Jump to content
Българският форум за музиканти

Форумна Lick Library


kolio_k

Recommended Posts

Отдавна мислих да пусна някаква подобна тема, в която тези от нас, които имат доброто желание да споделят интересни, според тях, техники, патерни, начини на свирене и тн и тн. Това би могло да става с помощта на аудио и видео записи, придружени с помощни материали от типа на ноти, свирне бавно и бързо, табове (евентуално, аз лично не ги харесвам, но знам че са много разпространени), както и кратко писмено или устно обяснение на идеята , особености, както и съвети за усвояването и от евентуални мареаклии.

 

Наистина има безбройни такива в Youtube, но нищо не ни пречи да си направим собствена тема, като предимството би могло да бъде, че примерите биха могли да бъдат в интересни на форумното общество посоки.

 

Хубаво би било ако повече хора се включат и според мен би могла да се получи интересна и чисто музикантска тема.

 

Мисля че е излишно да се споменава, че примерите биха могли да бъдат във всевъзможни посоки и стилове. Единствено важно според мен е записите да са относително добри и да има материали, улесняващи разучаването от съфорумци. А също и идеи от същите какво биха искали да видят в темата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно за! Подкрепям!

 

Може да се направи канал в YouTube, с идеята там да бъдат събрани всички, а не да прелистваме тук темата (например). Неудобството е само, че трябва да се пращат на "създателя" да ги качва.

Всъщност пък, нищо не пречи секи в своя си канал/спейс да качва и да поства тук.

 

ПС: И аз съм за това качеството на видеото/аудиото да бъде относително добро.

 

Поздрави за добрата идея!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра идея!Има хора които искат да учат,а знам че има и хора които могат да покажат доста неща,така че няма да е лошо да има видео или аудио уроци или просто примери и упражнения.Отдавна се чудя защо няма такава тема както при барабанистите"Покажи как свириш".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с две ръце за,съмнявам се обаче,че ще има много желаещи ,дано да не съм прав разбира се :) .Сещам се,че преди време бях попаднал на пост на kolio_k,в който споменаваше за намерението си да направи кратко видео с блус похвати,това примерно би било едно добро начало на темата .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cheers: Супер, и аз отдавна се точа на нещо такова. Верно е че в нета има много неща, но друго ще е да е на български и ако нещо не ти е ясно винаги знаеш кой да питаш. Може отделно да пускаме рикуести за нещо което ни интересува. Отделно може да пускаме линкове към интересни youtube канали с уроци. Попадал съм на много добре изготвени и систематизирани уроци. Въпроса е че наистина не знам дали ще има желаещи да подготвят матрял. Ще видим де :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да се реализира идеята.

Тъжно ще е от толкова многобройни потребители само 2-3ма да си направят труда да предложат нещо.

Лично аз бих могъл да опитам да направя нещо за начинаещи в във фънк стил или нещо такова.

Само не разбрах - всеки който пуска нещо в отделна тема ли ще го прави или все още не е уточнено?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно наистина ще е най добре да се направят няколко различни теми по стилова насоченост. Нещо като

Блус, Рок, Джаз и тн.

Би могло да се получи интересно, зависи си от нас.

 

Но идеята ми беше да се записват по кратки неща, а не уроци. Така много хора ще могат да се включат и да споделят интересни приоми, патерни и тн от арсенала си.

 

Нека просто всеки , който иска да отвори тема, според стилистиката, в която иска да сподели нещо с нас. Мисля, че не повече от 5-6 биха свършили работа и полсе всеки може да продължи да поства в съответстващата, вече съществуваща такава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ми интересно и вероятно полезно да видя идеята реализирана и в развитие. Жалко, че май нямам какво да предложа.

Ще се ослушвам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^@ kolio_k, супер, страхотна идея! :happy::) - пускай тема с джаз или фюжън, или и двете, @ultramega - да пуска за фънки, ако Mалин или Руслан, или някой друг не отворят за блус - аз ще отворя до няколко дена/да речем/. За метъл има много, да не посочвам @Delyan, @Telerig и много други. Да се надяваме, че ще се намери народ да покаже пинизи и в други стилове. ;) Някои хора тук свирят слайдове и какво ли не.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това е смисълът на форума и това трябва да си е в китарния форум. Както в началото (2005та 2006та) имаше много и много добри теми за техники. Това е смисълът, придружен с теоретична обосновка и за мен това трябва да е есенцията на раздела. Т.е. не мисля, че такива теми (като първата на Ултрамега) трябва да са в хай-енда. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип си абсолютно прав, така би трябвало да бъде :) . Но не е на практика и затова най добре нещата да си останат каквито са. Факт е, че огромното болшинство от юзърите в китара се интересуват предимно от консултации за закупуването и подръжката на гиър на ниво начинаещи. Затова е чудесно, че го има този нов раздел, в който да се постват неща свързани със самото свиренето и с гиър за малко по напреднали, без темите да бъдат затрупвани от спам и да потъват във форумните дебри, където да бъдат неоткриваеми.

 

Все пак в подраздела е дефинирано, че става въпрос не само за хай енд гиър (доколкото това е хай енд), но и за свирене и с времето може да се получи интересно, засега върви добре. Хубавото е, че няма ограничения за никой, всеки може да чете и пише, стига да има нещо интересно , което да сподели да сподели. А и името е добро в известен смисъл, защото насърчава нас потребителите да се стараем като пишем тук, за да не се получи след време обичайния в китара чат на общи теми и лични пререкания

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.