Jump to content
Българският форум за музиканти

Ноти или табове за начинаещ барабанист


toxic

Recommended Posts

Ами значи от 2 месеца някъде имам сет (барабани ако някой не зацепва ) и само рудименти свиря то може и на практис пад тея неща да ги правя, касата я бия за скорост и бия по барабаните не безразборно ама не звучи чак толкова добре.

Та мисълта ми е някой да ми прати ноти или табове който каквото може за рок или метъл за предпочитане формат 4/4 доколкото знам от него трябва да се почва. Така според мен хем ще се упражнявам за техника хем ще си обогатя въображението ,че когато трябва аз да си пиша нещо да знам на какво да прилича.

Видях в интернета много трудни неша за които не съм много подготвен. Урокът на бате Ненчо е просто върховен и си правя неговите упражнения често.

Моля без коментари от рода на засега само рудименти ти трябват защото тях ги правя вече и малко ми се губи интереса от свиренето, а съм сигурен ,че от свиренето човек се забавлява много.

Ако някой може да ми помогне с проблема че съм много благодарен. И който има други препоръки да ги казва всичко казано от напредналите е добре дошло. (ПОСТНАХ ГО И ТУК ЗАЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА УПРАЖНЕНИЯ А И НЕ МНОГО БАРАБАНИСТИ ПОСЕЩАВАТ ОТДЕЛА ЗА НОТИ КОЛКОТО ТОЗИ)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиренето е интересно, но упражненията не са. За тях трябва да си доста упорит. Без здрава основа няма до никъде да стигнеш. трябва техника.Препоръчвам ти това http://www.unitedgrooveworkers.com/StickContro.pdf на мен лично доста ми помогна. Свири упражненията в началото бавно и с метроном ако знаеш какво е, постепено може да забързваш но ако почнеш да се затрудняваш върни в по бавно темпо. Като ги минеш с ръце можеш да ги почнеш и с крака ако имаш кардан. Това е от мен.

 

 

 

Поздрави

Редактирано от cri64an23
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toxic Ти наясно ли си че основата на барабаните са рудименти(каквито искаш) и правилна постановка!!

Ако не правиш само това първите 6 месеца и то сериозно, по- няколко часа на ден, след това или винаги нещо ще ти куца или ще имаш физически проблеми и ще разбереш че свиренето на барабани не е само удоволствие!

Защо щом толкова ти се свири рок и метъл не вадиш песни от каасетофона, то кой знае колко много рок и метъл ноти няма а и като за начинаещ, може спокойно да почнеш да вадиш песни на АC/DC , приятни изчистени рок бийтове има там, след това мини на нещо пош сериозно!!

Аз имам 7-8 школи за барабани, ама са за малко по напреднали!

Успех!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм в малък град така че учители школи майстори тц..

Ама рудименти упражнявам от около 4 месеца и просто няма лесни метъл парчета тея две думи са много надалече една от друга рока е по лесен иначе добър съвет даваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към препоръката на Baby Thomas бих искал и да допълня това: http://drumlessons.com/ . Тук също можеш да намериш интересни неща, макар и някои да са за леко по-напреднали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горещо ти препоръчвам школите на Tommy Igoe "Groove Essentials" v.1.0 и после v.2.0

За повече информация:

http://www.hudsonmusic.com/hudson/products...essentials-1-0/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.