Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Настройки, функции, трикове и похвати


CyberGene

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Здравейте колеги,

От скоро разполагам с един Korg PA 600.

По принцип обичам сам да си правя стиловете,но тук срещам следният проблем:

Правя четири вариации и съответно четири Fill 1,Fill 2,Fill 3 и Fill 4. 

Както знаете клавира има функция за Auto Fill и на всяка вариация си 

отговаря съответния брейк. Но нещо се случва и Fill не тръгва както трябва.Примерно натискам бутона за Var 3 а се включва Fill 1. Предполагам че е до някаква настройка и предварително задаване на параметрите,но не можах да реша проблема.

Ще бъда благодарен ако някой колега ми подскаже за какво става въпрос и ми помогне в решаването на проблема.

Поздрав и успех на всички колеги.

Здравей.на каквато вариация си тръгва този същият fill! пр.Ако си на вар.1 и преминеш на вар.3 ще се вкл. fill1.

ПОЗДРАВИ!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте колеги,

 

Не знам дали точно тук е мястото на моя въпрос, тъй като досега не съм участвал във форума.

От доста време имам дигитално пиано Roland FP-7, което за съжаление няма автоматизиран акомпанимент“, както е отбелязано във втора тема -  Кое за какво е и за какво служи.

Въпросът ми е има ли някакво устройство, което да може да бъде включено към горепосоченото пиано и да го превърне в една обикновена самосвирка, за да си го ползвам с домашни цели?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте!    Наскоро си купих Kurzweil PC361,страхотен клавир,но ми е трудно да използвам възможностите му.Аз съм от по-старото поколение,не знам английски и ми е трудно да чета ръководството(използвам Гугъл-преводач)....на първо време искам да се науча да слагам ефекти на звуците и динамика на пианата(повечето нямат )....има много параметри,които трябва да се променят и не мога да се ориентирам...ако някой има желание да ми помогне,ще му бъда много благодарен ...скайпът ми е: Krasi Purple

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте всички,имам korg pa1xpro аранжор не съм професионалист.корка има много информация но я разбърках ако някой може да ми помогне как мога да я подредя ще съм много благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте колеги и читетели на форума.Днес пак се захванах с профилактика хардуерна и софтуерна на мойте машинаций.Почистване на миксера,проверка на едни джакове които ме съмниха за проблем.Джакове от мисера за стапала късички по метър.Като вклуча основния чифт при усилване всичко е равномерно при свързаното стъпало но щом сложа друг чифт винаги единия е по-силен от другия.При оглед виждам единия моно другия стерео.Оправих проблема и замених единия джак който явно беше за смяна като не дава хубав контакт на маса.Понеже връзвам по 2-3 стъпала за един миксер са нужне повече джакове за връзката между устройствата.

 

Тъй като следях за разлики между каналите и връзките/джаковете/индикацийте на миксера и стъпала и това което се чува в крайна сметка от колоните осъзнах още един доста значителен проблем в надстройката на моя па 4.При използване на мп3 плеъра за пускане на мп3-ки и при ползване на стил плей режима имам доста значителна разлика в звученето от едното до другото.Понеже до сега горе-долу съм изравнявал нивата и честотата на стиловете си разликата от стиловете до мп 3-те е почти една и съща.Разбирам че трябва да си препипам всички стилове с по малко надстройка на силата на траковете и честотно по-малко.Обичам да пусна по някога  нещо готово и да изляза напред да чуя аджаба какво излиза но тази възможност е безполезна ако в мп3-ки звучи по запушено и с съществена разлика като сила и честота.

 

Та мисълта ми е при надстройка на стиловете си е добре да имаме една отправна точка и основа за сравнение със всички стилове и сонг а именно  един добър и стандартен мп3 файл.За мене този файл е една песен на Николай Славеев - Седнал юнак, 2016.

 

Чака ме доста надстройване на стилове за да имам едно равномерно и гладко звучене между различните режими на работа.Някой ще рече :-"Е тва са глупости".Аз не мисля така понеже колкото по-мощни апаратури ползваме ,колкото по-широк е честотния диапазон и качеството на дадена аудйо апаратура ,толкоз по-се усещат несъответствията и грешките :wallbash: .Искам сетът ми да звучи и да е изпипан от към надстройка и глобал. :music:  :yes:  :thumbup:

Редактирано от asan79onbashi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно. Точно поради тази причина работя точно с 2 дръм кита (1. Стандартен с акустично звучене, доста добре настроен, 2. Електронен за денс музика) и с 2 баса (Picked Bass и Синти бас за денс парчетата). Направил съм ги нивата да са им еднакви, а самите параметри почти винаги са еднакви. Само по този начин няма проблеми по време на работа. :)

Редактирано от Мартин87
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам но не те ли човърка като знаеш колко много барабани ,бас и инструменти а ти работиш с два кита само.От към саунд също изравнявам нивата на барабани,честотно също понеже па 4 вкарва и еквалайзер във самите саундове и т.н. Самите стилове си донастроивам така че като сменя мп3 после стил плей да няма разлика.един начин е като използвам глобалната настройка за нивата на дръм,бас,акомпанимант.Тези три глобални трака важът за всички стилове,пипнеш ли тук променяш всички стилове.

 

По този начин намерих нивото на всичко но въпреки това на стиловете ми липсва тежест в сравнение със въпросната песен.Наложи се да засилвам ниските във миксера на три трака.Дръм,перкус,бас.До сега тези тракове стояха на нива 6 дцб. но реших да опитам с един стил да видя как ще е.Засилих баса на трите трака и пуснах стилъ после бързо пускам мп 3-ката и останах очарован.Понеже ми хареса такова преминаване между стилплей и сонгплей реших да преправям всичките си стилове които са стотици а ко не и хиледи.Почвам със тези които ползвам най-редовно.

Korg%20Pa4x%20(14).jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, човърка ме, по този начин работя от точно 2 години. Преди това търсих уникалния саунд (максимално близък до оригинала) на всяко парче и мога да кажа, че повечето пъти парчетата ми звучаха доста близо до оригинала. Но аз до сега работя само в чужбина. Няколко месеца с една апаратура, после с друга - каквото дадат на работното място.

Случвало ми се е в хотелски бар да работя без ниските боксове на Bose, само с високите (вадят само среда и високи) и звучиш като Vef.

Питам: "Къде са бас-колоните, по принцип вървят в комплект?"

Отговор: "Няма ги, така ги купихме, собственикът не обича да е силна музиката..."

 

Навсякъде се чува различно и единствения шанс да няма проблеми е горе-посочения от мен. Демек - принудително е. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си пуснат едно СД като неискат!Имали смисъл да искаш оркестър пък нещеш, значи незнаят какво искат?Ама вие им го давате и това :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм си казвал същото нещо... Но тези неща се научават и се виждат вече на място. Преди това няма как да знаеш. А когато си там, вече е късно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.