Jump to content
Българският форум за музиканти

Метъл


inqubus

Recommended Posts

Здравейте!

 

След месец излиза новия албум на Overdawn - The World Only Ends When You're Dead. Тъй като завършихме и финализирахме всичко и това ще е крайния вариант в албума, си позволявам да пусна песен-семпъл тук, а не в "Авторка музика". Надявам се песента и микс-а да ви харесат, критицизмът е добре дошъл. Тенкс!

 

Цък!

Редактирано от inqubus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Поздравления за албума! Всички знаем какво струва в наше време като нерви и усилия. Без да съм фен на точно този стил ми звучи супер.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че ви харесва :)

 

Смесването и "мастерирането" са мое дело, като групата също не беше изключена от процеса и е отговорна за избора на звученето на барабаните, както и за цялостната насока на звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно парче и звук! Само дето.... много, ама много ви личи коя ви е любимата група ;)

Боби, това май е най-доброто, което съм чувал от теб! Хайде да поразкажеш :)

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коя е според теб? На мен най-много на AILD ми напомня, с елементи на Chimaira, KsE и куп други групи тук там :) При всички случаи, в момента мисля, че това е най-якия албум, който съм смесвал :)

 

Кажи малко по-конкретно какво те интересува - суровата основа на нещата или обработката им?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AILD, и Pantera/LOG в по-груув моментите.

 

Иначе, всичко, което би искал да споделиш. Особено това с какви китари записвахте и с какво ги записвахте. С clean тона сте докарали An Ocean Between Us едно към едно, а дистортнатите китари също не са по-надолу. И как мастерира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти! Чейна е ESP Eclipse II, Maxon OD-9, Boss NS-2, quad tracked Mesa Boogie Dual Rectifier, Marshall 1960B 4x12 Celestion V30, Shure SM57 +D.I. сигнал за всяка. Боби реамп-ва, той може да каже с какво и как и дали е смесвал записаните и реампваните :godbless: Клийн тона е некакви рандъм корекции на клийн канала на Меса-та + Maxon-a.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dist. китарите ги реампнах и в крайния си вариант са 4 писти Garland с импулси. Две от пистите са без бууст, на lead канала, в режим modern (i.e. Mesa), леко scooped като звук и с един от импулсите на GuitarHack (jj нещо си, т.е. по-малката Меса, не oversized). Другите две писти са през вградения бууст на гарланд-а, с нивото му на макс (не диста, му а level-а) -> чистия канал, в режим crunch, с гейн до дупка и повечко среди (получи се по-маршалски звук) -> един от новите импулси на Burny. Четирите заедно зазвучаха стабилно :godbless:

 

Мастерирането, ако може да се нарече така, особено като се има предвид, че и смесването е мое дело и гледам да оправя нещата преди мастерирането, не е нищо революционно в случая. Леко EQ, multiband comp, maximizer. Важно е микса да е не пречи на maximizer-а/лимитера или каквото ползваш, тоест да няма неподходящи нива, компресия или натрупване на честоти. В случая барабаните са малко клипнати предварително, за да постигнем толкова силни нива, без прекалено явна компресия и спънато звучене.

 

Нещо сравнително ново за мен бе да използвам паралелна компресия, най-вече за барабанчето и касата. Придава им приятен punch и пълнота. Освен това, за пръв път използвах room семплите на Slate, за барабанчето и ако не бяха те, щеше да е много сухо и стерилно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря :music: Барабаните много ми харесват, подбрал си чудесни семпли. Ушевидно си практикувал и добра мастъринг хигиена, микса е точно толкова силен, колкото трябва :godbless: Мисля, че е можело да извадиш баса още малко напред. По моя вкус обичам когато баса не само се усеща, но и се чува. Ще се радвам да чуя от теб микс тип Meshuggah, Rammstein, Alice In Chains, последния Мегадет, където басът е плътен, стържещ и много приятно подпира китарите. Дано не спреш да се развиваш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Семплите са подбрани от групата, както и избора да е толкова силно (аз бих се спрял поне половин децибел по-рано). Моята работа беше да реализирам търсенията на групата по възможно най-добрия начин :) За баса интересното е, че самият басист спомена, че е малко силен даже, което е нечувано и невиждано :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, те басистите са глухи :) Още веднъж браво на теб и групата, ето какво става когато се съберат хора с модерно мислене и усет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.