Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам въпрос.


Recommended Posts

Купи си един практис пад или си направи от гума залепена върху дъска за да симулира отскачането на кожата. В началото може би не ти трябва да си подуваш главата.

 

Виж го тоя пичага. Не знам до колко разбираш английски, но прекрасно обяснява за движението на китките, за работата с пръстите, височина на столче и така нататък...

 

Най-важното, вярвам, че горе са го споменали вече, но аз да кажа - свирене с метроном. Аз го пропуснах това нещо в началото и после беше ад докъто оправя нещата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

 

Най-важното, вярвам, че горе са го споменали вече, но аз да кажа - свирене с метроном. Аз го пропуснах това нещо в началото и после беше ад докъто оправя нещата...

 

Да, тъкмо вчера търсих из нета има доста онлайн метрономи. Вярвам, че ще ми свършат чудесна работа. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В отговор на въпроса от заглавието - никога не е късно човек да се впусне в нещо, което го влече и да изживее някоя своя мечта. Разбирам, че си реалист и не си си поставила за цел на 24 да бъдеш виртуозен музикант на световно ниво. Аз започнах на 16, а първите барабани си ги купих на 18. През първите две години се учех да свиря на възглавници, падове, хилки за тенис на маса, стари капаци от тенджери, автомобилни гуми и каквото друго ми паднеше под ръка. Понеже нямах педали настъпвах два стари перфоратора за хартия, които намерих у нас. И тогава, а и сега свиренето на барабани ми доставя невероятно удоволствие.

Щом живееш в апартамент (като мен) 100% ще имаш проблеми със съседите, освен ако нямаш невероятния късмет да живееш в oбщежитие за глухи :D Пробвай да разчистиш избата, или да намериш някакво друго подходящо помещение - това е следващото предизвикателство.

За чинелите - на първо време си вземи някакви евтини, втора ръка. Не ти препоръчвам скъпи маркови чинели, с които да излизаш на сцена и да търсиш някакъв професионален саунд,защото не това е целта. За тренировка може да използваш всякакви - потърси из форума или по магазините на старо, все ще се намери нещо.

Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

То е игра! Както на англиски и руски се казва - да играеш. Ако го приемаш като игра, с упоритост и постоянство успехът е неизбежен. Най-малкото за собствен кеф.

Ако анализираш собствените си усещания и мислиш разнообразно, ако можеш да виждаш смисъл в грешките си - тогава ще напредваш неусетно и ще звучиш със собствен стил.

Ако мислиш, че нямаш време за себеопознаване и искаш да се потопиш по-бързо в даден стил, съветвай се редовно с ОПИТЕН барабанист. Само че имай предвид, че не всеки опитен такъв ще може да разбере от какво имаш нужда, по какъв начин да ти го покаже, как да извлече от теб точно тези неща, които ще те кефят най-много и ще ти се отдават най-лесно. Такъв, дето наистина ще те чува какво свириш и наистина ще гледа как го изпълняваш и самият той ще може да го доразвие в твоя стил и да те научи - такъв ОПИТЕН си намери. Останалото ще е въпрос на забавление.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.