Jump to content
Българският форум за музиканти

Форумна Lick Library


kolio_k

Recommended Posts

Не бях видял досега тази тема, но мисля, че идеята е разкошна. :thumbs_up: Браво на Кольо с две ръце подкрепям подобна инициатива и бих подпомогнал с каквото мога подобна инициатива. В едно интервю в ютуб Петручи обяснява, че си има файлова библиотека с рифове, фрази и ликове в най различни стилове от различни негови любими китаристи и теми...защо и китарният раздел на форума да си няма подобна? Звучи супер според мен. :):thumbs_up:

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Тази тема хвана прах. Нека малко я поизтупаме :) Съжалявам за лошото качество на аудиото и видеото.

 

 

Таба: http://www.4shared.com/document/yLyy_pW4/Lick1.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, идеята за уроците е супер. Гледам, че малко е събрала паяжини темата обаче. Даже се изненадвам се, че преди три дена е бил качен първият клип и май е време да се поправи грешката :greenangel: Не съм съвсем сигурен, че разбрах правилно: уроци от колегите съфорумници или уроци изобщо (от тубата например). Във втория случай мога да предложа трите части на Brian May от 84-та, дано да са полезни и на някой друг освен на мене :)

 

I част

II част

III част

 

Надявам се, че темата лека полека ще се възроди. Даже ще си позволя да дам идея, понеже подозирам, че ако всеки започне да качва клипове, ще стане манджа с грозде. Може би ще е добре, ако по някакъв начин се сортират линковете и по китаристи, така че който се интересува конкретно от Слаш да речем, да си търси линкове за уроци в подтема за Слаш и т.н., където могат и да се коментират и разясняват конкретни техники, ако някой види зор.

 

От мене толкоз засега, трябва да се чете строителна механика. До скоро и приятна вечер.

 

Тодор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Здравейте! Преди 10г. транскрибирах този лик. Сигурен съм 99%,че не е публикуван никъде. Мога да го докажа, но това не е толкова важно. Изсвирен е от голям китарист.Lick_150x150_p1.jpg По-важно е самото съдържание. Темпото да е около 120. Започва спокойно в минор, включва upper structure triad /често използвана практика,за да се покаже пълната надстройка на Am7 т.е. 9 и 11/. 11-та степен, която е консонансна за минор, но avoid за мажор е на върха на фразата и така несъзнателно се забелязва от слушателя. Във втория такт има красиви хроматизми,а горната и долната точка на контура е #f,което показва Дорийския характер. Завършва с характерна бибоп хватка, а с #g загатва за Мелодичен минор. Ако някой може да познае от къде е,ще го черпя каквото пожелае. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Млад съм във форума, макар, че съм стар на години. Но разбрах, че се поощрява споделянето на умения, школи, нотни примери и др. за подобряване на музицирането.WHISKEY.jpg Това беше предназначено за позналия от къде е предишният лик, който написах. Изпихме го. И чичко Гугъл не може да познае, защото не е музикант, който може да чете ноти "между редовете". Да не задавам гатанки. Това е от Пат Мартино.LongPhrase_150x150_p1.jpg

Той показва 5 фрази-вертикални(а свири хоризонтално). Затова ги разделих наполовина и от получените 10 свързах тази дълга фраза. Първия такт го добавих аз, за начало. Не е мой, разбира се. Понякога, когато "нямаш ден", вдъхновение или просто се чувстваш изчерпан от полза може да са подобни дълги фрази (извадени от библиотеката),които да спасят положението. В случая за Gm или всички акорди от F тонален център. Не успях да намеря в софтуера как да напиша първите 3 ноти като триола; това е второто нещо, което пиша на него. Надявам се на някого да му е от полза фразата. Подреждането на частите не е много логично, но имаме пълната свобода да се свири от средата, от последната част, да се правят паузи със всякакви стойности (половин такт)... Успех! :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Айде че не остана! :) Да събудим звяра. Аз отдавна си "транскрайбвам" разни неща от на Кольо (kolio_k) видеата. Много матрял има в тях и опеделено има каво да се научи. До сега да бях пуснал ама ми е много мъка с нотите, понеже още не съм си седнал на гъза да ги науча. Чудих се как да сглобя информацията и стигнах до тук. Всъщност не съм питал Кольо дали има против, но се надявам да няма. Значи ще давам линк към видеото и от коя до коя секунда, минута и т.н. е лика. Ще закачам guitarpro файл за сваляне и jpg за гледане. Нямам претенции за достоверност на транскрипцията, но поне имам желание. Нотите изобщо си нямам идея дали са верни понеже го нагласям на слух, но точно затова ще пиша и от кое видео и къде във времето е лика та всеки да си го чуе в оригинал. Кажете дали някой се ориентира и дали може да се просвирят нещата от предоставените материали.  Естествено който чува нещо невярно можем да коригираме. Мога да обясня и теоретично как аз ги усещам нещата, но не съм 100% сигурен какво разбирам тъй че по добре да си мълча за да не заблудя някой. :)

http://dl.dropbox.com/u/110661949/koliok.gpx

1:52 - 2:04

koliok.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-сетне две години след мойте нотички някой да продължи хубавата тема. Браво, bluelemon.

Според мен нотите са верни. Кольо ти е градски, в България е, така, че питай го дали разрешава да му публикуваме транскрибции на негови сола. Темата е негова и той самият може да каже.

Ако разреши ще пусна това, което написах с молива от 5:00 до 5:04.

Иначе тук той ми разреши да снимам, а материал мноого.

http://forum.muzikant.org/topic/124999-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%BE-kolio-k-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами супер :) Мерси! Последно като бях на свирене на Кольо нямах подобни идеи, но предполагам няма да има против. Ще му пиша Л.С. тия дни ако не пише тук. За сега няма да пускам друго.  :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На това няма да пускам линк към видео. Бар аранжора много ме мъчи на тая програма и май става мазало с нотите отгоре.  :secret:

http://dl.dropbox.com/u/110661949/Sex%20and%20the%20city.gpx

Sex%20and%20the%20city.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един арпеж-пасаж от едно мое ново парче, който ме мързи да транскрибирам. По хармонията от втория ред:

 

THBNTM.jpg

 

А ето и аудиото (DI записано и готово за ре-амп):

 

https://dl.dropbox.com/u/27780417/Arpeg.mp3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам вкъщи един коледен лос който свири на саксофон и кърши снага. Те това му е партията. Някъде не са ми верни времената, но се надявам да стават по добре занапред. Слушайте оригиналите или вътрешното си Аз!  :metalist:

http://dl.dropbox.com/u/110661949/koledna.gpx

koledna.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Две видийца спретнати набързо по последните две темички. И се надявам все пак и на други мераклии. Както в началото на темата се каза в тубата има достатъчно стока от където и аз черпя инфо, но нали тук е на  бългаски. Пък ако нище не се заформи  :metalist:

 Не знам дали могат да се стриймват клипове от дропбокса  :secret:

http://dl.dropbox.com/u/110661949/video/koledno.wmv

http://dl.dropbox.com/u/110661949/video/sex%20and%20the%20sity.wmv

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

http://www.youtube.com/watch?v=8IwLfookGB8

 

 

Бях забравил за тази тема, набързо врътнах една фраза с телефона. Извинявам се за качеството!!! Фразата е в Сол мажор, нотите и таба са във файла

lick1.bmp

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Супер е! И в този ред на мисли, Кольо дали имаш нещо против който има желание да качва твои транскрибции? Сега като се включи може пък и да живне тая тема.  :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.