Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshall има нова ограничителна политика,


Recommended Posts

  • Отговори 49
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

7-ма струна, някои западни магазини дават оборотна техника, други - не. На големите им е лесно, но в нашата страна нямаме големи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като собственик и управител на сервиз за музикални инструменти и апаратура мога да ви кажа, че никога не съм имал проблем да изисквам от производителите схеми и информация най-вече на усилватели (за съжаление немога да се похваля със същото относно производителите на телевизори и ДВД-та). Друг е въпроса, че понякога има ядове с частите тъй като и самите производители не ги държат на склад. Много от предлаганите части на пазара са просто ремейк на старите. Основен проблем са потенциометри и плъзгачи.

 

Който твърди, че може да ремонтира без сервизна документация според мен трябва да се занимава с нещо друго. На схемите освен самата схема понякога има и доста друга информация. Да не говорим, че сервизната документация в повечето случаи се състои и от упътване как да се извърши настройка и верификация на коректната работа на устройството след ремонт. За голямо щастие ремонтите на такива неща са доста прости и дори неизискват смяна на елементи.

 

Относно къстъм усилвателите и изделията правени от съфорумци - да наистна има много сполучливи изделия, но според мен фактора "надежност" не е достатъчно висок поради това че се правят ограничени бройки и уникални по себе си конструкции, които не са минали необходимите тестове и т.н. Тук всичко е на къзмет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само, че ако 10 човека напишем във форумчето ни, че.... Беринджър не струват, надали дори ще си го преместят в другия крачол, а ако примерно за някои от нашите майстори тръгне лошо име, е дотам. Така, че имат достатъчен стимул за качество. А и като гледам сервизите на "марковите" хич не седят празни, та надали QA лепенката е повод за гордост :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е спорно това със схемите. Не всички фирми си дават схемите. С триста зора успях да измъкна само информация за модел на един стабилизатор на напрежение в процесор на зуум. 2 пъти съм им искал схеми, но политиката им е такава, че схеми не дават! Така седят нещата и при много други. Точно заради това недаване на схеми, особено на процесори, съм си губил повече от 2 дни с опити да оправя нещо си безуспешно. Не съм много компетентен от към цифрова електроника, но една схема би ми помогнала много. Дори и да имам желание да сваля схемата от платката, това ще ми коства много защото повечето платки на такива устройства са поне двуслойни. На зуум са и 3-4 слойни!

Така, че заради недаването на сервизна документация наистина патят хората които се занимават с ремонт. Поради тази причина, от доста време просто знам кои фирми си дават схемите и как да си ги поискам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах в предвид предимно усилвателите. Ампег, например, са доста склонни да дават схеми. Единствеото, което искат е серин номер на изделието.

 

Иначе със зуум, ако си загубиш повече от 2 часа и не стигнеш до никъде, то ремонта е нерентабилен :hysterical:. Цифровите джаджи страдат предимно от захранващи проблеми, които не е много трудно да бъдат локализирани. Проблемът е, че понякога има странични ефекти от тях и това най-често е RAM-а.

 

От гледна точка на някои производители по-евтино е да сменят даден ефект с нов отколкото да си предоставят ноу хауто, но това са предимно евтини неща до 100-тина евро. На Marshall схемите не са чак толкова трудни за ривърс енджинииринг особено от хора с комерсиални намерения, но това не е задача на един сервиз. Китайците пък шлайфат с паста чипове докато стигнат до кристала за да го копират :greenball:, така че Marshall няма да могат да спрат копирането. Според мен целта им е да скрият новите разработки за да не стане общоизвестно деградирането на схемните им решения, предизвикано от желанието за намаляване на цента. Вие какво мислите?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ли само не виждам логиката - Хората модват някой амп, после търсят Маршал за помощ... е какъв е зорът на Маршал - няма просто да помогне, ако е нарушена гаранцията и толкоз???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логиката е следната:

-ти си купуваш ампа

-аз ти го модвам с някаква уговорка по експлотацията,

-после ти го продаваш на Пешо,

-той го прецаква, щото не знае за особеностите,

-после Пешо се жалва на производителя,

-производителя вдига рамене,

-Пешо се жалва на цял свят по форумите

-и като цяло пада реномето на производителя.

 

Това е оптимистичен сценарии, все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам, той Parni_Valjak го каза в началото:

Reason, customers modifying amps and then calling Marsh support for help.

 

 

Знам един, съсипал винтидж Маршал с пазарна стойност около 2000 лева.

(справка лесно може да се направи, включително в buyers guide for vintahge amps)

Фактите са си факти.

Собственика на "моднатият" амп, се отърва от него за някакви си 400-450 лв...

И тази случка не се е развила някъде на Марс или Луната.

 

Да не говорим за хора, които произвеждат криминални копия на добили популярност усилватели или ефекти,

нанасяйки двойна вреда на съответната фирма производител.

Първо предлагайки по-евтини джаджи, отнемат законно заслужената печалба на фирмите, които са вложили

своето ноухау за разработка, тестване и налагане на пазара (включително с реклама) на своят продукт.

Второ, предлагайки т.н. копия, в много случаи те не отговарят на всички качествени показатели, имат различни проблеми, като по този начин, чрез метода "от уста на уста", удрят по реномето на фирмата, заблуждавайки

неосведомените потребители, че съответното изделие има еди какви си проблеми или дефекти.

 

В крайна сметка въвеждането на ограничителна политика, може да има комплексни причини.

 

Иначе специални поздрави за мастера на сервизната дейност, който си го може, може ( и знае). :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим за хора, които произвеждат криминални копия на добили популярност усилватели или ефекти,

нанасяйки двойна вреда на съответната фирма производител.

Първо предлагайки по-евтини джаджи, отнемат законно заслужената печалба на фирмите, които са вложили

своето ноухау за разработка...

 

E, стига марката да е друга, повечето от обвиненията отпадат :).

Все пак усилвател, на който пише "Шамаршал", не е Маршал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам един на когото не малко музиканти в България му се доверяват. Не малко и от известните музиканти ползват негови техники. Освен това същия тоя е уважаван по чужди форуми и поради тази причина има и продадени техники извън границите на нашата татковина. Същия тоя си е извоювал да бъде сам шеф на себе си, да изхранва семейство и да плаща ипотека. С какви сили и енергия е постигнал това е друга тема. Искам да попитам аз колко хора тук, или където и да е било могат да се похвалят, че са свободни да правят каквото си поискат, да стават сутрин когато им е кеф и никой да не им пили на главата?

 

Останалото го изтрих, че да не става война във форума. Няма нужда от повече писане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ thomann не продават бутикови продукти, които се правят на ръка и са по 1 бройка, още по-малко да дава човек заявка какво иска да му се направи.

 

Откога да те сложат редом до реномираната марка на Thomann - Harley Benton е престижно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.