Jump to content
Българският форум за музиканти

Dynamica - Бездна


DynamicaBass

Recommended Posts

Първата авторска песен на групата ми, написана още в средата на миналата година. За щастие успяхме да намерим добра компания с която да работим и която да ни помага (Double D Music), та записахме песните си в студио и ето ни дебютния клип:

 

http://www.youtube.com/watch?v=goJJdaxwkes

 

Ако ви хареса стила на групата може да получите повече инфо тук :) -> http://www.facebook.com/pages/DYNAMICA/351602387836

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя род хеви не умря ли още пред 90-те ? Или го чакате да стане "ретро" ? Щото сега просто е "демоде" - съвсем стандартен, предвидим хеви метъл. Някак си като почна това парче, и знаех кога какво ще изсвирите - колко пъти ще го повторите и къде ще отидете след това. Пичове, това парче вече е свирено. През 80-те. Това света го е слушал. Преди 30 години, по моя сметка....

 

Знам, че хич не ви харесва горенаписаното, но се замислете- при толкова хиляди юзери в тоя форум - 3 дена да стои нова тема без отговор....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Напоследък май става модерно да се правят "трибюти" на онзи период и то от "световни" банди, предполагам, до известна степен, причината е донякъде и в "безидейността" и неоригиналността на голяма част от "новата" музика, но ще видим... (Това е друга тема, по принцип, но съм почти съгласен с казаното.)

...но не в това е въпросът, започвам, разбъркано, по темата:

 

Барабаните май са малко програмирани, а?

Познавам бандата от представления и съм повече от изненадан или накратко - не-много очарован - направили сте същата грешка, за която говорих с (някои от) вас относно кавърите - значи, не може един човек да пее и Ози, и Дио, и Мъстейн и Тара, и Бон Скот (или Ейси-Дисито беше от новите) и т.н.! Не, че не може, но не е много хубаво, особено ако се опитва да повтори всеки от изброените. Т.е. всеки си е "вкарал" любимите парчета и банди и мъчи един, кадърен човек, с уникален талант и големи възможности и изобщо не се интересува от това къде са те?! Та, с авторското парче - пак нещо такова май...

Пичове, уважавайте си певицата, събрали сте се все стойностни хора и използвайте потенциала си.

 

(Това, което се е получило сякаш е било с много слаба музика в слушалките и силен микрофон, докато вокалистката е записвала, понеже нещо няма "пауър" , най-грубо казано - от концертите не я познавам като такава.)

 

Та, направете нещо, по-смело и "крайно", има какво да представите и да махнете главите на доста от набедените за "много добри певици", "гласове на България" и т.н. и т.н. :)

Ако пък, не искате да си "ходи" парчето - що не пробвате с по-високи вокали - октава, две (а може и с хорови партии, за разкош) и да оставите ниските само веднъж, по някое време. Като мръднете леко след това и аранжимента и ще стане много "епик" и "пауър".

Ама тия неща не се решават от мен де - само споделям ;)

 

Извинявам се ако има нещо, но щото много ви се радвам, не се сдържах - ако бях чул първо парчето (преди да съм ви бил на концерт), май нямаше да отида на концерт, ако ме разбирате правилно :D

 

Нещо по-лично, като басист не мога да се стърпя - а бе, "отпушете" го малко тоя бас, да еба :hysterical:

 

Поздрави на Драго-старши и екипчето :)

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък хич да не ми харесат коментарите... :hysterical: Аз лично сам се замислял и да... парчето може да е горе-долу предвидимо, но не смятам че това с юзерите има нещо общо... Тук доста хора не си и правят труда да четат постове освен ако не им е до нещо ново или освен ако поста не е на тяхен познат... и това го знам от личен опит - много и различни постове сам пускал и почти никой не ги гледа. Иначе относно песента - аз лично когато влезнах в групата миналата година, парчето вече беше написано... Имаме много по сложни, различни и яки авторски парчета... просто пуснах това поради фактка, че ни е първия клип...

Като цяло не сме тепърва учещи се, но имаме още да учим ... групата е на 1 година и още експериментираме :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, здрасти и от мен, аз съм Драго, китариста на Dynamica. Относно първият коментар за парчето на " Demiurg " - Не, тоя род Хеви не е умрял и няма да умре. Иначе се съмнявам, че изобщо знаеш и разбираш какво свирим :D Писнало ми е от мненията на големи разбирачи като теб. Това ни харесва - това свирим. Heavy Metal !!! Когато измислиш и ти някое парче, тогава говори.

 

А Свилка, какъв е проблема че барабаните са малко програмирани, при положение че така звучат по-добре ? Боби да не би да не може да си ги изсвири наживо, или не си слушал ? Иначе тва с кавърите пък е пълна простотия - ние няма да ставаме кавър група та да ги мислим толкова, пишем си авторски парчета, кавърите ги свирим сега, колкото да праскаме концерти. А и смея да твърдя, че Кали вече си пее готино почти всичко дето правим. Иначе отностно авторското парче - самата певица така си избра да го пее. Както и другите авторски парчета. Уважаваме си певицата. И за тва и не пробваме с по-високи вокали - тя си избира как да пее. Така че повярвай ми изобщо не знаеш как стоят нещата...

 

Общо взето това е нашият стил, това ни кефи и това свирим. На който му харесва - супер, на който не - довиждане :hysterical:

 

" Да пържим завистливите езици " :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драго, май трябваше да те напляскам отдавна тебе и сега нямаше да говориш така :greenangel:

 

Не съм казал, че има нещо лошо в барабаните - какво налитате и се карате и двамата, вместо да благодарите за отделеното ни внимание и споделено, компетентно мнение - не търсите ли такова с пускането на темата?

Я, прочетете пак написаното.

 

 

Въпреки, че вокалистката си е избрала така да пее парчета, пак пее много тихо (в никакъв случай, вокалът не е тих) - така става ли ясно?

 

...ама както и да е - ХЕВИ МЕТЪЛ, пичове :)

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе докарвате що годе на музика, ама на самочувствие и самомнение направо пълните Уембли... :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам нищо против компетентно мнение, не сам най-добрия музикант и приемам съвети :) обаче това да казваш че стилът ни е умрял... сори ама тва мнение е напълно излишно - това е първия човек който казва, че песента е напълно предвидима и вече е слушана... много и не по-малко разбиращи хора са ни слушали и не мислят така :ok::greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти младежи.

Аз няма да коментирам кое е отминало стилово...Щом това сте решили да свирите, здраве да е...ама айде да не обиждате съфорумници ,а?

В крайна сметка ние като публика супер учтиво се отзоваваме на вашата молба да изслушаме парчето и да кажем какво мислим...

Не само това: даваме идеи (безплатно!) как то да стане по-въздействащо за публиката.

 

Абсолютно съм съгласна със Свилен.

Дори певицата "сама да си е избрала как да го пее" или сама да си е писала/аранжирала вокалната линия, това не значи,че така и е по-удобно или звучи по-добре отколкото ако промените вокалната линия като да застъпите по-стабилно високата част на диапазона.

ЗНАМ за какво говоря. Гласът, пеенето и композиторските/аранжорски способности не винаги се развиват едновременно.При някои последните две никога.

Освен това противно на широко разпространеното мнение, не винаги певците са способни да пишат подходящи вокални линии за себе си - съобразени с гласа им. Начинаещите често се затрудняват да пишат "интересно" по зададена хармония.

 

Ако все пак това е вокалната линия, на която сте се спряли пробвайте да попромените аранжимента...

Парчето има нужда от блясък.

Или от повече "високи" тонове във вокалната линия, или на куплетите щипнете китарките оттук-оттам, па и що не оставите само на бас/барабани и вокал на куплетите... или други обръщения...защото в момента китарите се бият за внимание с вокала.

Нищо не пречи и да пробвате да свирите по-динамично, дори на запис, отколкото да помпате вокала постфактум.

Представям си това парче как звучи наживо... и колко е трудно на певицата да чува какво въобще пее...

 

С най-добри помисли, Вяра

 

п.п. сега прочетох DynamicaBass какво е писал, ами добре...аз съм вторият човек дето ще ти каже, че тази песен съм я чувала вече ..

A сега да видим и аз ли не разбирам?

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам Свилка, трябваше да ме напляскаш отдавна :) То никога не е късно де :o И да, благодарим много за компетентното мнение, наистина го оценяваме :greenangel: Приемаме съвети от всеки както каза Сашо - не сме решили че сме най - добрите музиканти, нито имаме голямо самочувствие, просто се ядосвам като някой " невероятен критик с професионално мнение " (мръшляк) ми обясни как музиката ни е умряла през 80-те :ok: Наистина са ми излишни някви такива мнения. И да, доста не по-малко разбиращи хора са слушали Бездна и никой не е казвал че песента е предвидима или нещо такова B)

Редактирано от Jake
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж Вяра... не сам казал НЕ разбиращ, а "не по-малко разбиращи"... както и да е не ми се спори... "супер учтиво"... Наричайте не както щете, казвайте че сам със голямо самочувстие ама не сам качил видеото за хора които ще ми казват, че не им харесва... Като не ви харесва или сте го слушали отидете на друг пост :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм критик,нито пък се мисля за голям музикант,но и на мен така ми прозвуча това парче - познато.

Тук никой не иска да ви обижда. Искате мнения - получавате ги.

Само ми е малко странно,че ако това,което ви се каже не ви харесва и започвате да обиждате.

Някой от вас спомена,че имате по-хубави песни - пуснете да чуем тях,защото върху това трябва да поработите още.

 

Поздрави и добри пожелания,

Рахата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уважаема госпожице/госпожо Вяра... Този клип наистина не е качен за да може някакви " професионални критици " като вас да ми казват какво да свиря и какво да пипна в аранжимента. И да, на който не му харесва - има още доста теми в тоя форум, запълнете си свободното време с нещо друго, стига сте критикували хората които се опитват да направят нещо. Никой не ви е искал безплатните идеи освен това. А парчето наживо си звучи супер, заглушават се малко повече струните и певицата перфектно се чува и на куплетите, и на припевите и навсякъде.

 

Рахата, ето тук има още едно парче - http://www.myspace.com/dynamicametalband - сега дописваме и още 2, скоро и тях ще качим :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха... ясно... E, оттук нататък аз обещавам, че във вашите "непрофесионални" теми няма да влизам, нито пък ще се излъжа да посетя ваш "непрофесионален" сайт, да не става дума за концерт.

Ама и вие не е нужно да пускате музиката си тук: щото мама, тати и съучениците ви едва ли се отбиват често в този форум

Айде аман от пишлемета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АХАХАХААХАХАХ :thumbs_up: Е аман и от разбирачи ;)

 

Вижте какво... Наистина оттук нататък ако някой иска да изрази мнение (каквото и да е то) да го направи нормално и човешки като " рахата " , стига сте се заяждали ;) Както казахме по-рано приемаме всякакви мнения, не сме решили че сме велики музиканти, ама не и когато някой нарочно дразни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.