Jump to content
Българският форум за музиканти

Кофти запис


Recommended Posts

Здравейте колеги музиканти,

преди няколко дни прилючихме с записа на няколко наши парчета и тръпнехме в очакване на крайния резултат. Записите се извършиха в студио, което може би е непонятно за повечето хора тук, но да речем, че ни предложиха "добра сделка". Та, проблема е, че с групата ми сме крайно недоволни от това, което ни представят като "краен резултат", като смятаме, че сме се справили добре и проблемите са свързани с, да го наречем "неграмотност", на тонрежисьорите. Искам да попитам, можем ли да имаме някакви "претенции" - иначе казано да си искаме парите и ако това ни бъде отказано, да се обърнем към комисия за защита на потребителя примерно?

 

P.S.

Името на студиото не искам да споменавам, докато не се разбере какво може да се направи по настоящия проблем, но ще бъде с много сериозен negative feedback веднага щом получим някаква яснота по въпроса.

 

Благодаря на отзовалите се предварително!

Cheers!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом сте дали парите вече- поне си поискайте траковете, да си пресмесите продукцията в друго студио.

Случват се такива работи при "добри сделки" понякога... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо фатално няма - след като сте се справили добре със свиренето - поискайте си траковете и съм сигурен че можете да ги смесите на повече от едно места в БГ прилично.

 

Така или иначе сте натрупали опит, така че - продължавайте смело напред :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за подкрепата. Проблема е, че това което са ни дали като тракове, не става за работа - пичовете са рязали, цепили, замествали, мачкали траковете, по, както се изрази човека с който работим вече - "Особено нелеп начин" и добави, че - "Това е много много далеч от професионален проект", което както разбирате, е доста разочароващо за нас. Ще ми се да можем да направим нещо, но уви, ако някой иска да знае за кое студио говоря, да ми пише на лично, просо не искам да започвам THE FLAME WAR.

 

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

законово ако има сключен договор можете да предявите иск. ако нямате такъв ... идете и ги набийте ...

 

Другото нещо което можете да направите е тук в някоя тема името и адреса на студиото с ГОЛЕМИ БУКВИ !!! и до него - продукта им ...

Редактирано от peterko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пари няма да видите тва е сигурно. Взимайте си траковете, вкарайте им един хубав бой и отидете в друго студио.

П.П. Успех и постнете някой запис

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А вие като банда, бяхте ли си подсигурили достатъчно време ?Добре ли изсвирихте партиите си ?Постигнахте ли още при създаването на звука, максимално желаното от вас звучене в суровия материал?Присъствахте ли на смесването? Изказхте ли своите виждания за това как трябва да звучи един материал? Имаше ли някой от вас , който ръководеше като музикален продуцент целия процес покрай записването?Много често се наблюдава следното: Бада запазва 3-5 - 10 часа в някое студио,намислят си някакви обределени норми за записване на всеки инструмент, обаче ... се окзва , че при записа на барабаните определеното предварително време за цяла песен ( да речем ) изведнъж излиза по малко ( пари повече няма откъде ) и всичко тръгва в галоп.Почва да се дава зор на барабаниста, как може тия барабани толкова време ги е репетирал, а сега не може да отлепи вече 4 часа.После времето притиска и басиста, и китариста ...и накрая всички започват да питата тонрежисьора:Това може ли да го скрие с някакъв ефект? А всъщност - Магаре се снима и магаре излиза.Това че, компютрите са в огромна помощ на днешно време, не означава, че човека зад него е магьосник!

После се започва смесване, човека се мъчи да оправи бакиите на бандата, изправя ритмиките на барабаниста, копира лошо изсвирени повтарящи се партии при китара и глас.Моя съвет е : Помислете първо дали вие сте си свършили добре работата и тогава, ако сте убедени, че от вас сте дали 100%качество, тогава съдете и хората от студиото!

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста изчерпателно. И само да попитам защо сте платили цялата сума преди да сте чули крайния резултат? След като се уверите, че суровото тракване звучи добре го плащате и след това плащате за микса, чак когато ви хареса.

Редактирано от tanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До голяма степен съм съгласен с enuffZnuff

Възможно ли е да качите поне малък откъс/и да чуем все пак за какво става въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами всичко зависи от уговорката им със студиото.За мен вариантите са два.Или се съгласяваш да не присъстваш на смесването, като напълно се доверяваш на хората, които ти го смесват и после нямаш претенции дали китарата ти звучи с повече ниски или високи и тн, или седиш там и командваш парада, като "изпозлваш" само ръцете на тонрежисьора , а ти си си музикалния продуцент или водиш такъв(най-добрия за мен вариант).Или пък трети...взимаш си траковете и ги даваш на човек, който се занимава и продуцира стила музика , в който свириш!Обаче ако си отишъл в студио в което се записва да речем предимно естрада , (само щото е подбил цената на цялата конкуренция ) и после да искаш да имаш звук ала Металика...претенциите са неоснователни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми защо не чухте техен краен продукт как така сте се доверявали то вас всеки може да ви метне ако не искате да чуете за какво става въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

тази тема ми е много интересна. Какво стана??

Моля за още информация по случая и как се развиха нещата.

 

Поздрави - дядо Боб

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Извинявам се че се забавих с отговора, просто не съм чест посетител на форума.

Та, по нещата има развитие и скоро ще постна 2 версии. Това което ми даде студиото като краен резултат и това което направихме след като си взехме траковете с малко допълнително финансиране. Аз тези дни обмислям пак да отида да си искам парите :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.