Jump to content
Българският форум за музиканти

Кои струни късате най-често?


L.K.

Recommended Posts

Откакто свиря с Еlixir 10-ки не съм късал струна. Не знам дали се дължи на това, че свиря с тези струни или е просто случайност, но е факт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Струни се късат на китари с проблемен хардуер или просто когато са много стари и им е дошло времето. По често, по тънките (най вече първа и втора), най вече при агресивни бендове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз късах струни, като се учех да си настройвам китарата :thumbs_up: Иначе не късам. Случвало ми се е, да скъсам 6-та струна, просто защото беше старичка, и се скъса на магарето точно, където се прегъва. По принцип гледам редовно да си сменям струните и да няма такива драми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откакто съм с Fender 8-38 не съм късал. Преди като бях с девятки късах първа. Веднъж ми се случи за два дена три пъти да скъсам първа. :thumbs_up: 'Ма то беше, щото правех зверски бендове. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ако е на една и съща китара, от китарата е:punk_guitar:.

 

Лично аз не съм късал от години (май една 2-ра ми даде фира последно преди 3-4 г.). Интересното е, че едно време, като свирех почти само вкъщи, все нещо се късаше, а, откакто почнах да блъскам повече с група (а и в групите е надвикване, и аз по принцип удрям бая здраво, като ме хване адреналинът), почти не се е случвало. Може би има значение и че твърдо спрях да слагам евтинджос струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм късал два пъти в началото на развитието си - скъсах веднъж, отидох - смениха ми я. На другия ден пак я скъсах и толкова се изнервих, че мислех да спирам с ученето на китарата. :secret:

 

А вече година и нещо не съм късал струна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз само първа съм късала и то при настройване, иначе не съм. Веднъж сменях струните на една акустична китара на приятелка и скъсах 3 от тях - бяха толкова ръждясали, че ми се трошаха в ръцете. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе извинявам се за отклоняването ми към темата, но е много спешно и искам да ми помогнете ако можете. ситуацията е следната : махнах всички струни от електричката ми поради желанието ми да и направя нов дизайн. до тук всичко ок, завърших го всичко си е ок и сега слагам новите струни, та проблема е следният... докато свалях старите 4-та струна нещо ми се опъна много здраво и в последствие ме изнержи ужасно много та я скъсах и сега стигна дори до положението нещо от сорта на около 2 мм (според мен не мога да го видя) от старата струна с металното топче в края й. опитах се да го извадя с пинцета не става, пробвах с по-тънки уреди също напразно, пробвах сега пак дори с новата струна някак си да я избутам, но и това не помага за съжаление нямам малко и тънко шило в нас, а много искам да я разкарам тази гадна частичка за да си сложа новата струна. някакви други идеи/ съвети как да я махна (без да я удрям китарата в земята или ампа, че с наличния дизайн не смея да я пипам много много, як е и ме кефи и не искам да го развалям, а е и много финен). предварително благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не стана ясно в какво точно устройство е запецнало топчето. Намери нещо тънко и твърдо и го избий от другата страна, дето излиза струната. Става с тънка отвертка, зъболекарска сонда, спица за велосипед, куката за плетене на баба ти, щърба вилица с един зъб - абе квото влиза в дупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

обикновено не късам струни, но напоследък късам доста защото много свиря.. Един китарист ако не е скъсал всяка една струна, какъв китарист е. хахааа ... Ако човек си сменя редовно струните и няам хардуерни проблеми , би трябвало да не къса... но всичко зависи от стила, постановката и други фактори... има и нещо друго което искам да споделя - Не си купувайте смотани струни - Фендер ги приемам за такива (говора сямо за струни)... нямам добри спомени от тях ... толкова от мен... айде със рок :thumbs_up:

Редактирано от vlai4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.