Jump to content
Българският форум за музиканти

Agile пуснаха серийно 9 струнна китара


Recommended Posts

Поредната глупост, която се опитва да привлече внимание с какво , забележете, с добавянето на още 1 струна към вече съществуващите си, и предостатъчно дебели грифове, изявявайки, че компанията е постигнала нещо ново, а такива неща има още от 80-те.

 

Като сте толкова запалени по-дебел звук, вземете си един Octaver и пей сърце, дъндания колкото искаш със 6 струни. Това не само измъчва ръката до максимум, ами сигурно се чувства като онези дебелите, стари, руски телевизори от преди време :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

пич ... :offtopic-001: тва е несериозно , те и колите масово са с 4 цилиндрови двигатели ама все киска от 8 до 12 ... тва е като хубавата жена (дано ме разбираш)

KRISMANA - с какъв модел разполагаш точно колко струнени как се сдоби с него (предполагам интернет де ) , какви са спецификите на китаркта , дърво гриф ще ти бъда благодарен за повече информация ако искаш пиши на лично

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^:offtopic-001: Хубавата жена и хубавата китара си имат пропорции.Това вече влиза към дебелата жена,ако ме разбираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^:) Хубавата жена и хубавата китара си имат пропорции.Това вече влиза към дебелата жена,ако ме разбираш.

 

Някои предпочитат дебелани, ако ме разбираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам какъв е проблемът с 9-струнната китара? :cheers2: Това е все едно да нахокаме Terry Bozzio, че сета му се състои от 6735 барабани и чинели, при положение, че Bonzo e истинска легенда с поне 20-30 пъти по-скромен сет! ;) И тя ще намери своето приложение с времето.

 

Хората в началото си мислеха, че 8-струнната е изгъзица и поза от страна на Meshuggah, но примерите, че това не е така вече са доста: Ihsahn, Tоny Macalpine, Tosin Abasi, Dino Cazares и много други, да не ги изреждаме всички. :yes:

 

Аз лично съм фен на extanted-range китарите, в ръцете на добър музикант правят чудеса. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

радвам се че има хора който са отворени да експериментират ,а не са ограничени :girl_witch: м/у другото не знаех ,че и Макалпайн почнал с 8 представям си Planet X как ще звучи от F# майкооо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още с 6 - струнната не мога да се оправя, не ми се мисли акордите, гамите и арпежите как ще се учат на такава. Хм. А няма ли да има проблеми с високоговорителите, те дали ще могат да изкарат такива ниски честоти. Май някой разправяше, че Корн примерно си модифицирали говорителите, защото с тия ниски настройки не ставало иначе? Или имам грешна информация?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е изсвирено на 8-струнна китара с 5 китарни струни и 3 басови(предтавеният модел на Agile има 6 китарни и 3 басови)

 

http://www.youtube.com/watch?v=7YrmC55cv08

 

Нека да е лошо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето , лошото е че явно всички свързват 8 струнни и 9 с метал само , който може да свири ,може който не може плюе всичко което е "неестестерно"

с това не искам да обиждам никого :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

м/у другото някой има ли AGILE ? и какви са отзивите ако сте се докосвали до някое от тези малачки, имам идея за сдобиване с някой Agile -8 ,ама преди да пипна и чуя аз не купувам ,та ако някой може да даде коректно мнение , ще е от позлва за всеки

Да, китариста ни във Vortex си купи един 8мак - втора ръка, но всички-екстри-вътре-custom - и китарата е адски добра. Адаптерите са доста "горещи", грифа е учудващо удобен, но е с леко колеблив баланс - 2та шиша, 30'' мензура и 8 ключа аха-да килнат тялото - не го килват но се усеща че работата е на кантар. 30" мензура като че ли е малко overkill, 28,625 е по-добър вариант. Ааааааааааааа да, и е тежичка, конкретната е ок. 9 и нещо кила, без оловото което е сложил при електрониката (за да оправи баланса кардинално). :Piano:

След като я пипнах, аз лично не бих се замислил да си поръчам една като се опарича.

Да спомена, не съм пипал 8-маците на Ibanez и не мога да кажа къде седи спрямо тях, но сравнения в ТиТръбата има май.

 

....А тая девятка....смесени чувства. Хем би била перфектна за басисто-китарист като мене...

 

@Valserp - басовите са 2, останалите са 7 стандартни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

горещи адаптри , хаха това го приемам като добри , този баланс ще е лошо , ако е в полза на грифа , но адаптрите пасивни или активни ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос на вкус, казало кучето...сигурно ще има много фенове, на които ще се хареса ама ми е чудно ако в 1 група примерно китариста свири на такава китара, басиста на какво трябва да свири?? Такава китара доста трудно ще се озвучи чисто в общия микс, без да е мазня, иначе и аз съм фен на Пух Мечо - колкото повече, толкова повече :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като разбера всичко изсвирено на стандартна китара и се науча да свиря ще си зема арфа -с повече струни е от тва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.