Jump to content
Българският форум за музиканти

Какви кавъри бихте предпочели


MDFk

познати или не?  

63 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

МОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА -не обвързвам никой с нея

 

да свиря някое парче 1:1 (или във вариант много сходен до оригиналния) ми се случва само :

а) когато става дума за работа - с или без ноти(по слух) на запис или участие, с конкретна цел

б) когато това парче наистина ме кефи дотолкова, че да усетя, че няма какво повече да добавя или променя в него (не мога да се сетя за много такива обаче)

в) когато съм тотално блокирал и просто искам да си дрънкам нещо за разпускане вкъщи

 

така или иначе това са по-скоро частни случаи отколкото редовна практика.

в крайна сметка ние сме артисти - показваме нашето виждане за света чрез музиката, която правим. и затова свиренето на кавър 1:1 ме кара да се чувствам като джу бокс. за съжаление българина е научен (или по-скоро не е научен) да слуша кавърите 1:1 и когато не го чуе се разочарова. и тук идва проблема - бърка се понятието клуб за жива музика с понятието дискотека - когато искаш да чуеш оригинала на едно парче - отиваш в дискотеката. а когато искаш да чуеш версията на дадени хора, с техните промени и добавки - отиваш в клуб. така или иначе това в БГ не съществува, както вече споменах - всичко се свири 1:1 , за да е най-лесно, най-комерсиално, най-бързо и най-скапано - всички симптоми на кръчмарията. правенето на музика е игра (play), а музиканта - артист (art) и затова смятам, че ако целта на проекта не е кръчмарски трябва да се преаранжират голяма част от кавърите. а ако е кръчмарска бандата - 1:1 . всеки решава сам за себе си. никой не е забогатял с правенето на кавъри. интересното идва при авторската музика или при промененият кавър - защото е нещо ново. май се поувлякох. не съм чел мненията на хората преди мен - ако се повтарям с някой - приемете го като неволен кавър :curse:

 

успех на всички

 

петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Принципно съм за авторска музико но: Непознати, но хубави, динамични и с нахъсено звучене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
  :blink:  :angry:

Изобщо не са празни приказки. :curse: Да си чувал гавра на някоя песен, която да е станала наистина известна? Кавъри, ремиксове, но драстична смяна на стила? :wall:

Word Up

 

кавър на 1994 в изпълнение на Гън - драстична промяна на стила

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така променени по стил песни ми харесват, особено когато става дума за някоя по-старичка българска естрадна песен, променена в по-рокаджийски вариант. въобще, изненада да има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така променени по стил песни ми харесват, особено когато става дума за някоя по-старичка българска естрадна песен, променена в по-рокаджийски вариант. въобще, изненада да има.

"Сребърни Ята" :blink::curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно въпросния кавър ми звучеше в тиквата, докато пишех горния си пост, между другото ;) Но кавърчето е разбивационно, няма две мнения :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може и да си прав но никои не е опитвал нали    :singer:  :singer: а така да си говорим празни приказки смисъл няма :cheers:  :no:

Изобщо не са празни приказки. :no: Да си чувал гавра на някоя песен, която да е станала наистина известна? Кавъри, ремиксове, но драстична смяна на стила? :wall: Един интелектуално зрял човек кято види такова нещо няма да каже "Скии к***уе, тия свирят "Инуендо" в чалга ваРЯнт", а ще си кажат "Какъв отвратителен гавър с хубавата песен" и ако чуят още една такава след нея, ще си вземат багажа и ще отидат на друга група. Сигурно ще кажеш Boney Nem, знам ги, имат готини неща, но ако не беше магията на Интернет никога и нямаше да чуем за тях.

Куин са група от такова величие, че гавра с тях не прави добро впечатление.

Азис е толкова... :killyou: :beer: ...недостоен да му се прави какъвто и да е кавър, просто защото това е и реклма на неговите нехаресвани от нас неща.

Със сигурност гавърите стават за 100тина пияни метъли в парк, но не и за сериозно излизане на сцена.

Наистина попитай някой по възрастен да речем 27-28 годишен индивид, неметълист с уравносесен характер - т.е класическото юпи което най-често прави оборот по клубовете ни. Ще ти каже това което и аз.

човече избяга от темата питаше какви кавъри предпочитаме а не дали ще стант световно известни...както и да е не ми се спори ...Ти си правия :singer::singer: вече съм казал какво мисля така че спирам... :singer::beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.