Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесор Line 6 Pod X3 Live


Cullum

Recommended Posts

Не мисля, че е добра инвестиция да добавяш ефект-чейн към процесор, освен ако НАИСТИНА не искаш точно тези ефекти, или не ти трябват за определени ситуации.

 

Другото което е - няма да постигнеш същия звук като в репетиционната. Това не означава, че няма да мостигнеш добър звук, но имай едно на ум, че може би ще трябва да имаш 3 сорта ефекти - 1 за свирене вкъщи, 1 за репетиции(през кубето), 1 за свирене на живо(директно в пулта); както и ще трябва да разучиш процесора много добре, за да можеш да правиш нужните корекции на място. Голяма грешка е, когато някои хора смятат, че ефектите им звучат добре, просто защото звучат добре у тях, или в един от клубовете, в които свирят.

 

Иначе ще ти върши работата, която изискваш от него. Ако можеш да изчакаш - и аз препоръчвам първо да видим какво ще е то POD HD и ще има ли прогрес в технологията с него.

 

Това от мен, май малко се отплеснах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля да добавям чейн ефекти към процесора. Мисля за алтернатива на процесора, която е чейн от ефекти които съм написал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, доколкото виждам си имаш амп. По този повод ще спомена. че би могъл да си улесниш живота при записи като записваш сигнала от ампа (с накачените му ефекти) през DI box и след това му добавиш импулс, вместо да го правиш по традиционния метод с микрофона и пистолета (за съседите).

 

Друг вариант за свирене на живо като нема амп: ако имаш лаптоп и интерфейс, един Cubase/Reaper с готините VST-та на Nick Crow и LePou те оправя точно както процесора, че и по-добре откъм саунд (за жици). За foot контролер може да ползваш и стандартна ps/2 клавиатура ако щеш (може да изглежда смешно, но като излезеш с брутален звук, няма да е тъй смешно :р Но ще я настъпваш полека, да не изтрещи пластмасата :))

 

Вземи предвид и тези две възможности докато размисляш. Мисля, че са съвсем реалистични.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Първия вариант е добра идея, но не ме притесняват съседите защото в близост до репетиционната няма никой на поне 300 метра :thumbs_up: (а идеята е да записвам с лаптоп в репетиционната). Тоест дори с един микрофон и с един аудио интерфейс пак ще ми свърши работа.

 

Втория вариант е почти изключен при положение че мога с ефекти да постигна много добър звук (в момента съм с един Boss MT-2 в кубето, което има ефекти и звука е добър, но искам да го ъпгрейдна малко). А машините се случва да забиват, има лаг, и като цяло идеята не е от най-добрите, най-малкото никой не съм виждал на лайф да свири през лаптоп.

 

В момента съм на варианта да изчакам новия POD, който се очаква през септември-октомври, вписва ми се в финансовите възможности и като цяло ако е истина това което пише ме удовлетворява и звуково.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте, след дългото размишляване дали да си купя процесор за китара или камиончета в крайна сметка реших да е процесор. Първо се бях навил за Vox tonelab le и си търсих втора употреба за да ми излезе по-евтино, но така или иначе не се получи. В магазина въпросния процесор струва около 790лв. Но на последък ми попадна процесора на Line 6 а разликата между тях като цена не е кой знае колко голяма около 100 и няколко лв. За вокса съм чел доста из форума, но въпроса е дали да се напъна още малко за line 6-а и за това ми трябва мения, съвети, плюсове, минуси и недостатъци, всичко което може да бъде полезно. Благодаря предварително :)

http://www.musicworld.bg/bg/m_1950000/i_20...OD_X3_Live.html

http://mci-bg.com/products.php?show=07&cat=63

Редактирано от urgent
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трай :)

и събирай кинти.

 

Line 6 само преди дни пуснаха в продажба новото поколение POD - POD HD. Има три модела - 300, 400 и 500, и имената им приблизително отговарят на цените им в евро в thomann. Можеш да ги разгледаш на http://line6.com/podhd/

Разликата в звука и добавените екстри към софтуера си заслужават достатъчно много. Прати e-mail на някой от консултантите в musicworld.bg (не съм рекламно лице, а най-нормален потребител) за да се осведомиш кога и на каква цена ще ги внесат.

 

Относно X3 - звук на метълските симулации, който аз лично окачествявам просто като "що-годе приемлив" и толкова. За сметка на това веднага "заспива" в микса. :D Чудесни възможности за clean звуци, прецизно моделирани стомп боксове и доста болни електронни ефекти. Много интуитивен интерфейс, здрава конструкция (макар че POD XT Live май си остава най-коравият POD досега) и достатъчно входове и изходи за да те обезпечат както лайв, така и в студио.

 

- най-доброто демо на X3 според мен.

 

Относно Vox - по мои впечатления звукът му е доста мек и POD-а го превъзхожда за метъл, както и по качество на ефектите. От другата страна лампата си е лампа, де'а знам.

 

Това е. Мисли за HD!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези дни писах на един от емейлите в Musicworld.bg отностно тези процесори, които спомена POD HD и ми отговориха, че щяли да пристигнат Декември и щяли да бъдат на цени същите като в thomann. И тук идва въпроса дали да изчакам или не? Може би цената на X3 Live ще падне като дойде новото поколение ама пък пусти мерак....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, изчакай, не прибързвай. Цели империи са се разпадали в небитието заради пустия му мерак! Декември месец ще си направиш хубав подарък за Коледа, независимо дали X3 и HD (не искам да кажа, че двата процесора са еднакво добри, но X3 и засега е доста добър).

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става и още как! Просто страда от проблема на всички процесори - сбориш ли ги с усилвател и кабинети, потъват. От друга страна, ако звукът се чува в публиката предимно през централното, процесора боднат в миксера няма да звучи по-зле от mic-нат амп... освен ако ампа не е микнат изключително кадърно.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.