Jump to content
Българският форум за музиканти

crionic

Бира..

Recommended Posts

 

А кажете сега как няма да изпиеш една такава :)

 

Аз съм покрусен от тяхната иновативност и непознаване на вкуса на хората,които пият бира.Как м***ка му ще направиш реклама за бира дълга 2 мин. и половина,след това почти цялата ще я направиш в сини и жълти оттенъци ;) Направо са исполини в сферата си :yes:

Поклон пред тяхното величие ;)

 

п.п. А тези дето мърморят на заден фон направо ще ме уморят :crying:

Edited by crionic

Share this post


Link to post
Share on other sites

"lol... what are they doing at 1:36? enjoying a frosty beer after a long day of enriching uranium?"

 

Коментар под видеото :D

 

Иначе, да ти кажа, те имат различна представа за алкохола. Още повече - там не трябва да гледаш мач, да псуваш и да се оригваш, че да пиеш бира. Стереотипа им, в това отношение, е друг.

 

Малко :offtopic-001: - Това лято прекарах един месец с четерима корейци (от Южна Кореа, обаче.) от Самсунг във Варна. Говорейки за начина им на живот, споменаха, че алкохола при тях е в по-малки количества и най-вече по поводи, и празненства. За това и самия им алкохол е по-слаб. Почерпиха ни с Корейско уиски, което беше светло и удряше малко на ракия. Извличали го от разни техни зеленини и беше 20 градуса. Казаха, че и бирата им е малко по-слаба от тук (харесаха си най-много Каменица).

 

Иначе споменаха, че по обиколките си са забелязали, че и ние както в Сърбия и Русия, обичаме често и по повече да пийваме алкохол. :D

 

Пиха обаче Бургас 63 и дори на заминаване си купиха по една бутилка. :icon_shithappens::greenangel:

Edited by Slide

Share this post


Link to post
Share on other sites

^има и друга причина - азиатците не могат да разграждат алкохола като белите раси,още повече славяните,това не си го измислям а е доказано,тоест от 3-4 бири един китаец е под масата,а на нас ни е леко весело,щом моята жена е надпила едни китайци навремето :icon_shithappens:

А за бирите - нашта откровена кражба като реклама -

http://vbox7.com/play:3d0e2e76

Явно създателите истински си вЕрват,че консуматорите на бира гледат само цици по чалга телевизии..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Финландия, тъмната половина на шестмесечието, в бирарията. Хората са почти прозрачни, езикът им е като леда по езерата им. Поръчвам си бира, носят ми 250 мл цацарка за кътника.. В тоя момент ме потупва странен поруменял призрак, вика ми : Извинявай, може ли да се снимам с теб за спомен? Отговарям чистосърдечно : А? Той допълва - Ти си единственият в това заведение, който си е поръчвал седемнайсет бири за една вечер...

 

Безспорен въпрос на вкус и навик, но ето моето мнение по темата : нямам опит със световния асортимент :offtopic-001: , но след опит на трийсетина вида бири мятам, че по - силната бира от нашата (над 5% алкохолно съдържание) е преекспонирана и вкусовите и качества на хмел, пивкост и поствкус (или там както го наричат експертите) страдат за сметка на спирта. По-слабата страда на цвят и вкус.

От един дърт майстор знам, че една бира трябва да е като жената - да се точи като злато цветът и в ръцете ти, да се пие с цяло гърло дорде можеш, но и да не забравяш пътят за вкъщи :icon_shithappens:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Само какви историйки хахах "поруменял призрак" :)

 

@ EAmechaniX да,това наистина е най-добрата реклама за бира,която съм гледал :)

 

И в духа на нашия музикантски форум:

 

Beer song

 

Реклама,пак на същата тематика:

 

 

Най-много ми харесва надписа на края - "made from beer" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

:)

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
:slap: Б'ахти как ме развратихте(изкушихте) с тези реклами! А, след Mr Hooker направо скъсвам синджира и хуквам :) да си купя скоч(ракия). :) Т.е. след два часа да не се чудите 'що съм писал глупости из форума. :) Нема да съм аз отговорен, а ракията. :ok: Edited by Лими

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най-хубавите реклами на бира са на най-лошата бира хаха Американците правят всичко да издържа по поне две години и то в окислена метална среда - т.е. кенчета. Пият много, дебели са и им растат цици от бирата, която е напълнена с женски хормони. А в крайна сметка най-сериозната им бира носи име на средностатистически домашен любимец :) Аре бе! :) Но хайде, става да тестваш, ако си жаден. Но не и ако си наистина жаден :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

А ти само немска/белгийска/чешка бира ли пиеш или ...? :jazzband::girl_witch::P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да ти кажа пия ги и тия, като развържа кесията.

 

Но май финансовият момент и географското положение, наред с историческото образование, водят до пристрастеност към българската чешка ;) биричка и по - специално към фабрика на чешките братя Прошек. ;) Иржи Прошек го знаят и като Георги - толкова е дал на българската бира и бизнес :cheers2:

 

Между другото в едно интервю маркетинговият директор на един от световните "бирени концерни", стъпил на българския пазар, споделя, че всички марки, доведени от него, са преминали през "социологическо проучване" за очаквания за вкус според "местното потребление", поради което т. нар. запазени рецепти са се видоизменили и нямат нищо общо с класическия оригинал. Така че ако не ви се дава шест кинта за мексиканска Корона, може да дадете три-четири за Хайнекен. Другото май си е наше, освен ако не пропускам някоя..

 

А вие какво пиете, момчета?! Едва ли корейска бира .. ;)

Edited by Babyface Bob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз бира не пия (само по много големи изключения), но това не ми пречи да харесвам sharing-га ;)

 

Моето мнение е, че от известно време (няколко години назад) бирата промени вкуса си, както и срока на годност.

Започнах все по често да срещам бири, които изобщо не ми допадат като вкус и накрая спрях да имам мераци

към златната течност.

Edited by EAmechaniX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ей , браво за темата!

Възможно ли е тук да споделим малко повече за кехлибарената течност!

И аз съм и фен с малки изключения целогодишно. :)

Надявам се да не прозвучи като реклама на разни марки, но ще ми бъде интересно да споделите какви бири сте опитвали и коя ви допада?

Аз ще ви разкажа за един музей на бирата в центъра на Брюксел, в който всеки посетител може да опита от бирата за деня без да знае каква марка е!

Там научих , че в малка Белгия е имало над 800 пивоварни, а към момента били под или около 300!!! :cheers2:

Също така в град Намюр ме черпиха с някаква тъмна манастирска бира , която ме събори от първата бутилка... :)

По принцип харесвам светли бири до 5,5% алкохол и ако може наливни.В Чехия опитах прословутата пилзенска бира в халби от 1литър в самия град Пилзен.Беше нещо върховно!

Предполагам , че най-добра бира няма тъй като едва ли може един човек да опита всичко по света, но бих искал да кажа своето мнение относно бирите които харесвам.

Понастоящем в големите вериги има 20 , най-много 30 вида бира/може и да греша/ и моите предпочитания са за Радебергер,Гролш,Варщайнер,Будвайзер,Стела ,Иркуел,Бекс,Холстен,Туборг. От нашите харесвам Загорка и наливни Астика и Шуменско.

Наскоро открих в Керфур една гръцка бира доста приятна "Мутос" на цена под 1лв с бутилката.Турската 'Ефес' забелязах , че тук е по евтина , отколкото в Турция!?

Ако можете споделете какви интересни бири сте опитвали тук или по света...

Имаме и съфорумци живеещи в други държави, ако обичате светнете ни малко какво се пие при вас или на други интересни места , които сте посетили...

 

:cheers2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами аз не съм ходил кой знае къде,но в Гърция съм пил тази МИТОС.Не е лоша биричката,даже там най много нея предпочитат(може би това се дължи на факта че имат само 2 вида гръцка бира,ако не се лъжа)Иначе от българските предопочитам Шуменско,което в последно време ми докарва на прегоряло...Нещо са я прецакали и нея.Каменица и Загорка ...мнеее,не са за мен тези бири,много ме цепи глава от тях,даже по време на наливане :) От чуждестранните,които можеш да намериш у нас ,като че ли Tuborg най ми допада.Ама по едно време бяха пуснали една Каменица-бяло ;) мноого яка си беше :)не знам защо я спряха.А някой случайно да е опитвал Балканджийско :hysterical: Ако не сте-недейте :) Същото важи(ако не и в по-голяма степен)за Ambrosius от кауфланд.

 

Айде едно поздравче :

 

:thumbs_up:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.