Jump to content
Българският форум за музиканти

Шведски производител на китари и басове ...


hippie

Recommended Posts

Здравейте!

Почвам с послеписите: Извинявам се на администратори, модератори и всички останали (ангажирани с опазването на крехкия микроклимат във форума) за евентуално неправлиното място на дерзанията ми.

 

Като се рових из интернет попаднах на http://www.woodoguitars.se/ (шведска фирма за нектру инструменти)

 

Някой запознат ли е случайно от "първа ръка" с качеството им? Става дума предимно за басовете, но и китара ако е пипвал някой няма да е лошо за нещо като ревю на качеството, изработката и т.н. важни впечатления.

 

Инструментите ме впечатлиха на картинка и се интересувам сериозно от тях. Само дето не можах да се оправя да видя цени на сайта ... :hysterical:

 

Благодаря за вниманието!

Живи и здрави! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди на webshop, горе има линк. Цените са в крони. Делиш кроните на 5 и получаваш цената. Зависи от курса де. Цените са между 900 и 1500лв. Изглеждат много добре изработени инструментите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам много време да разглеждам в момента - видях само 7 струнният модел, който е същият, като моят HK E-Bass WTHB-S9 - немска марка, с производство в Китай (сравнително нови и доста качествени все още), ако не се лъжа, с разликата, че логото на главата е друго (и например вместо Бубенгата и другите работи в тялото на НК, шведите са сложили Solid Walnut).

Сякаш, въпросните шведи поръчват от НК, слагатн си логото и продават със съвсем не-малка надценка?

 

HK E-Bass WTHB-S9

Woodo B7 Walnut

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига, бе Свиленчо! Мат'рялът е различен, както отбелязваш, а и как можеш да си сигурен, че толкова си приличат, като шведката не си я пипкал? Изстрел в мрака.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързите отговори ...

^Това исках и аз да разбера за изработката ...

 

^^Ха ха само разлика в един потенциометър на външен вид и няколко символа по- малко на главата :greenangel: хммм и за парите си прав ....

 

хихи http://www.woodoguitars.se/Prod%208%20B6%20Walnut.html

 

и на същото място това долу

 

http://www.muzikalniinstrumenti.com/index....rt&Itemid=1

 

Добре, че са кoрейците, че да има такива като мен на к'во да свирят :)

Ще проуча въпроса по- детайлно ...

Редактирано от hippie
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йоцо, избързах малко, но не стрелях насляпо - по-скоро теб те е мързяло да разгледаш ;)

Споменах моят бас (и модела му), понеже в сайта (линковете са от български, музикален, он-лайн магазин, тъй като НК си нямат сайт и се продават предимно в немския и-бей, на цени, по-високи от българските) го няма точно този модел (но има същия 5-струнен - вж по-долу).

 

Въпреки, че моделът не е същия, давам няколко снимки (на линковете няма толкова подробни и това е причината), а после сравняваме.

 

(Лошо фотографираните снимки са на моя бас :D )

 

Woodo%20B7%20Walnut%202.jpg

 

P1110625.jpg

 

Woodo%20B7%20Walnut%203.jpg

 

P1110624.jpg

 

Woodo%20B7%20Walnut%204.jpg

 

P1110621.jpg

 

Woodo%20B7%20Walnut%205.jpg

 

P1110622.jpg

 

 

Формата (дизайнът) е същия.

Хардуерът и адаптерите са еднакви.

Електрониката на шведите е с един потенциометър по-малко (двойният, при НК баса е волум и тон, като тонът работи и в двата режима - активен и пасивен).

Тялото на НК е от бубинга и ясен, а на шведите - само от орех (както споменах, моделът е различен, но ето 5-струнния вариант на НК - HK E-Bass WTHB-5W, а 7-струнния го няма в сайта.

Значи само акивната електроника е друга (или схемата е същата, но не и се използват пълните възможности) и фабричните струни са различни.

 

Малко по-точно:

 

Woodo B5 Walnut

HK E-Bass WTHB-5W

 

Разликата е във фретборда.

 

 

Изводите всеки да си ги прави както му е удобно ;)

Дано да съм бил полезен - просто разгледайте по-подробно, потърсете и в немския и-бей и т.н. - който се интересува, ще намери каквото му трябва :)

 

П.П.:

Само за протокола - без да съм чуал варианта с ореха, ако трябваше да избирам насляпо, без да съм чувал и този с бубингата, пак бих избрал бубингата - по-екзотично ми е, а под орехи колко съм лежал :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе, не знам, ама като плъзнаха тези HK, по разни чужди бас форуми хората коментираха, че приличат адски много на Woodo... Та, знае ли се кой от кого е крал точно... А и при шведите, на тия цени, мястото на производство не е по-различно от Югоизточна Азия.

 

Edit: Май ги правят в Корея.

 

Благодаря на Хипито за проявените размишления по отношение местопускането на тази тема, но понеже дискусията придоби основно бас насоченост - мисля да я преместя в раздел "Бас".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Производството е корейско, производителя е един и същ, няма съмнение, цените в Швеция е нормално да са по-високи, все пак стандарта там е съвсем друг.

@...taka li e? - a taka., Свилене, твоя модел е друг, НК имат същия като Шведите, но 4,5 и 6 стр, виж линковете на hippie, разликата е само в липсата на двоен потенциометър на шведските басове.

@Mephistofel, според мен не става въпрос за кражба, всеки може да си поръча бас и да поиска да сложат неговото име, стига да може да си го позволи...а предполагам, че моделите на производителя не са безкрайно много.

 

А ако говорим за гепенсон, НК имат модел "NewBass", който много напомня на "Marleaux"

B6-10011.jpg

 

4205bb9bf1.jpg

 

От друга страна и двата приличат на "Рикенбекер"...

Редактирано от johniebgood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново благодарности за ... всичко!

Така ... от цялата работа след време ще направя ревю на един от двата баса (споменати от мен в линковете) ... ще видя на къде ще се наклонят везните :icon_shithappens:

 

:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хипи, що не си вземеш един хубав Фендер, ами залиташ по такива екзотики ?

 

-------

(Поздрави на Пешо (китариста ви) !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Demiurg

Ами отговора е донякъде в екзотиката, липсата на 6 струнен модел при басовете на Фендер, "малката" разлика в цените, в компенсирането на някой физически недостатъци на споменатия около подписа ти младеж и още един като него, изразяващо се в свиренето с тон надолу...

Искам малко предизвикателство като свиря ... знеш какви неща свирим и просто ще е много авангардно да транспонирам толкова много парчета :punkband: ииии напоследък много се разбирам с жена ми и реших да внеса малко подправки в семейния живот :):thumbs_up:

И много други прични ... който доведоха до размисли от моя страна да си сменя никнейма на форумен абдал хи хи хи

Не е лесно да си проссс и дебел ...

Искам да напиша много други неща ... ама като дойдеш някой път на рожден ден ... или ако са организираме да те отвлечем от софия... и в една отдалечена къща на еленския балкан да обсъдим по- детайлно ситуацията :cheers2:

Редактирано от hippie
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 5-6 струнен бас и свирене с тон надолу бих ти препоръчал Ibanez BTB- серията. Аз имам SR, но BTB-то е с 35" гриф, което при сваляне на тона е важно - няма да ти омекват и бъздят толкова струните. Това важи за който е да е бас с 35" мензура, но специално BTB-то откъм тон много ми е легнал на сърце - доста по- агресивен тон има от моя SR.

Минуса в случая е, че е доста по- скъп от горните варианти, но можеш да го вземеш на изплащане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно от това искам да избягам ... искам да си транспонирам парчетата и да си свиря "нормално" настроен.

Хем ще се самоосъвършенствам, хем ще си разнообразя познатите неща.

Просто искам да си направя експеримент в който рисковете са изчистени до поносими нива.

Просто имах планове да си докарам Лакланд 55-01 или МТД KЗ, но се разминах заради някакви анти- кризисно- терористични съображения.

Но твърдо бях решил да е по- екзотично ... и такааа продължавам да си действам по план.

А и не мисля това да е последната ми авантюра в покупките на дъска за опъване на тельове :butcher:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ицето право дума за BTB-тата. Като горд собственик на Ibanez BTB 676 смея да подкрепя думите му с две ръце. Този бас дава доста опции за любителите на различните стилове звук и методики на свирене.

 

Телата на НК-то и на Woodo са страхотно различни. НК виждам, че е изработен от основа и топ, докато при Woodo се вижда директно слепка на страничните части на тялото от еднотипно дърво. Според мен няма място за сравнение точно между тези два инструмента именно заради този начин на изработване на телата им колкото и еднаква да е електрониката им. Трябва да се пробва, да се хареса и тогава да се плаща. Не са малко парите за такъв бас, че да се действа по непредпазливия начин.

 

Това е мое скромно мнение, което не е подкрепено с тестване и на двете марки, но все пак очевадното не може да избяга от погледа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Телата на НК-то и на Woodo са страхотно различни. НК виждам, че е изработен от основа и топ, докато при Woodo се вижда директно слепка на страничните части на тялото от еднотипно дърво.

 

Не гледаш (и не четеш внимателно) - двете фирми имат абсолютно еднакви модели (като изключим двойния потенциометър при НК :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.