Jump to content
Българският форум за музиканти

Epiphone от Thomann


muzicantini

Recommended Posts

Здравейте. Имам няколко въпроса. Реших, че ще си взема Епифон и искам да е нов. Но тук изникват следните чудения.

 

Доколкото разбрах има някакъв номер с ДДС-тата, като се поръчва от Thomann.de. Трябва да се гледа цената в немската версия на сайта, при пристигане в България отнемат немското ДДС, което е 17% и прибавят Българското, което е 20%. Така ли е или се бъркам? Има ли някакви други уловки по цената?

 

 

Другият ми въпрос е - как стоят нещата с връщането на стоката? Ако китарата се окаже дефектна (говоря нещо, което не се вижда веднага при разопаковането, не е нещо фрапиращо), мога ли да я върна и за чия сметка са разходите по обратния транспорт?

 

 

И последният ми въпрос - има ли в България магазин, където да се продават нови Епифони (конкретно ме интересува Лес Пол Стадрат Heritage cherry sunburst. ) и могат да се пробват (без някаква супер мега високи надценки). Още по-конкретно - интересува ме за Варна, защото утре пътувам в тази посока.

 

 

Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

19% е ДДС то в Германия!Объркал си се в UK ДДС-то е 17,5%. За приблизителна цена на продукта гледай немската версия на сайта.

 

Ако китарата е дефектна, се пише E-mail на томан в отдел Customers Support и там ще ти обяснят какво се прави подробно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди да поръчваш от томан защо не вземеш да се огледаш в обявата на madmax

 

той продава един епифоун от махагон

 

и понеже съм го пипал точно този епифоун мога да ти споделя, че китарата си заслужава, а и гледам, че я продава на изключително ниска цена

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отваряй италианската версия на Томан, там цените са с 20% ДДС точно като у нас. Прибавяш 30 евро за доставка и това е цената, на която ще я получиш на посочения от теб адрес. Относно връщането - в сайта има мейл, с който се съобщава за проблема. Мисля, че поемаш разноските по връщането, а след това цената за стоката ти се превежда обратно по картовата сметка. Според мен вероятността да получиш нещо дефектно е минимална, защото стоката се преглежда преди да се експедира, а когато я получиш, ще видиш, че е перфектно опакована. Аз самият си взех китара от Томан преди няколко месеца и пристигна в картонена кутия, която отделно е поставена в още един кашон, а пространството между кутията и кашона беше пълно с едни пълни с въздух найлонови "възглавнички", които поемат всякакви евентуални по-силни сътесения, които може да претърпи китарата при транспорта. Като се има предвид, че и целият кашон е маркиран със знак за чупливо, мисля, че хората са се постарали. Това е в общи линии. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж във визиартс.Няма смисъл да поръчваш чак от томан и да чакаш.Тука става по-лесно.

 

http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...e=1&sort=3a

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ +1

 

Но сравни все пак цената с тази в Thomann, тъй като ВА Център имат някои стоки, които са грозно по-евтини, отколкото в Thomann, но имат и такива, които са несмилаемо по-скъпи. :) Дори, ако добавиш цената за доставка от Германия, пак е по-скъпо, докато не се усетят за този факт и актуализират бързичко цифрата. Като цяло, цените във VisiArts са повече от приемливи и сериозни флуктуации спрямо чужбинските магазини не ще видиш. :rocker: Беше то. Едно време.

 

И понеже имам вече личен опит с тях, с една дефектна стока в частност (не по вина на ВА, разбира се), политиката им за обслужване на клиенти и съдействието, което оказват при рекламация на дефектни или впоследствие дефектирали стоки е просто жестоко!!! :wallbash: Няма такова отношение към клиенти при конкуренцията (пак от опит), не съм видял поне.

Редактирано от Rammkopf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rammkopf Значи викаш може да се разчита на тези от Визиартс

 

иначе към музикантини

 

какво като не те кефи цвета ако можеш я пробвай пипни. повърти, подхвърли, посвири и там каквото може да се направи :thumbup:

 

току виж си дошъл на дръг акъл

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси на всички отзовали се. Значи относно доставката - мога да използвам местния музикален магазин, да ми пуснат китарата с нещо друго и доставката ми излиза безплатно.

 

Иначе и аз съм на мнение, че трябва да се пипне, но така и не разбрах дали има някъде магазини, които да продават Епифон.

 

Относно Визиартс - моделът който ме интересува, Стандарт Cherry Sunburst e 839 лв, което ще ми излезе по-скъпо, отколкото Томан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говориш за тази китара от ВизиАртс, която се предполага, че е тази китара в Thomann, то Google съвсем не те подкрепя. :) Нали не забравяш 30-те евра за транспорт от Томан? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж тази тема - http://forum.muzikant.org/index.php?showto...30&start=30 и мнението на BREAKDOWN по-точно ще може да си вземеш китарата на точно такава цена каквато е в немската версия на сайта и без 30-те евро доставка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Видях му я вече темата, но това я стане скоро, я не. Освен това, цената на китарата в Томан пак е 479 EUR.

 

Според Гугльо:

479 Euros = 936.881661 Bulgarian levs

 

Коментс? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не си разбрал. Говоря за този модел - http://www.thomann.de/de/epiphone_les_paul...ry_sunburst.htm , който е 384 евро. Излиза по-евтино от Томан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.