Jump to content
Българският форум за музиканти

Iron Cobra Jr Vs Gibraltar Avenger


Recommended Posts

Здравейте! Изчетох доста теми преди да пусна тази. Имам намерения да си купя кардан. Тъй като ще ми е първият, не искам да хвърлям много пари и се спрях на тези два модела: TAMA Iron Cobra jr и Gibraltar Avenger. В чуждите сайтове видях, че са с доста висок рейтинг и заради това се засилих към тях. За Кобрата не прочетох лоши работи и изглежда добър. Като че ли съм по навит на Джибралтара, но пък чужди съфорумници казват, че с тези изрезки е нестабилен и не било изобщо удобно да се свири бос, защото излизали рани. Какво е вашето мнение за тези педали и кой от тях да избера? Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е глупости, аз имам Gibraltar Prowler със същите изрезки и съм свирил бос, с чорапи и с обувки и при трите случая нямам проблеми. И като притежател на Гибралтарец ще ти препоръчам Avengera. :)

Преди да купуваш все пак гледай да пробваш и двата модела и който ти пасва повече го взимай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам представа за Гибралтар,но за Тамата мога да кажа само хубави неща.Здрав,удобен, лесен за настройка педал.Важно е да спомена, че петата при Тама е захваната с болт а не с нит, както е при Пърл от същия клас.Което прави лесно и удобно за подмяна пластмасовите ограничители,когато се износят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей,с тоя Пърл като сте се хванали :huh: Имам Елиминатор-двоен от 2006та и от тогава има поне по 4 часа работа всеки ден и как нищо не е мръднало при мен не знам.За сметка на това наскоро оправях 2 Кобри,чиито собственици по никакъв начин не можеха да им намерят удобни настройки за себе си,а другата седмица ме чака N3.Педалите вървяха ужасно,а единия беше смазван редовно,но просто този педал е такъв-тежък и ужасно неудобен за моите крака,а явно и за техните също.

Затова се пробва първо и се избира подходящият педал.А аз пробвам и избирам педали,като ги държа на фабричните настройки.Избирайки най-удобният за мен, с прилежащите настройки мога да го направя още по-удобен.

Така че ние съфорумниците не можем да ти помогнем в избора,трябва сам да го направиш,иначе има вероятност да се получи ситуация като при тези двама души за които говорех.Тук само можем да ти кажем кое колко е здраво...евентуално :rockon: Всички останaли фенски съвети в стил "вземай този или онзи,защото е мноооо як!" са пълен SHIT! Аз не бих им се доверил!

Ти си решаваш :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То зависи и колко се използва нали ? :punk_guitar: И двата педала на Тама и Pearl съм ги тествал всеки по 2 години при средно 8 часа свирене дневно от различни хора и всеки си настройва както си иска:)Не бих повторил евтин педал и като Pacific.Още на 1та седмица се счупи едната връзка между двата педала,после и пружините заминаха много бързо.Не агитирам човека да си вземе Тама ,или Гибралтар, или Пъръл ,или каквото и да е било.Давам мнение за тези евтини модели на база личен опит!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно си прав,педала както всичко останало,пазя много и освен мен друг не свири на моите неща!

С по-горните си редове не визирам твоето изказване,а какво обикновено се пише във форума в последните 1-2 години предимно от хора с по-малко опит.Защото и аз от личен опит ще кажа,че в голям % от случаите в които някой подхожда фенски в избора на инструмент-бърка :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, че трябва да ги пробвам, но къде? Джибралтар мисля, че имаше в xxxx, но къде има ТАМА ИК дж.? Не знам, като тепърва ще започвам да свиря с кардан, то как ще мога да си избера подходящия модел при положение, че не съм пипвал двоен педал повече от 2 пъти.

Благодаря.

Редактирано от tunio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Тама-та се свържи с Ненчо/El Ninyo/ за да те ориентира как да стигнеш до магазина ,Гибралтар в Райзинга,Ямаха и Мапекс при Влади в магазина на Ямаха на Искърско Шосе,DW в магазина почти на ъгъла на Оборище и Евлоги Георгиев ако не се лъжа.Отиваш и пробваш, а и Ненчо и Влади са барабанисти,така че ще помагат в избора :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.