Jump to content
Българският форум за музиканти

K 77 Vs Akg K 512 Vs Sennheiser Hd 202 Ii


Wiched

Recommended Posts

Търся да си купя слушалки около 60-70 лева. До момента видях в този диапазон K 66, K 77, AKG K 512, SENNHEISER HD 202 II.

Кажете си мнението за тези модели и естествено ако има по-добър избор кажете :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми пробвай ги-аз ползвам к77,мисля че дават доста реален звук,но ако можеш да пробваш и сравниш и трите модела,най-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти трябва да си слушаш музика си вземи някакви евтини АКГ - к44, к55 и т.н. за 50-60 лв.

Смесване и мастеринг на слушалки... не знам... трудна работа. Монитори си трябва. Иначе събери още пари за нещо от сорта на akg k271 mkII или поне akg k141 studio, за да можеш да смесваш що годе добре. С хи-фи, няма как да стане :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го правя и не ми дреме, че всички по света мрънкат. За 2-3 домашни смесвания в годината мисля че мога да мина без монитори за 1000 лева в гадно помещение, файдата от които ще е доста съмнителна. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти споделя малко личен опит...

 

Търсих к77, никъде в София нямаха.

Търсих к512 после, пак нямаха...

 

В крайна сметка бръкнах малко повече пари и си взех к 514. За всякакви hifi приложения са прекрасни. Не съм имал по-приятни слушалки.

 

Относно мастеринг, не мога да ти кажа нищо, защото така и не научих как се прави това нещо, но често ги ползвам за смесване, и съм доста доволен. Вярно, не са мониторни слушалки, но се справят доста добре според мен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих до Plesio днес и имаше k 512, но казаха, че K 77 ще има другата седмица. 25 лева повече си заслужават май за K514 (мисля, че в техномаркет ги има).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със SENNHEISER HD 202 и съм си много доволен. Ползвам ги да свиря на тях и да слушам музика. Ако не се занимаваш професионално с микс и мастеринг едва ли някой ще ти се разсърди ако микса ти не е много добър. Най-важното за мен беше че разликата с всякакви десктоп слушалки за PC-та беше ушевадна и освен среди взех да чувам и ниски и високи. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушал съм ги и двата модела. Разликата е минимална.

Високите на 514 са маалко по-реални (не по-силни или по-слаби, еднакви са като ниво). Относно ниските - при к512 са нереално дълбоки, докато при 514 са леко по-стегнати. Това го установих след многократно прехвърляне от едните на другите.

Умишлено използвам думата "реално" защото аз искам да имат реален звук, не искам да има много бас или много високи. Търся максимално равна характеристика.

Аз ако сега си ги вземах щях да избера 514, но повечето хора не биха забелязали разликата. Ако смяташ, че си прекалено претенциозен и имаш набито ухо дай 25 лева отгоре, но и да не ги дадеш няма да загубиш много. Разликата наистина е минимална.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Wiched

От Април Плесио ми казват, че след 2 седмици ще има к77 xD

 

А защо не ги пробваш и двата модела в магазина? Би трябвало да ти разрешат. В мола (техномаркет) ми разрешиха да пробвам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.