Jump to content
Българският форум за музиканти

вярно ли е че Roland Exr5s става/не става, има гадни звуци, скъп е и т.н.


stivak

Recommended Posts

!

stivak,като гледам как задаваш въпроси и изобщо как се изразяваш си представям каква музика свириш.

Не,че има лоша музика...според мен има лошо изсвирена музика.

Както и да е- по въпроса: Не съм свирил на конкретният модел,но съм свирил с няколко други в този клас и като гледам ревютата в youtube саунд модула май е същият като на EM 50/55/2000,което от своя страна...както се беше изразил един колега за ЕМ 55 става само да си приспиваш децата.

 

Като цяло не очаквай нещо супер яко от нисък клас самосвирки на роланд.

 

Ако ще свириш в задимена кръчма "изтървахме коня" или "джамовете джамовете" това не е твоят клавир.За тази цел KORG PA серията само.Мазни бленди,функция - "терца"- широко използвана в ориенталската музика, user friendly sequencer или с по прости думи лесно да си направиш 9/8 с удължен трети дял,да си запишеш мидито и с лявата ръка да работиш повече с вилицата от колкото с клавишите.

 

И все пак ако си решил да си вземаш Roland по добрия вариант за мен е GW-8 пак за горе долу тези пари.Като през него можеш да си бучнеш даже и флашката с mp3-ките от нета,има една врътка дето реже гласа и ти остава само певицата да може да пее.Тогава освен с лявата ръка да боцкаш кебапчета с дясната можеш да надигаш и бирата и пачангата да върви с пълна сила. Разбираш ли ме?

 

И вземи най накрая да кажеш какво мислиш да свириш,къде мислиш да го свириш и с кого мислиш да го свириш-смисъл с банда ли,сам ли,с певица.

Дай малко повече информация за да не ти се подиграват хората.

Редактирано от mrdds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имахме такъв клавир в продължение на 2 години и точно преди една година го продадох. Звуците в него са така да се каже стандартни, но много трудно бих те посъветвал дали да го купуваш, преди да кажеш за какво ще го използваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roland Exr5s си е клавир среден клас самосвирка, за наш`те кръчми ще ти върши добра работа. 1200 кинта са му мааалко множко като цена, при положение че Roland GW8 е в тази ценова категория, а възможностите са му в пъти по-големи. Като цяло серията Exr... и ЕМ... имат един основен софтуерен проблем - този с пресетите на банките, но не е болка за умиране. Погледни и Ямаха PSR550 - беше на добра промо цена в Динакорд, също чудесен клавир за тия парички! Корг ПА 50-60-80... не бих ти препоръчал, не са по-добри в никакъв случай, но колегите свирещи мюсюлмански ритми си ги предпочитат по техни си критерии :greenangel: Най-често от тези серии ми носят за ремонти, така че... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ paralax - Верният отговор е 42! Отнася се и за клавира - разшифровайте си го сами ! Весело посрещане на Нова Загора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А вярно ли е, че петелът ако стъпи на единия си крак, продължава да тежи, колкото тежи, стъпил с двата си крака, а освен това той е първи, а не кокошката или яйцето, както и брат му бизнак, пътувайки из космоса ще се върне по-млад?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега,интелигентни хорица , като гледам почти винаги уж неграмотно изписания вапрос от мен по някоя тем винаги става най горещата и весела тема.Всеки може да се изразява подобаващо за вас така ,че да си мислите,че има докторат но не е това целта.Предпочитам да не се правя на питумен глиган защото няма смисал.Относно свирения от мен стил музика е НАРОДНО и най вече ТРАКИЙСКО ,а не както някой твърде интелигентни диваци пишат за някви меса минати през мелачка и направени във форма за лесно изпичане и тъпчене в устата.

Честита Нова Година да сте живи и здрави и ще ви помоля за по-малко ирония с такива неграмотници като мене . ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.