Jump to content
Българският форум за музиканти

Екраниране на китара


Recommended Posts

Хиляди благодарности, jorog! Не се стърпях да дочакам информацията! О днес, на обяд, китарата е екранирана (макар и да не ми стигна фолиото и за пикгарда и жака), напълно ново окабеляване, нов жак, нови потенциометри 500КА, нов превключвател и адаптри Hot Rail, нови струни Ernie Ball, кабели Squier (не знам колко са качествени)! Не изчезна напълно шума, но се чува след като усиля всичко и се вслушам добре! Макар и да съм новак и да не мога много  ..... накара ме да се усмихна. Получи се доволно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 212
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Това със включен нойз гейт ли е? Нормално е при здрава резачка да има лек шум ,но със включване на нойз гейта да изчезва напълно.Виж дали си настроил гейта правилно.Също схемата на свързване е важна.Серийно или паралелно е свързан релсовия/ите адаптер/и ,във фаза/дефазиран и т.н.Кабелите е добре да са възможно най-къси ,като кабела при жака е добре да е щирмован (централен проводник + оплетка).В краен случай ако са два проводника нека са усукани заедно.Кабела от тремолото (бриджа) предполагам е вързан към масата.Пикгарда трябва да има екраниране във зоните при кухините и около адаптерите като двата слоя фолио(пикгард и кухини) трябва да контактуват за да има ефект екранирането.Постига се със застъпване при отворите за винтовете за закрепване на пикгарда.

https://www.youtube.com/watch?v=FI_v-NjBRKc

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ползвам нойс гейта. Само с кабел към кубето. Май не съм спазил звездообразното замасяване (или заземяване), защото всички маси са към корпуса на потенциометъра за усилване (+ кабелче, запоено към екранировката към корпуса на усилването). Така си бяха преди, така го копирах и аз, но не е проблем да коригирам де! :) Не екранирах и пикгарда и жака (с две кабелчета, които също не усуках), понеже не ми стигна фолиото (2м. по 3см.), но ще бъде довършено. Резултата и така е в пъти по-добре и сега наблягам над ученето и репетирането!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.