Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за евтини китара и скъп адаптор


slayer92

Recommended Posts

Въпроса ми е активните адаптори влиаят ли се от дървото на китарата, защото съм решил да слагам едно 81 на бридж-а и ако имам пари 85 на нек позиция. Просто съм чувал че активните адаптори звучат еднакво на сякаква китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Звукът се "украсява" от дървото на китарата. Дали ще уловиш всичките му хармоници във всичките им амплитуди е проблем на адаптера. Ако той "доукраси" нещо, което ти харесва - от полза е.

Кремоната, ако е от добри материали и добре направена, няма да загуби от работата си с едно ЕМГ.

Твърдението "... активните адаптори звучат еднакво на сякаква китара" не е и няма как да е вярно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на свинче-звънче :D

всъщност,ако свириш траш с макс гейн китарата няма значение дали е чамова (в твоя случай) или от липа (доста Ибанци),та що питаш,действай - няма да е по-зле ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А вариант за евтин humbucker с размер на single coil, закупен на ново от musicworld.bg или друг онлайн магазин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ И аз преди мислех така, но останах потресен как приблизително еднакви китари (махагонови тела с еднакви форми) и различни фингърборди, на хай гейн през лампа завучат доста различно, а и двете са с емг81 бридж.А и доста хора на живо откриват тази разлика.

 

Т.е. моя опит е че независимо че са активни адптерите, се влияят не по-малко от конструкцията и дървото....на свинче, звънче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но все пак звукът ще е много по добър предполагам и ще свиря през Digitech Death Metal просто нямам много пари и искам китарата да звучи доста по добре защото не мога да отделя 1000 лв за някоя хубава китара но предполагам че звукът ще е по добър от на дъските нисък клас и може и да доближава средния. Самото дърво незнам какво е но не изглежда зле в момента свиря със адаптор от Factor китара на нек позиция и честно казано звучи по добре отколкото на Factor-a

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че не е препоръчително комбинирането на пасивен с активен адаптер на една китара - просто е доста сложно за изпълнение и води до много усложнения. Ако ще слагаш само един - по-добре да го оставиш да бъде сам (само бридж) и по-нататък да добавиш нек адаптер, например.

Без да ти се бъркам, просто се сетих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен - слагай го, но ползвай само него, докато не си вземеш и втория. все пак, няма да свириш цял живот с кремонка, може да ти изпадне друга китара, на която ЕМГ-тата ще залепнат! адаптерите никога няма да са ти излижни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Младеж :)

 

На Кремоната проблема не е смотано дърво (даже са от по-качествена дървесина от много среден клас китараи). Проблема е изработката!

Това ще рече, че кремоната може да фалшивее на места, грифа да не е удобен, пракчетата са калпави и тн. , но звука не е лош!

 

Според мен Кремоните звучат най-добре на нек адаптер (незнам защо си мислиш че трябва да смениш точно бриджа може би защото с калпавите адаптери така ти се струва...).

 

Първата ми китара беше кремона, сменил съм адаптерите, ключовере и няколко други корекции има и още си я пазя и си я ползвам - като звук е много добра.

 

Аз съм сложил Фендерски нойзлес на нека и саймор дънкан на бриджа - разлика в звука ще видиш веднага какъвто и адаптер да сложиш защото на Кремоната адаптерите за нищо не стават. Оказа се че Кремоната звучи много добре на нек - много мек, плътен и приятен звук.

Съветвам те да не се мъчиш да слагаш активни ЕМГта и такива бози - защото излишно ще се усложни задачата. Просто един добър пасивен сингъл адаптер и си готов. (Моя съвет е да го сложиш на нек позиция).

Редактирано от biala
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека и аз се метна в кюпа...

 

Не си давай парите за скъп адаптер, който да сложиш на китара която дори е по-евтина от това.

 

Вместо да даваш 300лв сега за адаптери, дай 600 в близкото бъдеще за някоя китайка, която пак ще е по-добре от Кремоната.

 

Имай пред вид, че EMG не са панацея - ще имаш абсолютно същата китара, с малко по-различен звук. Същия гриф, същите прагчета, същите потенциометри, същите акустични качества, същия струнник, същите ключове... Ако си сигурен, че единственото нещо, което искаш да смениш по нея са адаптерите - давай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

+1

 

Според мен и 300-400 да даде за нова китара, (пък защо не и на старо) пак ще е по-добре от Кремоната, противно на твърденията, че дървото е добро. Добро, добро - колко да е добро? Ако грифа е крив и неравен, като сап за мотика...

 

И все пак, ако човека е решил да си взема адаптерите, още повече ако ще са му по-евтини (на старо примерно), да действа. По-горе се спомена, че може да реши да ги сложи и на друга китара, ако си вземе.

Пък и такива метъл ориентирани компоненти се търсят много, така че - винаги може да ги продаде. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ и аз подкрепям горните мнения.

Между другото един приятел си купи от оказион в плевен някакъв ibanez rg 370dx или поне по неговите обяснения това е модела.Цената на която я е купил е била 300лв а китарата била читава :offtopic-001:

Ако разгледаш раздела за продажби съм сигурен че за подобна цена++ може да си купиш много сносен инструмент ,който определено ще бие кремоната и ще я направи на разпалки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми всичко на всичко имам 170 кинта китара не мога да взема то е ясно затова мисля да си взема един по хубав адаптор и да направя рефрет на грифа (който колкото и странно да е си е удобен) и да сменя бриджа ако си взема нещо малко по евтино иначе нек адаптера найстина си звучи добре но ако не намеря емг81 (защото нещо не намирам такова под 150/60) може да взема hz h4a пасивната версия на 81 и все пак целта е да искарам по добър звук от туй дръвце пак догодина живот и здраве като се поопарича да си взема нещо по хубавко. просто съм се забързал защото скоро ще имаме концерт а в момента китарата ми не звучи доволно и искам да я ъпгрейдна за да може поне на свирнята да имам читав звук. ако някой има по хубаво решение което да се вмести в тези 170 лв да каже

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали би ти свършило работа, погледни тук http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16...gg_S302_BL.html . Интересно дали би могла тази китарка да се ъпгрейдва с по-добри адаптери впоследствие и дали би било добър вариант?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вальо, няма смисъл за един концерт да бързаш да го правиш, както ти казаха ще звучи просто като лоша китара с хубав адаптер.

 

И аз мисля, че е хубаво да ги спестиш за една китарка от 400 лева настаро, която не само ще звучи по-добре, но и ще ти е много по-удобна и приятна за свирене, пък после мисли за адаптери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.