Jump to content
Българският форум за музиканти

Струните Sit Power Wound


blr

Recommended Posts

Преди около месец забелязах, че Динакорд са започнали да внасаят струните на SIT. Имах спомен, че си бях купувал техни струни в чужбина преди доста години и ми харесаха, та реших да пробвам отново. Става дума за SIT Power Wound Nickel Bass Strings. Ето и малко впечатления след около 10 часа свирене с новите струни.

Като за струни с кръгло сечение на навивките (roundwounds) звучат сравнително меко и топло дори и като чисто нови. Веднага ми направиха впечатление добре изразените и чисти среди. Любителите на „ръмжащият“ звук определено ще ги харесат. Освен това, пак поради изразените среди, се чуват много добре в микса. Другото, което ми хареса е изравненото, като сила и тембър звучене на отделните струни, нещо с което далеч по-прехвалени марки не се справят толкова добре. На опаковката се споменава, че при правилно поставяне струните държат настройката добре и това явно не е маркетингов трик. Сложих ги, настройвайки по слух, оставих ги за около 45 минути, след което "минах" през тунера и нямах никакви проблеми с падане на настройката за почти 3-часова репетиция.

С две думи, това са струни за почитателите на по-мекия и топъл тон. Хубаво е, че вече имаме един избор повече, при това от наистина качествени струни за бас. Поздравления на хората от Динакорд за решението. Бих им препоръчал обаче да започнат внос и на другите модели струни за бас от марката и най-вече Rock Brights, тъй като много басисти биха искали нещо по-агресивно като звук. Не би било лошо да разнообразят и наличните дебелини.

За хората като мен, които си падат по малко по-мек тон и предпочитат никелирани навивки, SIT Power Wounds са идеални. Определено ги предпочитам пред D'AddarioXL и Rotosound Rotobass Nickel. Хората предпочитащи по-светъл и агресивен тон, характерен за струните с неръждаеми навивки без никелово покритие, вероятно не биха ги харесали толкова. За тях остава да чакат внос на Rock Brights.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.