Jump to content
Българският форум за музиканти

Гадна китара и яко кубе или гадно кубе и яка китара :)


Джордж Freefly

Recommended Posts

Следователно - > китарата между 100 и 500 лв не е с голяма разлика.

 

... отколкото да кажеш нещо и да го докажеш :thumbs_up: нищо лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

вие не можахте да се поставите на мястото на ученик ... и мн ниски бюджети !!!

Вие знаете ли че той говори (предполагам ) - Скъпа китара = 500 лв макс !

Скъпо кубе - пак толкова.

 

Следователно - > китарата между 100 и 500 лв не е с голяма разлика. Докато Кубето е.

 

Моята евтина китара за начинаещи - Берингер сигурно към 100 кинта макс... като я пъхнеш в не лошо кубе и с не лош дист. Звучи супер !

За първите 2-3 години от обучението е перфектна, а може и повече... и не бих си я продал, защото още си ме кефи :cheers2:

 

Благодаря!А иначе границата ми е 1000 лв. макс ама едва ли ще се хвърля веднага ЧАК на такава техника просто ,защото не мисля, че на този етап ми е нужна.Все пак съм ''НАПРЕДВАЩ НАЧИНАЕЩ''......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Само и китарите да "чешехме" толкова, колкото пишем тук... :)

 

абе я по добре да начешам съседката....

 

земи си едно guitar hero най евтино и най бързо се учи човек

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен яка китара и "гадно" кубе. Аз съм с китара за 550 лв и амп за 200 , верно звучи малко теникиен дисторшъна ама един дист педал оправя нещата :cheers: иначе клийна си е екстра

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЯКО КУБЕ. категорично.

 

 

ако под яко кубе имаш предвид лайн 6 спайдър или подобно, а под яка китара разбираш нещо до 500лв. - прави каквото си искаш, кой знае какво значение няма. Аз съм попадал на страхотни евтини китари, но на страхотни евтини усилватели - не. Ако усилвателя е хубв - струва пари.

 

 

Някой каза "ти свириш на китара, а не на усилвател"... възможно най-грешният подход според мен. ти свириш на каквото си искаш, но усилвателя е това което прави електрическят инструмент да "свири".

 

Пример, пусни най-евтиния Скуайър в евтин усилвател и после пусни скъп фендър. Разликатата в звука ще е минимална.

Направи същото с хубав усилвател - разликата ще е от земята до небето.

 

 

Естествено, всичко е субективно. може да попаднеш на евтин скуайър, който да звучи по-добре от скъп фендър.. но както казах, правилото е "ЯКО КУБЕ".

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изясни си какво искаш и какво очакваш от оборудването, както и бюджета. Бих те посъветвал да купиш по-читав инструмент и по-калпаво малко комбо за у вас което горе долу да изкарва някакъв звук. Защо ли? Ами защото като идеш в някоя репетиционна си носиш китарата, а не усилвателя, както и на концерт. Освен това трябва китарата да ти е удобна. Като посвириш малко повечко сам ще почнеш да се научаваш как да звукоизвличаш, не само от инструмента, но и от усилвателя и тн. И калпав усилвател може да направиш да звучи добре в общият микс :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, ако имаш към 1000 кинта си земи един маршал MG15DFX един Boss MetalZone и един такъв Jackson и си готов за две години напред! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^?

 

^^Хич не е така... Ако държиш на хубавия звук си носиш не само китарата, но и усилвателя+кабинета ти.Ако не държиш на хубав звук, защо водим въобще дискусията тук!

 

^^^Много точно казано.Това на което свириш е китарата, но там от където излиза звука е усилвателя+кабинета, та ако тези двете са шит, няма как звука да е ок.От опит - кофти китара с готин усилвател звучи в пъти по-хубаво от хубава китара в кофти усилвател.

 

Но все пак , кажи какви с бюджетите, защото така хвърляме боб :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, че е така. Аз си нося усилвателя с кабинета по концерти, само че пред мен не е стояла дилемата кое да е кофти, и кое не? Така е, че за да държиш на собствен качествен звук трябва да си имаш гиър, с който да го направиш. Бутам колегата към китарката на първо време, защото:

 

- доколкото разбирам още не свири в група и не е обработил звученето си

- вкъщи може да свири и на комп-а и ще докара приличен саунд да има да си търка

- повечето репетиционни (за разлика от преди 5-6 години) имат прилични усилватели, в които може да се свири, без да трябва да си мъкнеш целият гиър.

 

Нямам за цел да споря, просто това е моето мнение по въпроса :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^От тези 3 гледни точки си прав.Съгласявам се.Но само ако живе в София.Във Варна репетиционна с готин усилвател няма, а в Шумен няма репетиционна...(ако не си направиш сам)

 

Истината според мен е че независимо към каквото и да направи компромис, ще се наложи след това да го сменя.А от това се губят пари.Най-добре е да посъбере още малко пари и да си купи и двете хубави.Ето идват коледа, нова година...Ама сигурно сърце не трае :D

 

:):D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предвид ,че за 1000 лв можеш да си вземеш две доста добри елемента и ще си доволен. Това е лично мнение ,така че ако си навит, първо пробвай.

А, MetalZone e за добър звук, това е добър дисторжън.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:rolleyes: Metal Zone горе - долу въплъщава най - жужащия и кофти звук, който съм чувал някогга от педал. Може би за да звукне трябва да е в комбинация със Скуаер и кубе Беринджър, знам ли... Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм на мнение, че китарата е по важна и ще дам един пример......да кажем, че много ти се удава и много бързо напредваш, след време имаш някакъв концерт и ако си с лоша китара и хубаво кубе ти ще можеш да вземеш да кажем от твой приятел китара, но тя ще е различна от твойта може и да не ти е удобна и целия концерт да се провали. А ако си със добра китара и лошо кубе, озвучаване все ще се намери, но китарата която ти държиш ще я познаваш, ще ти е удобна, ще и знаеш косурите, защото колкото и да е скъпа, всяко нещо и има дефекти.........Надявам се да сте ме разбрали, защото аз така гледам на нещата :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм на мнение, че китарата е по важна и ще дам един пример......да кажем, че много ти се удава и много бързо напредваш, след време имаш някакъв концерт и ако си с лоша китара и хубаво кубе ти ще можеш да вземеш да кажем от твой приятел китара, но тя ще е различна от твойта може и да не ти е удобна и целия концерт да се провали. А ако си със добра китара и лошо кубе, озвучаване все ще се намери, но китарата която ти държиш ще я познаваш, ще ти е удобна, ще и знаеш косурите, защото колкото и да е скъпа, всяко нещо и има дефекти.........Надявам се да сте ме разбрали, защото аз така гледам на нещата :)

Сигурен ли си в това твърдение?Аз не!

 

 

А за метъл зоун - @Vasil Pavlov го е казал много точно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.