Jump to content
Българският форум за музиканти

На горещия стол - Ивелин


Бицев

Recommended Posts

@Babyface Bob,

Да - родителите ми са певци (майка ми е свирила и на цигулка). :cheers2:

 

---------------------------------

 

@Mephistofel,

HAMMERDIN, естествено! :)

 

---------------------------------

 

@johniebgood,

По ми е лесно да изброя с колко жени съм спал, от с колко банди съм свирил! :D

Ще пробвам да се сетя банди, с който съм свирил по за дълго (ако пропусна някой, да не се сърди ;) ):

 

Русе: Flat Line, Viper, Virus, Синьо, Ahead

София: Fint, VDV, Портокал, Studio X, Next 5, Латинопартизани

Ню Йорк: Greg+, Look Twice, Mimic, Shaylettes, Dirk

 

Първата по-сериозна банда, в която свирих не помня името, но помня музикантите, с които свирих: Крис, Пацо, Радо, Теди, Гъла, и аз.

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде, уговори ме да ти задам въпрос и аз...

Сухи ли са ти плавниците? :)

Пардон, забравих да кажа здрасти :)

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и от мене малко:

 

Музикантски:

 

- На какъв инструмент свириш по сцените? Т.е. имаш ли предпочитан клавир (дигитално пиано, синтезатор или друго), какъв модел е в момента и защо си го избрал? С една клавиатура ли свириш, или поддържаш 'арсенал' от различни (напр. отделно пиано, отделен орган, аналогов синт, семплиращ синт за стрингс и брас и пр. - както правят някои)... Какво друго освен клавира използваш редовно?

 

- Като седнеш пред пианото в къщи с празна глава - без определена цел - каква музика подкарват най-често ръцете ти на автопилот? (Забелязал съм, че повечето хора ги избива на един исъщи жанр и стил, някои дори на една пиеса, подсъзнателно)

 

- В бандите бил ли си някога лидер? (И имаш ли такава склонност?) Какво те привлича в тази възможност: да определяш музикално-творческата посока, да осигуряваш дисциплина и ефективност, или да 'въртиш бизнеса' на колектива?

 

Не-музикантски, сериозни:

 

- Като споменахме бизнес: имаш ли праг за хонорар (в NY или в БГ), под който не приемаш участие, дори да не си зает другаде същия ден? В какви ситуации би свирил пред публика 'за кеф'?

 

- Казваш, че си авантюрист. Би ли си опитал късмета в Токио? В Рио де Жанейро? В Москва? Авантюрата е адреналин: коя именно страна на неизвестното (или дори опасното) най-много те привлича?

 

- Освен хеликоптерите и ай-фона, какви други хобита имаш?

 

Не-музикантски, просташки:

 

- Поркаш ли преди бачкане? А по време на - ? Защо? (Защо не?)

 

- Ако изкарваш достатъчно кинти без диплома, би ли си купил такава?

 

- К'ви са теа плавници?

 

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет. Аз имам следните въпроси:

1. Върху какво работиш задълбочено в момента в технически план? А като музикален стил?

2. Ако трябваше да кажеш един стил в музиката, който да е "твоят", кой ще е той?

3. Можеш ли да кажеш едно име, което ти е повлияло най-много в музиката (с една идея над всички останали)?

4. Кои барабанисти от нашумелите в последните 5 години ти правят най-готино вчепетление?

5. Ако ти е предоставена възможност за създаване на проект по твоя идея (спонсорирана реклама, продуциране, финансиране на всички разходи по измисляне и записване на идеите (включително и пари за сандвичи и бири), кои ще са музикантите, които би ползвал (без абсолютно никакви ограничения, дори и Смъртта да е взела предварителни мерки :thumbdown: )

6. Кои са 3-те най-важни неща за теб в музиката? Може и погледнато като инструменталист и отделно като музикант.

7. Какви биха били насоките ти в общ план ако трябва да дадеш съвети към музиканти в средно напреднал стадий, за да могат да надскочат посредственото ниво...така да се каже.

 

 

П.С. 8. Виктор Уутън извинили ти се като се блъсна в тебе и поиска ли автограф като те разпозна? :) Обичам я тази история, защото "ме кара да фантазирам", както би казал самия Викта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Бицев, това ще стане дълго... :hysterical:

 

 

Музикантски:

 

- На какъв инструмент свириш по сцените? Т.е. имаш ли предпочитан клавир (дигитално пиано, синтезатор или друго), какъв модел е в момента и защо си го избрал? С една клавиатура ли свириш, или поддържаш 'арсенал' от различни (напр. отделно пиано, отделен орган, аналогов синт, семплиращ синт за стрингс и брас и пр. - както правят някои)... Какво друго освен клавира използваш редовно? Веднъж пианиста на Mezzoforte каза в едно интервю, че свири с каквото му попадне в студиото... Тогава разбрах, че пианото само не свири! :thumbdown: А и както казва един приятел - ...Преди да си купиш клавир "еди-кой-си", си купи клавир "пръсти"!... В днешно време клавирите/дигиталните пиана са доста качествени и повечето изкарват достатъчно добър звук на основните бленди, които един пианист ползва (пиано, ел. пиано, орган, щрайх и т.н.)

Понеже в БГ (и като цяло в Европа) не ми се е налагало да ходя на работа с лично пиано. Арсеналът ми от пиана/синтезатори е скромен - имам немско акустично пиано (W. MENZEL), което много обичам (сантименталности...добре де, 1-вото ми е! :blush:) и от скоро сам си го акордирам - вече започна и да се получа, горе-долу... Имам ел. пиано Rhodes Mark II, една аналогов синт Crumar, диги-пиано Privia PX310, Korg M1 и една миди клавиатура на Yamaha. В момента работя по следния начин - миди клавиатура + лаптоп и до сега не съм имал засечки. Имам и модул на Yamaha Motif, който и аз не знам защо го взех. Предпочитанието ми към клавирите е насочено основно към клавиатурата (hammer action 88) и приличен звук на пиано. Вече не се вманиачавам толкова за звука на живо, защото всички пиана, които съм пробвал (включително и виртуалните) вършат почти една и съща работа, а по някога дори и не влизат добре в общия саунд... За запис, обаче, нещата са по-различни. На живо - освен на пиано, свиря и на пулт! :)

 

- Като седнеш пред пианото в къщи с празна глава - без определена цел - каква музика подкарват най-често ръцете ти на автопилот? (Забелязал съм, че повечето хора ги избива на един исъщи жанр и стил, някои дори на една пиеса, подсъзнателно) Това е много интересно нещо - никога не бях се замислял за него сериозно! Наистина има нещо такова - сега се сещам, че от известно време насам, като седна на пианото пипам няколко акорди-витамини, в прогресия - често в следния ред (I-VIIm-III7-VIm-VIbm-Vm-I7-VI) и ест. в ДО! :D След това нещата сами си се появяват...зазвучават ми мелодийки и прочее.

 

- В бандите бил ли си някога лидер? (И имаш ли такава склонност?) Какво те привлича в тази възможност: да определяш музикално-творческата посока, да осигуряваш дисциплина и ефективност, или да 'въртиш бизнеса' на колектива? Бях веднъж е една...всирих на кларир и пеех - беше супер! Всички ми бяха много добри приятели! Киро, Капи, Гено и аз - 4-ка! Правихме много готини парчета и всички им се кефехме, но беше за кратко...

 

 

Не-музикантски, сериозни:

 

- Като споменахме бизнес: имаш ли праг за хонорар (в NY или в БГ), под който не приемаш участие, дори да не си зает другаде същия ден? В какви ситуации би свирил пред публика 'за кеф'? Баба знае 2 и 200! ;) Нямам проблем да свиря за без пари (кеф) и за много пари (партийно). На частни политически партита им късам главите!!! :butcher:

 

- Казваш, че си авантюрист. Би ли си опитал късмета в Токио? В Рио де Жанейро? В Москва? Авантюрата е адреналин: коя именно страна на неизвестното (или дори опасното) най-много те привлича? Ами да, ходи ми се и до Египет! Иначе избирам неизвестното пред опасното.

 

- Освен хеликоптерите и ай-фона, какви други хобита имаш? Акордирането (с него пари не изкарвам!)

 

 

Не-музикантски, просташки:

 

- Поркаш ли преди бачкане? А по време на - ? Защо? (Защо не?) Преди не - понякога по време...например снощи ни черпиха с някакво нечовешки добро шанпанско - едната чаша беше 50 кинта...не харесвам вина по презумция, но това беше уникално. Придържам се към минералната вода и чая. Не ме кефи вкуса на бирата, а алкохола го обичам в бомбони. По принцип не пия, защото не си харесвам неадекватното състояние - личен избор.

 

- Ако изкарваш достатъчно кинти без диплома, би ли си купил такава? Да...за зъболекар! :hysterical: На този акъл, на който съм сега - музикална диплома (хартията) не ми трябва. Ако пък си взема диплома - пак ще трябва да си я купя така или иначе - легално от университета! ;)

 

- К'ви са теа плавници? Хахаха е, са...тайна-майна! Добре де...това е образа, с който блязох в сърцето на Вяра (и съответно в подписа й) с плавници и шнорхел! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да нарушавам реда, само да изясним последното:

 

> "...с плавници и шнорхел..."

 

Ще рече ли това, че и далдисването ти е сред хобитата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ "...с плавници и шнорхел..." - виртуални :) оф...много е дълга историята!

 

---------------------------------------

 

@Sasho_Crasho, здрасти Сашо! :cheers:

 

- Върху какво работиш задълбочено в момента в технически план? А като музикален стил? Ами свиря етюди на Лист и Шопен - в те развиват всички мускулни групи! :D Иначе, конкретно гледам да подкарам лявата си ръка на оборотите на дясната (те винаги ще са различни, но все пак - да мога да свиря теми в бързо темпо и с двете ръце в момента ми доставя удоволствие. Не работя конкретно в/у технически неща, защото повече ми куцат други аспекти - опитвам се да работя в/у тях, а покрай тях и техниката се качва. Музикален стил - парадоксалния бърз, атонален, бибоп...(шегичка, но нека се пошегуваме, за да си кажем и истината - хаха!)

 

- Ако трябваше да кажеш един стил в музиката, който да е "твоят", кой ще е той? Не мога! Харесвам и да пея и да свиря - а и двете в различни стилове. Във всички стилове намирам неща, които да ми харесат. Трудно ми е да отговоря, но в момента най ми допадат R&B&J(azz).

 

- Можеш ли да кажеш едно име, което ти е повлияло най-много в музиката (с една идея над всички останали)? През годините много хора са ми повлиявали в музиката по малко или повече, но не мога да съпоставя - родителите, съучениците, колегите, приятелите...

 

- Кои барабанисти от нашумелите в последните 5 години ти правят най-готино вчепетление? Ами доста са...а дори не им знам имената - срещам ги по клубове или концерти из Ню Йорк.

 

- Ако ти е предоставена възможност за създаване на проект по твоя идея (спонсорирана реклама, продуциране, финансиране на всички разходи по измисляне и записване на идеите (включително и пари за сандвичи и бири), кои ще са музикантите, които би ползвал (без абсолютно никакви ограничения, дори и Смъртта да е взела предварителни мерки) Иделаната ритъм секция за мен е W&W (Weckl&Wooten)! Пианисти, органисти, китаристи, брас, и перкусия ще са по няколко.

 

- Кои са 3-те най-важни неща за теб в музиката? Може и погледнато като инструменталист и отделно като музикант. Ще цитирам един негър - "ритъм, мелодия и хармония".

 

- Какви биха били насоките ти в общ план ако трябва да дадеш съвети към музиканти в средно напреднал стадий, за да могат да надскочат посредственото ниво...така да се каже. Ами щом са в средно-напреднал стадий - просто продължават напред по пътя, по който вървят. Предполагам - свирене и транскрибиране...

 

- Виктор Уутън извинили ти се като се блъсна в тебе и поиска ли автограф като те разпозна? Обичам я тази история, защото "ме кара да фантазирам", както би казал самия Викта. Една поправка - не е Wooten, а Marcus. Аз с него се видях и в БГ (даже трябва да имам снимка с него във форума - някъде из раздела със снимките), но си помислих, че не ме помни от тогава и реших да не го заговарям, пък и беше с мацка... :) А Wooten го спрях на Times Square и почти го изплаших... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

Никакви бири за Стелко. Той трябва да спортува и да се храни здравословно :lol:

Шегувам се разбира се :)

Обадете се като се съберете , ако искате да се присъединя към пиенето на бирите :D

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах! Тя жена му ще ви натакова и двамата, ако прочете какви ги къдрите! ;)

 

 

Ивчоу, аз не знам какви въпроси да ти задам, че май почти всичко знам. :slap:

Но винаги има място за изненади, това е ясно!

 

1.)Я кажи, бг-музикантите по-мързеливи ли са в сравнение с ония там? :P

 

2.) Ако трябва да си правиш група от хора, с които си работил кои ще са те? - направи една виртуална група от тях (може и да не могат да се понасят, това ще е още по-интересно, но искам да разгледаш аспекта чисто музикантски)

 

3.) Направи същото с музиканти, с които не си свирил, световноизвестни, всякакви... - създай една примерна група, ама й сложи и име. Сложи и на предната. :greenangel:

 

4.) Кога ще направи с тебе едно хубаво авторско изпълнение? Акустичният кавър се получи, за което много ти благодаря, но си искам авторското. :bravo:

 

5.) Има ли моменти, в които се проклинаш, че си отишъл в Бащатите и кои са те?

 

6.) Русе най-готиното място на света ли е? (ретроспективен въпрос) :happy:

 

7.) Е как може да помниш онази група дето свирихме в мазето на Пацето, бе? Ние на практика имахме само няколко репетиции!

А за името на групата и аз не се сещам... :greenangel:

 

8.) Кога ще дойдеш пак на север да те обруля една табла?

 

 

П.П: Ивелин е най-якият клавирист, с когото съм свирила някога!!! Че и пее като за световно вече...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Infinity,

 

- Я кажи, бг-музикантите по-мързеливи ли са в сравнение с ония там? Мързела е признак на талант...навсякъде има трудолюбиви и мързеливи хора. Не мога да сметна процента, тъй като има разминавания в броя на населението.

 

- Ако трябва да си правиш група от хора, с които си работил кои ще са те? - направи една виртуална група от тях (може и да не могат да се понасят, това ще е още по-интересно, но искам да разгледаш аспекта чисто музикантски) 1-вия човек, за който се сещам и който никога не ме е предавал е Радо. Също така съм разбрал, че е по-приятно да се свири с талантливи хора, които познаваш, от колкото с добри и непознати. Така, че ще събера група приятели, в чието число ще си и ти! :) (FERAL ANGER как ти звучи?)

 

- Направи същото с музиканти, с които не си свирил, световноизвестни, всякакви... - създай една примерна група, ама й сложи и име. Сложи и на предната. Виж предния въпрос/отговор.

 

- Кога ще направи с тебе едно хубаво авторско изпълнение? Акустичният кавър се получи, за което много ти благодаря, но си искам авторското. В момента записвам клавири в албума на един китарист (Иван Манолов - Кабата) - като приключим, съм твой!

 

- Има ли моменти, в които се проклинаш, че си отишъл в Бащатите и кои са те? О да, особено напоследък - участвам в няколко много готини музикални проекта и ми е криво, че след месец трябва да ги напусна...

 

- Русе най-готиното място на света ли е? (ретроспективен въпрос) НАЙ! :rockon:

 

- Е как може да помниш онази група дето свирихме в мазето на Пацето, бе? Ние на практика имахме само няколко репетиции!

А за името на групата и аз не се сещам... Имах в предвид, че това беше 1-вата банда, в която свирих с по-сериозни музиканти/певци...било то и без участия!

 

- Кога ще дойдеш пак на север да те обруля една табла? Знам, че нищо не може да занеми мятането на зарове от чисто квантово-механична гледна точка (хаха), но с Тони Рикев сме в http://www.playok.com/ - ако решиш - заповядай там. Никовете ни са ivak4eto & wahtony.

 

- Ивелин е най-якият клавирист, с когото съм свирила някога!!! Че и пее като за световно вече... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...аз нямам въпроси , понеже съм доста умен е всичко ми е ясно :thx::(:slap::) ..... което разбира се не означава че не трябва да почерпиш по една бира като дойдеш пак в Русе .....

 

 

..... и като стана дума за Русе - Русе е изключителен град .... мда .... в момента седя и гледам снимка на Търговище ..... мда - Русе е изключителен град ... пак тази снимка на Търговище .... но понеже съм освен умен и хитър , съм се запасил и със снимки на Попово , Полски Тръмбеш и Раднево .... ;) ....

 

..... ;) - ей този свири на барабани малко по силно от теб ..... не вярвах , че има такъв ама е факт .....

 

.... жив и здрав бъди приятелю :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.