медиите ( не само БНР и Зи Рок :) ) "хит" и трябва да ви кажа, че всички тук ни оплюхте както сега плюем Деси Слава. Дали това не е проблем също? :thumbs_up:

Мисля си, че чалгаторите са силни, защото има един човек, който да ги контролира. Ако бяха на самотек, както сме ние, щяха и те да се дърпат с нокти в тинята - заради спорта, а не заради градивна критика, или чистосърдечна подкрепа или егати! недай Боже - фенщина?! :)

Редактирано от Babyface Bob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като хората си работят и са щастливи, доволни

Като помислим малко - държавната политика е такава - Матряла требе да се утепа от бачкане за жълти стинки,и после да се забавлява със софт порно проститутки /незнайно защо наречени певици (не че в нета няма секво порно).

Рок-а е бунт,не е изгоден,ако не е контролиран,а ако не знаеш (щот не си в БГ) контрола тук се състои в това да ти излезне от храстите някакъв боклук с униформа на КАТ и да ти поиска 20 кинта (ко ша праим сега),за да не ти пише глоба за квото си измисли.

Контрола е отдавна по ТВ ,промивайки мозъците с некви селски елементи като слави трифонов и некви перхидролени к*ви,които ни четат морал :)

ЧНГ :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен с горното твърдение. Отношението на държавата към чалгата беше проявено по време на данъчните проверки на чалга изпълнителите. По БНР, например, не се пуска чалга.

Медиите са частни и сами определят репертоарната си политика. Наличието на рок-радиа е показателно.

 

Относно боклукът от храстите: Ако всичко ти е наред и се държиш нормално нищо няма да ти направи. Никога не съм давал рушвет на катаджия, а в последно време не ми и искат. Причината е в нас самите и сами можем да изкараме боклука от храстите.

 

Контролът е в твоите ръце. Нетът е безкраен източник на информация и забавления. Ако не ти харесва Слави цъкай по другите копчета и не го обвинявай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Хвала на хора като теб,и аз никога не съм давал подкуп.

Лошото е ,че по села и паланки хората нямат нет и ги облъчва скапаната ТВ.Да,БНТ и БНР не подкрепят простотията,ма кво става с другите "национални" медии,които не са кабелни..

Вчера тръгнах да правя салата у кухнята и майка ми си пуснала бтв - концерт на Веселин Меринов - първо ми беше смешно,после се махнах.

едит - Рок радиата ни въртят парчета,дето сме ги слушали 783089 пъти - нещо ново?

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я ми кажи концерта на Ахат вчера хареса ли ти? Аз изключих телевизора на втората песен,просто не исках да мъча хората около мен

 

Уви, това е положението... АХАТ бяха една пародийна картинка, олицетворяваща ситуацията у нас, а именно - голяма част от хората в БГ си живеят още в 80-те години и си строят пясъчни замъци за свещена война срещу чалгата. Рицари, вятърни мелници...

 

Хайде сега си сложете ръката на сърцето и ми кажете не бяха ли пълни обитаци и смешници в тези хеви метъл костюми?!?! Бахти, от Америка уж идват, а още не знаят, че е дошъл 21 век. Не говоря въобще за свиренето им. Те отдавна са се доказали като група, свиреща рок и хората си ги уважават за това. Въпросът е следния - как ще грабнеш хората и ще ги накараш да куфеят здраво с тази смешна за съвременния човек визия. Колкото и яко да свириш в наши дни музиката е и визия.

 

Чалгата е бизнес, да - отворете си очите и ушите и нека ви заболи, бизнес е, защото там са гъвкави и си дават сметка, че посрещаме 2011г, а не 1983. Бизнес е, защото има конкуренция. Къде е тя в БГ попа, рока, R&B, джаза и т.н.? Бизнес е, защото летвата за качество е високо. Колко от мърдащите още БГ 'рок' звезди могат да извадят гласа на Анелия, Преслава и Азис? Не сравнявам идеологии, моля, от чалга ми се повдига, а казвам, че между безмилостната школовка в Котел и това да пийнеш 4-5 бири и да се наречеш 'рок стар" има разлика оттук до Луната поне.

 

Проблем с БГ музикалния бизнес има и то огромен и ще го има до момента, в който не захвърлим на бунището ретроградните си, средновековни копнежи за една страна без чалга и просто не слезем на земята. В БГ ще има чалга и друга музика тогава, когато всички ние от другата музика не започнем да работим върху себе си и не предложим нов продукт с нова визия.

 

Стига сте ми мрънкали тука колко е крива страната!!! Кривите сме ние, че само на маса и зад компа сме силни.

Редактирано от groovy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе медиите хубаво са частни, ама нали и в българия си имаме контролен орган - люписемка.

ако някой се изтъпани и каже "да ви еба майките, стадо" в 12 на обяд, веднага ще го погнат. даже няма нужда да е тва - някое по-двусмислено изказване е достатъчно.

(трябва да се използва тяхното спомняне от време на време да симулират дейност и да се насочи така, че наистина да свършат нещо...)

 

а ето един случай:

ето тия дни в едно такси пуснаха супер мега ретро хита candy shop на 50 стинки. в него (за пръв път!) бяха заглушени определени думи: както nympho[maniac], така и nymph (или заради придаденото й от контекста значение, или просто от неграмотност).

 

и си мисля аз: абе ебати лицемерието да цензурираш 5 думи накръст, щото били непристойни, след като в цялата песен само за свирки и шпатули се пее...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^което само затвърждава ,че в рок музиката Ако се вкарат кинти (мениджъри/продуценти/имиджмейкър и т.н.) силиконените проститутки ще имат сериозна конкуренция.

ЧНГ :)

Да не говорим, че има хора, които си мислят, че са по-блусари от Б.Б. Кинг например.
Не,блус изпълнителите си свирят,не са на принципо аз съм ПО велик.. Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.