Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос - избор/купуване на китара - Корт


Annonnymоus

Recommended Posts

За онлайн магазинът Musicworld.bg мога да кажа само добри думи, пример са коректност, отношение към клиента и цени. Имам 3 китари Cort, поръчани от тях през последните месеци - Earth 70, M600 и AC15. Винаги ще има някой да ти дава различни акъли, но изборът на инструмент си е твой. Можеш да се довериш за доставката безрезервно. Поздрави и успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Cort Z-42 (Cort CGP-42 FT) според мен е една много добра китара в ценовия си клас. Масивна, дори малко тежка, плътен звук, впечатляващ състейн. За грифа не се притеснявай - особено ако си свикнал с класическа китара. Идеална е за тежка музика и за сола тип "Слаш". Мисля, че ще ти върши идеална работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях някакси настроен, че Cort-a не е хубав, но ако се вярва на коментара преди мен и ако наистина Cort Z42 е същия тип като този който се чудиш дали да купуваш виж това : http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ele.../z42/index.html . Чак аз се замислих дали да не сменя моята Yamaha, от която между другото съм адкси доволен. Имай предвид и, че това е световноизвестен сайт и там мненията не са чешане на езици. Дано обаче модела да е същия, че аз съм малко скаран с Cort....... Ако се окаже така...... ще се избием ако е една бройка :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това че е "световноизвестен" сайт не прави посетителите му по-малко чешещи си езиците отколкото тук - това е гарантирано, по всички "световноизвестни сайтове".

 

Към автора - бъди така добър следващият път като пишеш заглавие на темата да уточниш още в него за какъв тип "въпрос" става дума, защото по принцип този тип теми губят време да на евентуално нямащите интерес да отговарят.

 

Процедура по избор на първа китара:

1. Вземи някой колега, който има по-съществен опит, за обща проверка на инструмента.

2. Посвири/подрънкай малко на миналия проверката от точка 1 инструмент. Задай си два въпроса - харесва ли ти звука?; Относително удобно ли се чувстваш с нея в ръка.

3. Провери стигат ли ти парите

4. Купувай, свири и и се радвай, докато решиш, че вече искаш друга китара или две други или колкото там решиш че искаш.

 

 

На мен пресонално ми отне около 15-ина години да разбера, че тънките грифове не са върха на сладоледа ....ама колкото-толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях някакси настроен, че Cort-a не е хубав, но ако се вярва на коментара преди мен и ако наистина Cort Z42 е същия тип като този който се чудиш дали да купуваш виж това : http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ele.../z42/index.html . Чак аз се замислих дали да не сменя моята Yamaha, от която между другото съм адкси доволен. Имай предвид и, че това е световноизвестен сайт и там мненията не са чешане на езици. Дано обаче модела да е същия, че аз съм малко скаран с Cort....... Ако се окаже така...... ще се избием ако е една бройка :hysterical:

 

 

Извинявам се за оф топика

 

Точно в този сайт доста много глупости съм чел. Не се подлъгвайте да вярвате на всичко в интернет, повечето от пишещите с нищо не са различни от тези тук, тоест има всякакви. Всеки може да пише каквото си иска, а на какво ще вярваме си е наш избор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.