Jump to content
Българският форум за музиканти

Dynamica - Бездна


DynamicaBass

Recommended Posts

Абе пичове...

 

Значи ако някой ви каже "Браво, супер, кефи ме!" - Това е компетентно мнение, на разбиращ и деен човек, вероятно интелектуалец и успял музикант, пробил сред жестоката конкуренция на Тутраканска област..

 

А ако друг ви каже "Еми имате какво да работите, на места песента звучи слабо, много лоша вокална линия, да не кажа, че вокалистката ви си пее под носа..." - Това е хейтър, човек който единствено търси с какво да се заяжда и определено е поставил за цел в живота си да саботира млади талантливи и обещаващи метъл музиканти като вас, чрез писане на негативни коментари.Същият вероятно е страшно комплексиран и цял живот си е мечтаел да е като вас..Ама вие "разбирачите" ги надушвате отдалеч и със страшния си но праведен гняв ги заклеймявате и отричате.

 

 

Евала!

Редактирано от Zero Tolerance
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че тоя предвидим стил вече "си е изпял песента" е вярно, ама то и блусът, валсът и тангото са демоде и предвидими, но не пречи да се аранжират и изпълняват майсторски, така че все още да се слушат с кеф. Ама, за да се стигне до този майсторлък си трябва, освен много работа и вслушване в дори заядливо-негативните мнения, колкото и да ни горчи от тях. Не може да се развиеш като музикант, ако само търсиш похвали и се дразниш от критики. Няма лошо че, сте си избрали да работите в този стил, но го правете с майсторлък. Мойто мнение е без конкретни съвети, защото вече получихте достатъчно компетентни препоръки до тук. По-смирено и дерзайте! :thumbs_up:;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път ми се струва, че най-разбраните хора в една група са басистите. Благодаря за опита за разбиране, колега ! Всичко, което съм казал, не е от лошо чувство, просто искам да ви провокирам да се откажете от тия шаблонни рифове и да си впрегнете фантазията. Ако това е всичко, което може да ви роди главата - жалко - намерете си друго поприще. Ако можете повече - покажете го. Гледам от гледната точка на клиент (а не на музикант, да се обиждаме на "разбирачи") - аз албум с такава музика не бих си купил - имам най-доброто от 80-90-те... и ми стига. С какво ще спечелите клиенти през 2010- година ?

Понеже искам да съм положителен - ето една група, която свири абсолютно стандартен хеви метъл, но все пак осъвременен, и ми е една от любимите групи от тоя стил:

http://www.myspace.com/primalfearmetal - Слушайте и анализирайте ! Обърнете внимание и на рифовете, и на аранжиментите - уж стандартни, но не са "плоски", и не се повтарят 4*4*4 (като вашите), една идея води друга, има развитие, където трябва има спиране, има акценти.

Това, че вие сте назад с идеите и аранжиментите (поради младост, липса на опит или липса са съответно образование) - това никой не го интересува. Забравете ги тия неща - "абе не е лошо, като за БГ става" ! Щом сте у нета, трябва да се равнявате по световните стандарти. А като ви сложа до Primal Fear (съвсем примерно) - и сте разстреляни от упор !

 

(Докато ровех в нета за подходящ пример, случайно ми попадна още една групичка, която, без да ми е в личната класация, има що-годе съвременно разбиране за класическия хеви метъл: http://www.myspace.com/dreamevil

)

-----------

А за китариста не мога да не кажа любимия си виц:

"

- Колко китариста са нужни, за да завият една крушка ?

- Само един. Хваща крушката с два пръста и света се завърта около него !"

-----------------

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така. Не е лесно да се прави, а още по-трудно е да се приема критика, а тя в случая като чета е градивна и хората са си играли да слушат и да пишат детайли, което е доста полезно си мисля аз.

 

И хубаво е че имате хъс момчета и момичета и дет' се вика и борба има, но хайде малко повече спокойствие, за да не се налагат натоварващи крехкото душевно равновесия на модераторите дейности.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С моя мил другар Демируг и преди сме водили този разговор на маса, дъвчейки пържени пилешки кожи с отровно лют сос и бира. За мен продължава да важи правилото, че всяка група сама решава какво да свири и дали да се кoтира с нещо ново на родната ни и не само на родната ни сцена. Все пак аз май ще съм поредния човек, който ще сподели мнението на Демируг и на другите хора, които имаха критики към чутото. Авторска музика не се прави лесно и вие ако имате желание ще я направите. Имате хъс, дано да имате и желание занапред да действате с по-голам размах като музиканти и да разчупите това еднообразие на звученето си, което лично мен ме впечатли като усещане от парчето.

 

Само една лека вметка ще направя към хапливите обръщения на Jake. Ако имаше идея какви хора нарече лаици, а и позасипа с обиди, щеше да те е срам, ако знаеш какво значи думата срам. :lol: Вяра и Демируг, остави че са прекрасни музиканти с доста опит зад гърбовете си, а и са много точни хора. Занапред ще те помоля да се държиш много прилично, защото не ти отива да скачаш по този грозен начин при всяка критика, която те посрещне, независимо с какъв тон ти се е видяла. Всяко казано нещо, било то добро или лошо, трябва да те кара да се замислиш и да вървиш напред, а не да сипеш гняв по хора, които седят зад никове и не ги знаеш кои са. Та това може да са собствениците на клубове и така да си резнеш пътя на доста голям периметър. Дръж нервите, свири, забавлявай се и изживявай музиката по нормален начин.

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да се 'изходя' по темата :D Не че съм някакъв спец, ама и мен ме засърбя да се изкажа :lol:

Като цяло парчето ми хареса - не че е нещо особено оригинално или кой знае колко претенциозно, но ми звучеше добре и стегнато. Синхрона в бандата също ми хареса. Бих си пуснал песничката в колата докато шофирам примерно, защото има енергия. Според мен обаче мацката пее малко ниско. И съм съгласен с някои мнения тук, че включването на малко повече високи няма да попречи, а дори напротив. За биенето на китарите и гласа също съм съгласен - може да стане и по-добре.

НО бих искал да се обърна към по-възрастната аудитория на форума(такива като мен) - виждате, че бандата е тийн-банда, и като за такава мисля че се справят добре. Самият факт, че се опитват да правят авторска музика трябва да бъде признат и оценен, според мен. Сега, колко са успяли и колко са оригинални и колко са намерили себе си е друг въпрос. На мен лично ми хареса как свирят и съм убеден, че с времето, докато станат на нашите години примерно, ще са се изградили като музиканти и ще намерят стила си. И лично аз им пожелавам успех в това начинание!

И да се обърна към самата банда: понеже сте тийнове, обърнете повече внимание на уважението към по-възрастните(това се учи в първите 7 години), по-можещите и по-знаещите. Хората тук не ви мислят лошото, а се опитват да ви помогнат със съвети музиката ви да стане по-добра и качествена. Свиканли са да обръщат внимание на детайлите, защото някои от тях са професионалисти и със сигурност бихте могли много да научите от тях. Това е като пожелание от мен.

И последно: наистина желая успех на бандата и дерзайте! Много ми хареса че размахвате гриви и момента в клипа, в който тримата китариста застанаха един до друг ме върна в детството - направо се разчуствах :D

 

Живи и здрави и по-здрави от мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо ме шашнахте ! Защо в нашите музиканти се таи толкова злоба и омраза ? Защо не си помагате бе хора ? Не се знае какво ще ви поднесе живота . Скъпи момчета и момиченце ! Като цяло песента ми хареса . Е , има неща за дооправяне , но не е болка за умиране . Важното е , че имате желание да творите и да се развивате ! Музикант не се става за един ден !!!! Авторска музика се прави трудно . Знам от личен опит , че е много трудно да приемаш чуждите мнения за нещо което си направил и обичаш като дете ! Послушайте / ако искате / и Вяра и Лими - те наистина са хора с опит и знаят какво говорят . Това , че са ви го казали по- твърдо не значи , че ви мислят лошо и искат да ви навредят ! Важното е да не се отказвате !!! Успехи !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде видя злоба бе, пич ? Всеки иска да има повече добри и адекватни БГ-групи. Ако сега обясняваме защо нещо не е достатъчно добро, за да ни обвиняват в злоба и завист, след време клиентите като оценяват тоя продукт, нищо няма да ви обясняват - просто ще го подминат с мълчание ! И тогава кой ще обвинявате - многомилионната маса потенциални клиенти ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, благодаря на всички за мненията и за това, че се спряхте на тази тема и чухте клипа ни, за в бъдеще ще приемаме мненията и критиките ви като градивни, не като заяждания :) Извинения от цялата група на хората които сме обидили :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко фенски въпроса от мен :punk_guitar:

 

1. Каква е средната възраст на членовете на бандата?

2. Как си избрахте името "Динамика" и има ли то нещо общо със звученето на групата?

3. Какви са ви бъдещите планове. Предлагате ли тениски и плакати на групата? А значки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не звучат лошо песните им. Какво толкова че били хеви метъл по-важното е че имат желание а пък това че има какво да учат още е факт.Най- вече това че имат самочувствие не е лошо но когато дойде в повече става грозно. Спомням си че когато бях ученик в 10 клас имаше една група от Габрово която се казваше Динамика и бяха много добри дори в първия момент си помислих че са се събрали отново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За годините - аз сам най-малкия (този месец ставам на 16), а барабаниста ни е най-големия на 19 :cheers2: За името - незнам защо точно на това име се спряхме, просто единия китарист го предложи и всички го харесахме, но мисля че има нещо общо и със звученето :hysterical: Засега пишем нови авторски парчета и вбъдеще ако се развият добре нещата може да помислим и за албум... До тениски, значки и плакати още не сме стигнали... имаме колажи за плакати просто не сме ги принтирали поради простата причина, че още събираме публика :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,пичове!След като прочетох отзивите до тук,реших и аз да си кажа скромното мнение...

Парчето определено ми харесва и по точно- инструменталното му изпълнение!!!Струва ми се че за такова динамично парче,вокалите би било добре да са малко по- високи ,което би добавило още динамика в това наистина добро изпълнение!!!...По отношение на стила,бих казал следното: Правете парчета които ще се харесват от слушателите Ви, а не от колегите,защото малко са тези колеги ,които ще Ви кажат откровенно че се справяте много добре и това ще е поради едно или друго съображение от личен характер....Не можах да чуя други ваши парчета понеже в My Space не тръгват при мен,но Ви пожелавам успех и мисля че с такива парчета сте на прав път!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jordan69, не знам защо мислиш че положителен отзив от музиканти няма как да прочетеш в този форум, като имаш предвид че по скоро отрицателните се премълчават и са изключения откровенните градивни критики .

 

...

 

Като цяло стилът ни е нов поради това, че всеки от групата има различни предпочитания за музиката и сливаме различни идеи. :Piano: Не сме от групите които тепърва започват да се учат! :blush::coolp:

 

 

Млада банда сте и аз ви пожелавам най искрено много успехи!

Но...

Стилът ви определено не е нов... дори не е сред съвременните .

Ако под смесване на стилове имаш предвид 80-тарски хеви метъл с "памукови "вокали тип мастило - може , да.

И не сте от групите, които вече са се научили ...

Казвам го без да имам претенции аз да съм научен на нещо много повече, а просто защото понякога потупването по рамото без особен повод е по скоро лоша услуга.

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.