Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6 Pod към Pc ?


wades

Recommended Posts

Здравейте !

В последно време се чудя за варианти за записване на китарата вкъщи през компютъра. Понеже саундкартата ми е много зле.. вградена в лаптопа и се чудя дали Line 6 POD (pocket, xt, x3) имат възможност да ги включа към компютъра и да звучи добре а не както през саундкартата.. със много закъснение и шум.. Благодаря предварително !

 

Поздрави..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

POD ще ти звучи сравнително добре и без никаква латенция (2ms реално не се усещат) както в компютър, така и в миксер, усилвател и всичко дето има някакъв input. С него обаче няма да можеш да ползваш други симулации, тоест ще можеш, но пак ще има латенция. Ако нямаш намерение да свириш на живо, вместо педалиера си купи свестен интерфейс и го ползвай с лаптопа и цялото богатство от симулации на усилватели и кабинети. Мога да ти препоръчам M-Audio Fast Track Pro за около 400 лв, но не от собствен опит - просто съм го виждал, че работи и при свирене с Guitar Rig на лаптоп няма латенция. Даже, ако нуждите ти се изчерпват с това да си записваш китара вкъщи, откажи се от POD и си вземи интерфейс!

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност идеята е главно за на живо.. харесвам си много драйва на кубето и ще ползвам другите му ефекти. Но просто търся нещо, което да ми свърши работа и за запис за вкъщи. Иначе благодаря ти.. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм абсолютно сигурен, но от това, което прочетох в сайта на Line 6 Xt и x3 могат да работят като USB аудио - интерфейс, или поне с фирменият софтуер PodFarm. След като искаш нещо универсално за свирене на живо и запис... мисля, че не е лошо решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе те работят, но доколкото съм чел, са оптимизирани само за POD Farm, а и самите драйвери не позволяват нещо по-добро от 6-8ms латенция :) Моя XT Live примерно не става за свирня в реално време с Guitar Rig, а дефакто си работи като USB интерфейс с 6ms латенс. Ако някой във форума си свирука волно с UX1/2, да вземе да се похвали тука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че Edgecrusher записва нещата, които пуска във форума с UX... но май на Line 6 никак не им се нрави идеята да се използват устройствата им с нещо друго освен техният софт (не че е лош де) ... защо ли :) ...във всеки случай, наистина е по-добре някой да даде информация "от първа ръка" :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май на Line 6 никак не им се нрави идеята да се използват устройствата им с нещо друго освен техният софт (не че е лош де)

 

А, затуй говорим. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

UX-2 без проблем се свири на Guitar Rig 4, но някои бленди звучат по-зле (може да е от старата ми щайга, като цяло е 5.5 от 6)

със софта на Line 6 - Pod Farm e 6

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1

 

Аз съм с Line 6 Toneport GX. Също няма проблем с китарни вст-та. Самия факт , че с продукт на Лайн 6 , получаваш и достъп до техния софт си е огромно предимство пред Fast track-a.

 

Ако имаш проблем с латенцията - записваш само чист сигнал( слушаш драйва на Лайн 6 а пишеш само китарата) , след което го реампваш, с каквото си искаш.

 

Pocket POD - няма такива възможности и не го брой в тази тема, макар , че е удивителна машинка.

 

Удачен вариант според мен за теб ще е : POD xt или X3 заедно с УСБ контролер на лайн6 - Според финансовите възможности - За на живо е перфектно, за вкъщи - пода ще е саунд карта , контролера ще е миди контролер. Това може и да се получи с xt live или x3 live , но малко по сложно.

 

И един съвет ако си се засилил да купуваш нещо Лайн 6 . Изчакай да излезе новия HD модел. Това трябва да е до няколко месеца, а тогава логично е цените на по старите неща да паднат. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.