Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Gregg

Garland представя Bi-metal

Recommended Posts

Здравейте,

 

Както обещах преди време на 17.10. Неделя от 15ч във Fastcarstudio в София ще се състои представяне на ламповите педали от серията Bi-Metal,

които заедно с новите две попълнения вече са 4 на брой.

 

BiMetal2.jpg

 

Представянето, както и предния път, ще се сътои в това, че всеки който желае може да ги види и пробва на живо.

За целта ще се ползва кабинет 4х12" с Vintage30 и крайното стъпало на лампова глава 100Вата.

Целият лайв ще се записва, затова си подгответе любимите рифове!

 

Bi-Metal е двуканален лампов преамп с две лампи 12АХ7 с размерите на педал. Има вграден спийкър симулатор. Тру байпас.

Различният цвят на кутията означава различна схема и съответно звук. Изцяло лампово звукоизвличане. Лампите работят на 320 Волта.

Въпреки че името им е "метално" тези педали могат да се ползват за различни стилове музика. Бутоните Drive дават възможност да се намалява гейна

на съответния канал и от там да се постигнат различни видове саунд. От първата презентация остана впечатлението, че педалите са

за по-тежък саунд, но това се дължи на факта, че онези, които участваха тогава просто имат такива предпочитания.

Заповядайте и пробвайте!

 

Видеото от първото представяне във Варна:

 

 

Ако имате някакви забележки, препоръки и/или предложения по организацията ще се радвам да ги споделите.

Ако си харесате някой от педалите ще можете да си тръгнете с него след представянето, като принципът ще бъде на първата заявка.

 

До скоро в София!

 

 

Fastcarstudio

http://fastcarstudio.com/

Адрес и карта:

http://sites.google.com/site/fcsschedule/mestonahozdenie

 

Вход свободен.

Edited by Gregg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Супер!

Тъй като покрай Феста ще съм в София ще се постарая да остана и в неделя, за да присъствам.

Успех! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дори и да не купите,идете и посвирете с нещата на Галин!

Моят фаворит е синият змей!

 

:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

никъде нищо не се споменава за цена...

Share this post


Link to post
Share on other sites

в предишно представяне имаше кратко описание на черния и синния

 

дай описание за беллия и оранжевия

 

плиййзз

Share this post


Link to post
Share on other sites

Конструктивно и като възможности (2 канала, Drive бутони за двата канала, симулатор, тру байпас) разлика няма. Разликата между четирите вида Bi-Metal е в схемите, вследствие на което се получава и различен звук. Има някои вариации във външния дизайн, но вие ще кажете кое ви допада повече като външен вид.

Целта на това представяне не е продажбата, а да получа обратна връзка от вас, т.е. да си кажете мението за ефектите като цяло. Демонстрационните бройки ги продавам на цена под себестойността, защото от многото експерименти и разнасяне имат някои козметични забележки, които обаче не оказват влияние на функционалността. Това естествено върви с гаранция.

В тази връзка ще помоля всеки, който пробва ефектите да каже кой от 4-те му допада най-много, както и всякакви забележки, мнения и предложения.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъкмо влизам след тестовете на Bi-Metal преамповете (малко далеко живея, к'во толкоз)... :)

 

Gregg пак се беше подготвил добре, но за съжаление малкото присъстващи не. Имаше два типа китари - двечки за дива металургия и една семохолоу, дето за нещо повече от малко драйвче не е особено подходяща. Освен това нямаше и кой да свири. Не искам никой да обидя, ама всичките там бяхме от мъглата... :ok: Просто щеше да е добре да има повече и различни китари, хора харесващи и свирещи различна музика и т.н., за да могат да се чуят повече от възможностите на машинките. А те са доста!

 

Моделите бяха 4, като всеки има различно количество драйв и някои специфични нюанси. По ниво драйв (най-лек към най-тежък) вървят: черен, сребрист, син, оранжев. Лично на мен ми хареса най-много синия - струва ми се най-балансиран и с най-широки възможности. Макар че всичките са доста динамични и спокойно от оранжевия може да се изкара и лек крънч. Пробвах се при опитите си за свирня да покажа това, ако режиьора го остави може и да го видите. Благодаря на колегата the_man_who, че ми услужи с китарата си. Аз не носех, защото не ми се влачеше 3 дни из Сф, но за друг път определено ще я мъкна, че не е работа с чужда! Този DeArmond беше много добър инструмент, но неподходяща за жици, с доста дебел (за мен) гриф и УЖАСНО (пак за мен) висок бридж, поради което не успях да изсвиря нищо от предварително подготвените неща. Но я предпочетох пред другите, защото те бяха с ужасно дебели струни и в ужасно нисък строй. Бяха си готини и колегите много ме изкефиха каква тресня извадиха :) , просто аз не мога да свиря в ДропЩ и струни .70... :secret:

 

Мога много да говоря по темата, но то не става нито с писане, нито с четене, нито с гледане после на записа - всеки, който има интерес трябва да тества сам! Особено при предоставените от Gregg условия е направо задължително - цели 4 преампа и готино студио с платен от него наем. Лично аз му благодаря, че ми даде тази възможност и се надявам другия път да дойдат повече хора! :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз се чувствам ужасно тъпо, че не присъствах :thumbs_up: а вместо това цял следобед седях в кварталната гумаджийница... :)

Надявам се да е минало добре и да видим скоро видео :godbless:

 

Поздрави!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е хайде сега дроп Щ и струни .70...мойта беше стандартно Си с 60-ки, а на Дани беше дроп Ре с 56-ци :)

 

Представянето беше готино и машинките изглеждат още по-симпатично на живо. За моите "изнежени" уши ампа беше прекалено усилен и позицията на свирене се оказа най-неподходяща - директно пред кабинета и седнали, което е мазохизъм за ушите и представя неестествено директен звук. Когато слушах другите, седнал отстрани, звукът очаквано беше много по-приятен.

 

Що се отнася до самите преампи, харесаха ми всички, като единият канал винаги ми звучеше по стегнато и изчистено от другия. Понеже съм "гаден метал" най-много ми харесаха синия и оранжевия, но трябва да уточня, че ги харесах не заради количеството гейн (което беше може би излишно много в средно положение), а заради драйв (гейн структура?). Другите два пък вероятно са с повече приложения.

 

Според мен трябваше оранжевият да е черен, по-добре щеше да се впише за брутализъм :godbless:

 

Мога много да говоря по темата, но то не става нито с писане, нито с четене, нито с гледане после на записа - всеки, който има интерес трябва да тества сам! Особено при предоставените от Gregg условия е направо задължително - цели 4 преампа и готино студио с платен от него наем. Лично аз му благодаря, че ми даде тази възможност и се надявам другия път да дойдат повече хора!

Подкрепям :thumbs_up:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Искам да благодаря на Gregg за предоставената възможност.

 

Baby Thomas като цяло добре резюмира събитието.

 

Моето очакване беше да има голям наплив от хора и предимно да слушам/гледам и за това избрах да взема с мен малко по-нетипична китара, както и да пренебрегна предварителната подготовка.

 

Относно ефектите.

И четирите са страхотни и като визия и като звук, като всеки си има специфичен характер и човек най-добре би могъл да избере за себе си този, който му пасва най-добре като ги пробва лично. Всичките реагират много добре на динамично свирене и притежават предостатъчен запас от драйв. Лично на мен ми допаднаха повече в режим на нисък гейн.

 

Фаворит ми е синия като с най-балансирано звучене и вероятно с приложение в най-широк спектър от стилове.

Веднага след него е оранжевия който въпреки, че предлага най-много драйв звучи приятно и при ниски нива на драйва. По характер ми напомня до някъде любимия ми руски big muff със своите много плътни ниски и леко fuzzy високи, но без да ми липсват среди.

 

И да. Наистина звуковото налягане по време на тестовете беше доста силно за мен.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря на всички, които дойдоха в Неделя, както и за всички коментари по темата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.