Jump to content
Българският форум за музиканти

Сравнения, мнения и препоръки за инструменти


CyberGene

Recommended Posts

Привет.

Синът ми се занимава сериозно с уроци по пиано. Напредва. Което ме радва.

След последния урок преподавателката каза, че му е време да излиза пред публика. И попита какви прояви има в наше село. Накратко - никакви.

Освен това има едно пиано "Беларус" което вече се разпада.

А на мен ми се ще детето да почне да излиза на сцена. И се замислих за нещо леко и удобно. И евтино.

Търси се само един звук - на пиано (роял). Нищо повече, никакви органи, цигулки, духови, без съпровод и т.н. И най-важното - клавиатура, максимално доближаваще се до истинското пиано.

Имам синтезатор Ямаха дгх 520 за удоволствие, но той не иска и да го пипне дори.

Моля за съвет: какъв инструмент да избера, от къде да се купи и ако може да е евтин. Може и втора употреба, стига да върши работа. Пари - до 500 лв. Естествено, да върви със захранване и педал.

Учителката каза, че ще го пуска на концерти с нейния клас, но това ще е доста рядко.

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Здравейте, от много време свиря на китара и барабани, но винаги ми е било мечта да се науча и на клавир. Като малък ходих дори на уроци и сега знам основните неща и мога да свиря 5-6 песни както и да правя разни импровизации. Работата е, че най-сетне се наех да си купя синтезатор, дори събрах пари (бих дал около 500лв - може и втора ръка).

 

Но тъй като не съм много запознат със спецификациите бих искал да чуя вашето мнение.

 

Значи трябва ми по принцип за вкъщи да си "дрънкам" на него предимно рок и може би поп. Трябва ми да има вградени инструменти като разни органи, цигулки и т.н. (не знам дали по принцип всички синтезатори имат такива?) и да е горе-долу широко-октавен, т.е. да може спокойно да си свиря на него без да се налага да сменям октави. Друго, което също е добре да има е да могат да се пускат разни бийтове от самия синтезатор и да може да се включва в компютър. За други екстри не пиша, понеже не съм запознат и не знам дори какви са те по принцип. Въпроса ми е дали за тези пари мога да намеря нещо, което да има всички тези неща и да си струва? Както казах може и да е втора ръка.

 

Благодаря предварително!

 

Еdit: знам, че има такива теми, но в никоя от тях не беше спомената за спецификациите ме интересуват

 

 

Еdit2: сега гледам обявите във форума и виждам някакъв Kawai K1 за 350лв. Дали има нещата за които писах по-горе?

Редактирано от marto88
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте

 

Мисля да се включа макар да се занимавам с клавиши едва от 10 месеца (боже колко бързо минаха).

По въпроса "какъв синтезатор да си взема" ще кажа от моята "канбанария" какво стана.

Абсолютно неук бях - хората от форума ми помогнаха страшно много, специални благодарности на Миткосан, Сайбърген, Момчи.....

Та на въпроса -

1. Ако е за ученик ЗАДЪЛЖИТЕЛНО хамър клавиатура (тежки клавиши). Като порасне ще му купите и с по-леки.

2. 88 клавишните - по-тежки и големи са, обаче не се чудиш къде са ти октавите :) Пък и всяко парче, което разучавам ( за сега класика и поп ) има...

не знам как да го кажа...свирене нагоре надолу и пет октавните нямаше да ми свършат добра работа (вместо да мислиш как да го свириш търсиш копчета за превключване :cheers2: )

3. Свиря на Yamaha ММ8 - 17 кила е ама е супер удобна. Ценово е около 1500 лева. Звука е супер. Има много допълнителни инструменти, добро качество на клавиатурата ( не само мое мнение, и други я тестваха).Няма вградени колонки - или слушалки и/или колонки, ама по-мощни за да се насладите на звука. Софтуера е добър "кюбеис". Общо взето за момента ми дава всичко, от което имам нужда. Да свиря на класическит пиано, роял и да си правя аранжимент с останалите. Недостатък е че не става да я разнасяш нагоре надолу. Само вкъщи, ама то всички класически пиана са така :singer:

Не се скъпете да дадете повечко пари за инструмент. Влезте в един технополис - там имат от по-обикновенните клавири.

Пробвайте каква гадна пластмаса са. Знам , че парите са проблем за всички ни, ама гледайте на това като инвестиция!!! Вземете го на изплащане.

А когато се дадат толкова пари - ангажимента да се научиш става наистина сериозен.

 

Последно. Повечето споменават ценово 500 кинта. Е няма хубав инструмент за тия пари. Останалото е компромис.

 

Поздрави

Редактирано от wiseman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cheers: Налага ми да взема някакъв/втора употреба/ клавир-аранжьор поне с 8-10 юзер стила да прави разбира се и неравноделните да може да ги композира,не да се налучкват в равноделния размер на стила.Звука не ми е от значение,най-малко с флопи или някаква друга памет.за да се сейфират юзер стиловете.Оглеждам се за Касио моделите по-старите,/СТК 731 и нагоре/Ако някой има опит/или продава/ ще бъда благодарен да сподели мнение по въпроса
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички,

Не знам как но се запалих отскоро по клавирите. Изчетох доста за PSR серията (Yamaha), че преди бях решил да купувам Касио. Но реших да не си хвърлям парите съвсем на вятъра и да се насоча към DGX-230. Добре, ама снощи ми попадна и новото им дигитално пиано NP-V80 и пак изпаднах в колебания.

Искам да поясня (за Митко )), че ми е пределно ясно как за няма и 1000 лв нищо стойностно няма да взема. Но : 1-во парите са ми точно сега ограничени и 2-ро това наистина са ми първи стъпки в музиката. Имам намерение да положа максимално старание и да се усъвършенствам, като за начало посвирвам малко след работа за отмора, а уикендите - повечко упражнения. И затова искам вие като хора със значителен опит (поне повечето от вас) да ми кажете кой инструмент повече си струва. На концерти не мисля да ходя, но каквото свиря - искам да го свиря ако не перфектно, то отлично ))

 

Сърдечно благодаря предварително !!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DGX-230 или NP-V80 - щом си се спрял точно на тези 2 модела, NP-V80 е по-добрият избор. Но ако търсиш инструмент, който да замени пианото, вариантът е съвсем друг. Погледни Р-серията на Ямаха, например Р60 - http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/Conten...DUCT&LGFL=Y

Няма да платиш много повече, но разликата е огромна. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

Не съм се спрял конкретно на тези двата, но пък П60 не ми предлага многото звуци на 80-ката. За сметка на това дава (не знам доколко е истина) хамър клавиши. И не знам доколко е от първостепенно значение за начинаещ, който ще дрънка предимно у дома като за старт. Сега изникна въпроса - доп.звуци или хубави клавиши :virtuoz: Полифонията май е същата (32).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква музика ще свириш? Ако ще ползваш само клавиатурата, избери хамър механиката. Р60 има чудна клавиатура, а и ти го дадох за пример само като сравнително евтин инструмент. Ако ще ползваш стиловете на автоакомпанимента, това е друга работа - взимай NP 80 :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предимно съм любител на класиката,рока и eurodance (ретро му викат някои). Tова и мисля да свиря. И понеже май са доста разнородни ще ми трябва нещо универсално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ако ще свириш това дето си посочил, особено класика и рок... аз бих избрал клавир с хамър механика. Имам 4 клавира в момента, сменил съм поне още 12-13 през годините, никоя "лека" клавиатура не заменя тежкия клавиш. Изборът е твой - успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите !!

Решил съм да си взема синтезатор тези дни.Проблема е ,че съм студент и не разполагам с много голям бюджет(макс 300лв).Синтезатора ми трябва само за да го използвам като класическо пиано ,не ми трябват никакви ефекти ,а възможно най-качествен звук.Искам да е 61клавишен и да може да се свири със слушалки.Спрял съм се на няколко модела и ще ви бъда благодарен ,ако ми помогнете при избора или дадете вашите предложения.Ето ги и моделчетата:

1.Yamaha psr e223 - 269лв. -> http://www.musicworld.bg/bg/c_694/i_26956/...S_PSR_E223.html

2.MK 962 - 180 лв. -> http://www.musicworld.bg/bg/c_694/i_15776/MK_MK_962.html

3.M-audio Keystation 61es - 272лв. -> http://www.musicworld.bg/bg/c_750/i_14206/...ation_61es.html

3.BEHRINGER UMX61 - 225лв. -> http://www.musicworld.bg/bg/c_750/i_17296/...NGER_UMX61.html

Ако може също да ми обясните и разликата между кейборд (първите 2) и мастер клавиатури(вторите 2).Доколкото разбирам 2рите се свързват чрез USB за компютъра и звука вече идва от там, докато другите могат да си свирят самостоятелно.

 

Благодаря ви предварително!!!! :)

Редактирано от yovoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимай М- аудиото без да му мислиш. Има миди аут и ще си го позлваш и към компютъра, а и Аблетон гледам има към него:punk_guitar:. Просто супер :)

Редактирано от emo_tion1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимай М- аудиото без да му мислиш. Има миди аут и ще си го позлваш и към компютъра, а и Аблетон гледам има към него:). Просто супер :hysterical:

Благодаря ти! Още утре ще отида до "Дружба" да го взема. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.