Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Mm6/mm8 въпроси


RaverWild

Recommended Posts

Привет!

 

Аз лично имам ММ6, но доколкото знам ММ8 май разликата е само в броя на клавишите. Въпроса е следния:

 

Принципно за да се запише изпълнение със синтезатора се ползват няколко начина, от които мен ме вълнуват в момента тези, при които записваме на УСБ стик (флашка). А именно:

 

1. Запис на SMF

2. Запис на "USER SONG"

 

И сега иде първи въпрос:

 

Понеже в книжката не е обяснено много като хората - каква е разликата между стандартния миди файл и юзър сонга? (четох обяснението в книжката, но въпроса го питам за друго)

 

И сега обяснявам защо питам, с което иде и втори въпрос:

 

Принципно може да се запише изпълнение директно на вътрешната памет на синтито, ама има ограничение само до 5 песни. Кръстени са "USER SONG 1" и така до 5. Според книжката разликата е, че в юзър сонга се записва бая информация във формат удобен за тия дето са правили синтито, докато в СМФ-а се записва май малко по-малко инфо, и естествено във МИДИ формат.

 

Хубаво де, аз обаче се обърках онзи ден от следното:

 

Имам синтито от около месец и малко, бях си правил опити да записвам на вградената памет - работи си. Ок. Преди няколко дни разгеле си купих нова флашка специално за синтито да я ползвам, бучкам му я, включвам синтито, то я разпозна веднага. Все пак, по съвет на книжката я форматирах от синтито. Както казах - то си я вижда без проблеми, пробвах да записвам данни на нея от синтито - стана. Записах каквото в менюто от бутон "MENU" е кръстено като юзър сонг, записах и един СМФ. Записаха се. Интересното е следното - това което се е записало като юзър сонг, при зареждане не се просвирва - натискам бутон "МЕНЮ", оттам си избирам въпросния юзър сонг от флашката, натискам "EXECUTE", абе както си е по инструкции. После "EXIT", да излезна от менюто и натискам "PLAY" - няма никой. Иначе като натисна бутон "USB" и зи избера СМФ от флашката - просвирва го. Че и звучи едно към едно с юзър сонга от вградената памет на синтито.

 

Е зачудих се тогава - каква е разликата между СМФ и юзър сонга все пак.

 

И по важния въпрос - аджеба защо не се просвирва нищо от юзър сонговете от флашката??

 

Това което трябваше да се запише като юзър сонг на флашката, на вградената памет бяха някви къси фрагменти от по половин-до три минути. Проверих на компа какво се е записало - някви файлчета с абсолютно еднакъв размер - по 60-67кб всяко беше (цитирам по памет).

 

Мислих какъв е проблема... реших че нещо не се е записало като хората или другия вариант е аз да не съм разбрал за какво служи това или да не съм направил правилното за да запиша. Ама следвах инструкциите от книжката 1:1, така че ако някой е виновен, не съм аз.

 

Моля някой с опит с тия модели на Ямаха да каже за какво иде реч, че съм леко объркан.

 

Мерси!

 

И Честита Коледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита коледа,колега! Мисля ,че в юзер сонг просто си правиш песните и трябва да ги да ги записваш като миди файлове на усб-то.Няма да има разлика в звученето.А те за това са само 5 юзера,просто да ги направиш и после да ги просвирваш само от усб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.