Jump to content
Българският форум за музиканти

На горещия стол: Bluezone


Recommended Posts

И вече чувам протестни възгласи от рода 'Ай стига с тия чужденци!'

...и аз ги чувам! :rockon: За това следващата жертва избрах по следните параграфи:

 

1. Да живее в България.

2. Да има какво да научат хората от него.

3. Да е човек, на който лично да се възхищавам.

4. Да свири на китара (форумното мнозинство са китаристите).

5. Да е запознат с музиката в по-общ план - звукозапис, композиция, аранжимент и т.н.

 

Но това е лично мое мнение...за да е по-обективно мисля, че съфорумниците сами трябва да избират кой да бъде качен, чрез вот - but now:

 

Ladies and gentlemen, I give you BlueZone!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ивелин - Благодаря за ситуирането на стола и мнението, което си споделил по адрес на мойта особа :D

 

Fenix - Mислил съм за такива варианти и вероятно скоро ще ги реализирам. Просто в момента се занимавам с твърде много неща и няма нужното време, за да се нагласи и този казус.

 

YtseJam - Добре си го барнал знака. Още пазя жълтото паве :)

 

RockoBG - Danke schön :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Пазиш ли още онази идейка, върху която се пробвахме преди години поотделно с ronia да пейнем нещо отгоре? (Не е много въпрос за тук, ама мотивът беше наистина адски силен и запомнящ се, та така...)

 

:greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познавам г-н Зашев и като приятел (поне за мене е) и като мой настоящ учител по китара (и не само :rocker: )! За кратко време научих доста неща, които за съжаление още не съм приложил на практика!

 

Та един въпрос след като са те подложили на това мъчение: Както Ивелин спомена основното да те постави на "Горещия стол" е това, че живееш и твориш в България! Ако ти се отдаде възможност за постоянна работа в чужбина би ли заминал без да се връщаш?

 

П.П. : Знам, че не търпиш несериозни хора! Мене как ме търпиш още? :rocker:

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JD - парчето си го пазя, тъй че ако ти дотрябва - свиркай :(

 

Жоре - аз отдавна съм решил, че в даден момент ще си бия камшика от БГ, само че искам добре да си опека нещата, а не да заминавам само заради идеята за заминаване. Ако имам реален шанс да се реализирам в нормална държава с нещо, свързано с музика - ще действам и то по всяка вероятност без да се връщам. Ще помогна на който мога и толкоз. Не мога да вирея в обстановка на хаос, беззаконие, цигания и тарикати.

 

Вярно е, че не търпя несериозни хора, но все пак за мен е важно човек да има желание и да е любознателен, защото ми е пределно ясно, че не всеки винаги може да намира достатъчно време да се занимава, еле па човек с малко дете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомням си преди мноого години, ходех на уроци по китара при Павел Павлов в читалище "Сердика", София. Имахме продукция, или другояче казано концерт за пред родителите ни. Докато се приготвях в стаичката зад сцената, влезе един метълист, с дълга руса коса, големи халки на ушите и изпитателни сини очи. Аз нещо се лигавих на пианото, но спрях, а той седна и раздвижи инструмента в някаква класическа пиеса. Ма е така, в стил "Махай се бе, кретен! Ето така се прави!". Тогава узнах, че този човек не търпи липсата на талант и трудолюбие. Така де, беше ясно, че няма да станем приятелчета хаха :) После Зашев се качи на сцената и смаза с китарно изпълнение на "Still got the blues"... Дали не беше със сигничър на Вай? Вече не си спомням. Обаче имаше стийм машина и парчето стана много дълбоко. На мен, понеже се спекох, ми се стори повече призрачно :cheers2: хахаха

Така съм запомнил тази среща. Хубаво е да има добри музиканти с характер като теб! И добре е, че искаш да дадеш толкова от себе си.

По-здрави!

 

А въпросът ми, по - конкретно, е как се казваше бандата ти, в която Геша ( брат на Рашпи от Красна Поляна) свиреше на бас? Ей, ходил съм да ви гледам в Христо Ботев... :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брях... не съм подозирал, че съм изглеждал по тоз начин :cheers2:

 

Всъщност при Павел Павлов никога не съм свирил нищо на Gary Moore, но убий ме, не мога да се сетя за конкретната случка. Може би, ако ми кажеш повече подробности като например ориентировъчни месеци, години, както и името си, ще ми просветне :)

 

Иначе благодаря за четките - не знам доколко са били заслужени, но :hysterical:

 

Пък бандата се казваше R.I.P. (чиито знак можеш да видиш малко по-нагоре в темата, благодарение на любезното съдействие на YtseJam)

Редактирано от BlueZone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Дам, не беше Гари Муур, но беше нещо красиво и технично. Годината..около 1999-2000, още преди да затворят така читалището с този нагъл строеж. Аз ли? Ъъъ.... Ачо : канадска ливада, с тиранти и близалка, черно бяла стандартна Yamaha eg 112, свирих ( и пях :) ) Johnny B.Good и Back in the U.S.S.R на Бийтълс.

Бяхме гъсти с Рашпи и басиста му Барзов, който взе баса на Геша, доколкото си спомням.

А дам, знаеш ли кой е т.нар. Гибон от тяхната бивша банда Fresh?! :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кои от активно свирещите авторска музика БГ групи ти харесват?

Нова песен или албум, който напоследък те е впечатлил като ниво на продукция?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Babyface Bob - По всяка вероятност е било парче на Сатриани или на Вай - аз основно това свирех тогава.

А този прякор Гибон нищо не ми говори.

 

anadem - Като цяло винаги съм харесвал ФСБ, харесвам и P.I.F. (макар че там нещо се поразмиха нещата) и в общи линии с това се изчерпват нещата по линия на по-общодостъпните музики. Някак, като че ли тук само твърдата музика се получава на ниво - може би защото само там няма как да се намеси естрадата. В този ред на мисли - Пропаганда, Odd Crew и Der Hunds мога да посоча като неща, които ми допадат и съответно техните продукции ме впечатляват в последно време от всяка гледна точка.

 

sa6tiat - Авторски проект на живо - на този етап - едва ли. Единствената възможност това да се случи е когато с едната ми група най-накрая си запишем нещата и ги доведем до вид, годен за представяне пред публика, но това се съмнявам да стане скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.