Jump to content
Българският форум за музиканти

На горещия стол Viara Ivanova


Tozi

Recommended Posts

Я кажи за цветът на косата - стори ми се, че ползваш и черен? :)

Името на бандата, което напомня NY - комерсиално ли е замислено?

Снимките на улицата отговарят ли на съдържанието на бандата? Изглеждат доста фрий Уили - хипи хоп - това може ли да се отнесе като пряка социална насоченост на вашата музика :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 77
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Badass - просто реклама или личностна характеристика?

 

Какво мислиш за кючека, би ли направила един ( на сцена, зад сцена)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Babyface Bob

Я кажи за цветът на косата - стори ми се, че ползваш и черен?

Ползвала съм и черен, да. С това русо се харесвам най-много. По принцип(с изключение на лятото) съм доста беличка и с тъмни цветове на косата изглеждам болнава :)

Името на бандата, което напомня NY - комерсиално ли е замислено?

Името на бандата, когато беше измислено се изписваше: Who's your mama NOW?

Миналата година мислих лого и тъй като във вътрешните имейли си съкращавахме на WYMN реших, че е асоциативно, лесно за разбиране от един поглед, лесно за боравене от гледна точка на мърчендайз, и много по-практично за домейн.

Не е с цел да напомня NY обаче, никой от нас няма нищо общо с NY(не че не ни се ходи) хахах.

 

Снимките на улицата отговарят ли на съдържанието на бандата? Изглеждат доста фрий Уили - хипи хоп - това може ли да се отнесе като пряка социална насоченост на вашата музика

Снимките на улицата(дано правилно съм разбрала кои имаш предвид:) са пряко свързани с естеството на последното турне и простотиите, които сме способни да измислим когато сме на път и леко уморени ;) Още на първия ден бе кръстено Циганското турне и така си остана. През част от него пътувахме с един бус, The Gypsy Mama Van, който си е много готин, върви си без проблеми, само задната му врата, за да седи отворена трябва да се подпира с един кол :hysterical: Съответно един ден докато разтоварвахме аз изиграх една сценка. Седнах на пода на буса и се правих, че съм циганка и продавам "дини" покрай някое шосе. Беше голям смях.

Иначе уличката от снимката е пред клуба, в който свирихме предната вечер. Бяхме се разбрали с бармана да бъде там в 3, но той се поуспа. За целта Родриго измъкна един дюшек от буса, постели си на улицата и вика:

"Аз да си почина малко" хахахах

Та той се излегна, а другите почнахме да вършим някакви щуротии около него. А аз викам...я да ползваме готиния фон на олющените, но цветни сгради и палавото ни настроение за малко снимки. :cheers2: Така се получи. Иначе музикално не сме със строго определена социална насоченост.Обсъждали сме идеи за песни, коментиращи политика, наркотици и социални несправедливости, но не сме от "гневните" банди, по-скоро пишем с малко цинизъм и насмешка. Примерно имам една песен, която се казва "Америка", резултат от разговорите ми с един приятел, който миналата година беше на турне в щатите. Бил в Аризона на един блус фест, когато зад сцената се заформил джем. Той почнал да свири Dimples на Джони Лий Хукър, но на момента го спрели с думите: "We don't play that nigger music here!" :surprise: Та разказите му за расизма и дискриминацията в държавата, която има претенции да учи другите на демокрация и свобода!!!, както и храктерното за американците използване на думичката "Америка" когато говорят за САЩ ;) ме вдъхновиха за това антиамериканско парче :greenball:

 

@TONY

Badass - просто реклама или личностна характеристика?

Второто.

 

Какво мислиш за кючека, би ли направила един ( на сцена, зад сцена)?

Кючекът е голяма работа! Да направя... в смисъл да изсвиря един кючек или да го изиграя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Can u do both?

I can give you a hint - взимаш лекичък ашбъри бас и го вдигаш го като Ивайло Крайчовски.

Може би има шанс.

 

Този въпрос беше случаен, докато питах за бедаес, даваха белиденс по тиви-то.

Обаче пък може да е полезен за кариерата ти. Да направиш нещо с което да се отличиш, извън музиката.

Бенгълс ( египетската походка, Дженезис - ай кант денс),

може да е идея, знам ли...но май никоя басистка не го е правила досега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бира, джин или мастика за болно гърло и настинка? И кога аджеба мислиш най-накрая да седмен на една маса да обсъдим туй-онуй?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Георги Тотев

Бира, джин или мастика за болно гърло и настинка?

Jameson ми върши най-добра работа ама нещо съм го пресушила...така че май ще е джин :)

 

Кога аджеба мислиш най-накрая да седнем на една маса да обсъдим туй-онуй?

Ще дойде и този момент, чадо. Ни бой са хахахахахха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хелоу, говори Биг брадър ,ама вери биг брадъра, имам и аз един,два въпроса:

1. На какво се дължи/ според теб, тук се налага да се самоанализираш/ супер позитивното ти и свежо излъчване на сцената?

 

2. Имаш ли обяснение що "Хагис"-а в Шотландия е голяма работа а тука се мръщим на кървавицата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се сдържа:

 

> "...Бира, джин или мастика?..."

 

Верия отговор е: "Да, благодаря!"

 

(Или "И коняк също, синко!") :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ DREAMMIND

1. На какво се дължи/ според теб, тук се налага да се самоанализираш/ супер позитивното ти и свежо излъчване на сцената?

Хехех интересно как си го усетил от разни видеа. Нямам някакво специално поведение дето е само за сцената ...

Имам заложен един позитивизъм, една детска наивност, с която посрещам всеки ден и всеки нов човек, който се държи приятелски с мен. Поради тази причина се стремя да зареждам хората около себе си. Да им давам от тази енергия, която някои ми връщат, други само грабят... Живот...Това е най-малкото, което мога да направя за хората около мен.

Има една прекрасна руска песничка, която съдържа толкова много истина:

От улыбки хмурый день светлей

От улыбки в небе радуга проснется

Поделись улыбкою своей

И она к тебе не раз еще вернется

Да видим как да го обясня най-добре. За мен това, че правя музика е само един от начините, по който съществувам в този свят. Правя песен-изключително лична, непопулистка, свързана с мои много скъпи спомени, записвам я, чуват я хора, които не познавам, едва ли ще видя някога, които нямат причина (поне така си мисля) да ми се мазнят. Пишат ми, че ги е разплакала, но им е стоплила душите. И на мен ми става хем хубаво, хем мъчно.

Обаче аз общувам с хора не само музикално. На работа, в университета, вкъщи, на улицата. Не искам да съм музикант дето може да "докосне" еди колко си човека с музиката си, но извън нея да съм гъз, който се усмихва когато го снимат, но кара хората около себе си да се чувстват зле. Според мен това, към което всеки човек трябва да се стреми е да се опитва да улеснява поне живота на хората, които са му скъпи. Имам предвид: има толкова много гадове наоколо, аз няма да бъда такава пък! Хубаво е когато човек проумее, че не е единствен, нищо не се върти около него. И ако кара някого нарочно да се чувства зле като го "поставя на мястото му" с погледи, думи и т.н. просто си храни егото и прави по-лесния(и страхлив) избор.

 

Не мисля, че можеш да осъществиш потенциала си като човек докато живееш, подхранвайки егото си. Всеки път когато казваш неща или се държиш по начин, който изисква околните да те признаят за "голямата работа" ти създаваш у тях някакъв комплекс за малоценност, караш ги да се чувстват недостойни : дали да правят бизнес с теб, дали да свирят на една сцена, дали да започнат връзка с теб, т.н. Т.е. ти си създател на едно човешко страдание. На някого му става мъчно. Без значение дали този някой е глупав, накадърен или просто мързелив и не може/не желае да стигне твоето "ниво".

 

Та именно за това моето поведение е такова: каквато се стремя да съм на улицата, такава съм на сцената. Няма мерене на п*шки с музикантите, няма поставяне на бариери към публиката. Аз искам да им дам нещо позитивно, което да вземат със себе си от един гиг.

 

 

2. Имаш ли обяснение що "Хагис"-а в Шотландия е голяма работа а тука се мръщим на кървавицата?

Хагисът за мен е по-скоро като бахур, блек пудинг-а като кървавица.... но може и ти да си прав.

Нямам обяснение. Може би защото хората тук са малко по свободни и се отдават на страстите си без извинения.

Хахах сещам се преди няколко години едни българи в Лондон нещо се тежкарееха в българската механа. Поръчваха уиски : "Ама да е черен лейбъл!!" А за мезе какво мислиш (виновен поглед) : "Ей, че хубаво ще дойдат едни кисели краставички...то май не е много прието?"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Flame

Кое е най-важното нещо, което си научила от пеенето си на сцена?

Че наистина ми е голям кеф да пея. Хахаха. Не знам доколко има разлика в пеенето ми на сцена, вкъщи и на репетиция. Аз поне се стремя да няма. Когато работиш с други музиканти е хубаво да можеш да им въздействаш така както въздействаш на себе си, за да успеете да се "намерите" в пространството. Т.е. ако на репетиции пееш "лекичко" енергията, която те очакват да им подадеш няма откъде да се появи... Понякога си мисля, че свиренето в група е като някаква форма на телепатия...За определено време се намирате в един ваш си свят, все едно сте свързани към "Матрицата" хаха

И идеите ви взаимно се извличат и придобиват някаква физическа форма. За един певец това често значи да пееш "с цялото си сърце" и на репетиции, и на сцена... От една страна това е емоционално натоварващо. От друга страна има и чисто физическото натоварване. Аз много често се чувствам леко замаяна след "силни"(както аз им викам) песни. Обяснявам си го с преживяването на емоцията на песента плюс дълбокото дишане, концентрацията, динамичния контрол, еуфорията, че вокалната линия се е получила както съм я мислила и т.н...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако би имала възможност да свириш/пееш на сцена с 1 от идолите си - То с кого ще предпочетеш да го направиш?

 

Смяташ ли, че има смисъл да развиваш музикалната си дейност в България изобщо?

 

Разкажи една комична ситуация от сцената?

 

 

: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Zero Tolerance Ако би имала възможност да свириш/пееш на сцена с 1 от идолите си - То с кого ще предпочетеш да го направиш?

Ммм идоли нямам обаче си мисля, че в Дейв Матюс Бенд ще се свири много яко. Хич не съм нагла, нали?

Смяташ ли, че има смисъл да развиваш музикалната си дейност в България изобщо?

Да.100%. В България има хора, на които мога да кажа нещо. Освен това обичам да пиша на български. А и аз бих представяла музиката си навсякъде, където ми се удаде възможност честно казано.

Разкажи една комична ситуация от сцената?

Смешки на сцената ...

 

Ще дам пример с една кратка.

Правим чек... На фестивал в България. Само, че в листа на саундинжинера сме писани като "бандата от Англия."

И човека казва: "Те ще закриват вечерта, почваме чека с тях." Ок.

Строяваме се ние на сцената. Единият сценичен работник ми подава кабел и вика на шефа си:

"Кви са тия англичани, те на испански говорят... Дай мацката с баса да оправим първо...."

Е не се сдържах и го питах "Ти ли ще я оправяш мацката с баса??!

Младежът остана видимо учуден... Хахах ...

 

: )

Мерси за усмивката, имам нужда днес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей толкова изписано по въпроса ми чак се поласках :D Мерси! :godbless: Един последен:

Ако трябваше (задължително) да слушаш само 1 стил музика,кой щеше да бъде?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.