Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко ресторантска музика.


Tozi

Recommended Posts

:thx: Със сигурност "скара" - не, нито шопска салата, нито шкембе чорба, нито пържени картофки! Те просто си свирят и това е, което предлагат... :thumbup::rockon: Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... хм .. като знам какво се свири по нашите джаз фестивали .... добре че не ходя по такива събития от 15 години .... а иначе не виждам какъв е проблема да се сервира скара - ако някой е гладен що не ... на мене не ми пречи ... всъщност не би ми пречило да слушам такава музика и в кола , и в мола , и в парка .... че и в тоалетната... ако има добра узвучителна уредба ... явно е че не скарата прави дадена музика ресторантска ... но както знаем в бг няма такива ресторанти :thumbup:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баткаа, теа у РСВ-то не Червен Брег, респективно Телиш са почти едно към едно след третата рекия. /Само публиката е малко невъздържана на моменти... :) /

Преседнаа ми кибапити от звука на големата карнетка! :)

Даам. Забележително! Още има кой да слуша джаз по света, явно.

Между другото, дали не са посвирили и малко стандарти, а това да е бонус към края на вечерта? Или цяла вечер така си го дават? Това е ми е особено любопитно.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей, славна подборка!

 

Ралф в първия клип го е ряанала камерата от края, но пак се вижда че се раздава като за последно и прави 80% от целия звуков театър.

 

Тейн на солото си с Бренфърд гледа като обладан от Светия Дух (сигурно е : ) - право напред, никакъв поглед към барабани или чинели, налучква ги 'по памет' - и в атака! А в Giant Steps (баси простото парче, един прав ритъм и нищо особено, само леко бързичко ;): ) показва как се свири в трио без хармоничен инструмент: прави и хармонията с барабаните :music: и 'тактуването' му от първата нота до последната е едно неспирно соло през цялото парче - пък и груув дава, 'между другото'...

 

По принцип предпочитам да си слушам същата тая музика от качествена уредба и не гледам много YouTube, но има нещо специално във визуалното възприятие - по друг начин те кефи да ги гледаш, дори звука да е скапан... Трябва да си извадя някое от малкото DVD-та с джаз и да се нагледам едно хубаво долу тая неделя - мерси че ме подсетихте!

 

:ok:

 

П.С. А за ресторантите и вагоните: най, ама най-Големите са свирили (и днес свирят) в кръчми! И това хич не го прави по-малко изкуство. Нашенските превзети самозвани "артисти" дето се цупят на кръчмата и свирят 'само в Зала България или НДК' ще ме извиняват, но не могат и обувките да лъскат на едица 'кръчмарски' музиканти... Но тоя въпрос е от друго видео...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което свирят са стандарти. Така се свирят по принцип. Хехе.

Аз си отивам вкъщи, тогава. Не е честно и няма да играя! ;)

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа не може така! Щом веднъж си се хванал - играеш до края! Няма отказване! Пито - платено. И накрая чистачката затваря ресторанта с думите: "Ставай ша метем..."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Прав си, че стискам зАби до последно! После че ме кОпате! " И да паднем, и да бием, пак ще се напием!"

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.