Jump to content
Българският форум за музиканти

Сравнения, мнения и препоръки за инструменти


CyberGene

Recommended Posts

НОВО! Темата за неопределено време спира да се ползва. Можете да отваряте нови теми за сравнения и мнения, но ако вече съществува тема като новоотворената, ще изтрия новата, все пак е добре да ползвате търсачката.

 

Както знаете, напоследък сме решили да вкараме малко в ред раздела, както и да го направим малко по-удобен за вас и да ви улесним в търсенето отговори на често задавани въпроси, затова създавам настоящата тема, в която могат да се обсъждат различни клавишни инструменти, да се правят сравнения между тях, да се търсят съвети при избора им и мнения за конкретни модели и марки. Надявам се, че така е доста по-лесно и прегледно :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Пичове я ми кажете от роланд мотиф и корг кое ще ми сварши по добра работа едновременно за пиано бар и същевременно за чалгия? щото съм на кръстопът в момента-по принцип за за МОТИФ-а но.....

Благодаря предварително

 

ОК. Дай ми съвет за практичен клавир с който мога да бачкам в пиано бар и в кръчма ако се наложи а може би ще се наложи. фен съм на МОТИВА ,той за тая работа в бара е ок. но колегите ми искат да правят етно бар и ще се наложи да се бачка и ремпетико. имам вредвит дали мога да правя стилове на него или само патерни? Благодаря.

 

ха ха добре казано колега! така,за клавира-значи относно МОТИФ-а модела накоито сам се спрял е XS7, относно КОРГ-а или па800 но най вече ПРО X2. Чух и за някакъв корг м3 тва не знам какво е . никога не сам бачкал с лаптоп и прочие всичко съм свирил сам така че съм свикнал па мъкар и да не го оценяват понякога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За чалгия няма нищо по хубаво от Korg Pa2xPro. Направо кърти в ръцете на един приятел. Яамахите са за повечко джазец. Другите коргове са за повече соул-хип/хопец зарад електронните им звуци. Роландите като самосвирки стават и те. За това почваш да обикаляш магазините и свириш, разучаваш. Няма как да те кажем кой е по хубав. Ти трябва сам да си намериш своя инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги съфорумци, тази тема се прави с цел подреденост и ВАШЕ улеснение. Наистина много ще се радваме да спазвате тази структура, за да имаме един масив от информация, който да помага както на вас, така и на нас. Абонирам се за тази тема и ще мятам по едно око да гледам как се движи. Успех с начинанието!

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятели - това е на промоция тия дни. Случайно имам къде 500 излишни лева, изостанали ми от приказното морско изживяване на Иракли.

 

http://www.acusticobg.com/piano%20electrono/index.html

 

Кажете ми - струва ли си. Свирил съм като дете - преди 30 години, ама не много - тоест - спокойно мога да мина за начинаещ. Ту би ор нот ту би?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги:

Ако не ви отнемам от ценното време , моля за малко помощ. Аз съм самоук, любител на клавишни инструменти.

Първо започнах да свиря на акордеон , после реших да си купя синтезатор, естествено за начало не професионален.

Не съм добър колкото вас, свиря само в домашни обстановки. Може на бнякой от вас да му се стори смешно, но в момента свиря

с YAMAHA PSR-E313 . Искам да си взема някоя ефтина свирка на която мога да сложа неравноделни ритми от нашия фолклор.

Моля ако имате желание или ако продавате нещо като за мен ,предложете ми някои модел. Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като съм начинаещ музикант незнам към кого да се обърна и реших да попитам тук! Значи за първа година ще съм в музикално училище (9 клас) с народно пеене , но доколкото разбрах ще уча и пиано! В момента ходя на уроци по солфеж! Тъй като не искам пиано по много причини искам да ме посъветвате за синтезатор на прилична цена, който да ми върши работа за напред! Благодаря предварително!!! ;):thumbs_up:

Редактирано от Nin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...здарсти...първо искам да ти пожелая успех с музикалното обучение...и после да те посъветвам да попиташ колегите от секцията за клавишни инструменти че тука сме китаристите и ще е по-трудно да ти бъдем от полза...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

 

На мен си ми изглежда клавишната секция :) няма проблем.

 

За избор на синтезатор е малко трудно, от това какво искаш да правиш с него, като нещата стоят така:

---------88 клавиша-----------

1. Ако искаш чисто пиано и т.н. с пианистична клавиатура имаш голям избор, защото нещата варират от 900-1400 лева средно, като можеш да си намериш прилична YAMAHA за тази цена, която да включва пиано, орган, цигулки и може би клавесин и т.н. Като естествено се сещаш, че има такива типове и за над 5000 :ok:

 

2. Ако искаш някакъв синтезатор, с който да свириш из банди и да си правиш някакви композиции ли било вкъщи и други неща, според мен най-добрия избор се събира в YAMAHA MM8. Има си звуци (доста хубави), има си и хубава клавиатура. Цената му варира от 1300-1800 лева, зависи откъде го купиш.

- За по-скъпи няма да говоря :thumbup: само имена ще кажа YAMAHA S90XS, YAMAHA MOTIF XS/XF, KORG OASYS, ROLAND FANTOM X-8/G-8.

 

3. Също така има варианти на M-Audio, но не се сещам точно за модела, където си купуваш клавиатура в която е добавено само пиано (до колкото аз знам), цената им не е над 700 лева, но пак да кажа, че не знам точно как стоят нещата. Има и вариант с клавиатурите на CME (например UF80), където си купуваш клавиатура и към нея вече си купуваш добавки, както пиано, така и други органи, синтове и т.н. но излиза малко по-скъпо за сметка на качеството.

CME UF80 Piano Bundle в Thomann :rockon:

 

--------76 и по-малко клавиши----------

 

Тук нещата с избор на инстримент пак са същите просто цените намаляват.

 

А ако искаш просто да си учиш упражненията има вариант да си набавиш MIDI клавиатура, която е с USB връзка и да си свириш през виртуални инструменти на компа! Това не е толкова сложно, колкото изглежда, ако решиш този вариант, мога да ти кажа горе-долу какво да направиш за да вървят нещата! В такъв случай можеш да паднеш доста с бюджета. Има клавиатура на Behringer за 260-280 лева с USB audio interface, който да си закачиш на компа :yes: ето ти и линк за това Тук .

 

В крайна сметка можеш да разгледаш приемливи цени в онлайн магазин тук или просто да отидеш до най-близкия музикален и да видиш с какво разполагат.

 

Да не ставам досаден с пост-а си трябва да приключвам :thx:

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за тази цялата информация! :godbless: Но на мен не ми трябва нещо професионално, а нещо което прсто на мен да ми върши работа! Още не съм си избрала в момента съм в процес на търсене!!! :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте! Скоро започвам пиано и ще трябва на нещо да се упражнявам :) . Бюджета ми е максимум 400 лв. Учителката каза че е нужна динамична клавиатура и минимум 5 октави. Като гледам бюджета си, виждам, че чак за дигитално пиано пари нямам. Относно акустични пиана, казвам НЕ. Съседите ме заплашиха, че ако купя акустично пиано и свиря на него, те ще поддадат жалба в общината(в тоя блок се чува дори ако си приказваме :) ). Пък и нямам много място за акустично, затова не ми препоръчвайте никакви акустични. За сега съм се спрял на CASIO CTK-3000, но ако знаете други казвайте. Също така е желателно да го купя от магазин в който мога да го пробвам, но дори и да е от интернет проблем няма, само да е от български онлайн магазин. Всякакви предложения са приети.

 

П.С. Главно ще свиря класическа музика.

Редактирано от elko5903
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Скоро започвам пиано и ще трябва на нещо да се упражнявам :Piano: . Бюджета ми е максимум 400 лв. Учителката каза че е нужна динамична клавиатура и минимум 5 октави. Като гледам бюджета си, виждам, че чак за дигитално пиано пари нямам. Относно акустични пиана, казвам НЕ. Съседите ме заплашиха, че ако купя акустично пиано и свиря на него, те ще поддадат жалба в общината(в тоя блок се чува дори ако си приказваме :D ). Пък и нямам много място за акустично, затова не ми препоръчвайте никакви акустични. За сега съм се спрял на CASIO CTK-3000, но ако знаете други казвайте. Също така е желателно да го купя от магазин в който мога да го пробвам, но дори и да е от интернет проблем няма, само да е от български онлайн магазин. Всякакви предложения са приети.

 

П.С. Главно ще свиря класическа музика.

 

Elko, аз съм в подобно положение, затова питах преди време за това DP 6180 - ама никой не ми каза нищо... аз ще ходя утре да го пробвам в магазина, може и да го отнеса... пуснали са го на промоция 500 кинта... Дано не е голям боклук и става за нещо... така или иначе на 35 години музикант няма да ставам, така че ми е само за забавление... все ми се щеше някой да даде някакъв съвет, ама...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам едно предложение - да се направи и една тема за ревюта на нови модели дигитални пиана, синтезатори, модули и прочие нови модели хардуер или дори и софтуер. Всеки, който намери в нета интересно и подробно ревю за някой синт например, поства поне линка, за да може, който го интересува, да прочете. Ако пък някой има достъп до платените страници на Sound on Sound например или други специализирани електронни издания, поства в темата целия текст. Съответно, ако някой тук вече разполага с въпросния модел, споделя собствените си впечатления и така постепенно се натрупва база, която ще е полезна и интересна, както за тези, които обмислят покупка, така и за тези, на които само ще им е любопитно да прочетат какво ново е излязло на пазара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.