Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесори за бас китара


Danihell

Recommended Posts

Здравейте! Вероятно вече дискутирана тема, но искам по-конкретно да разпитам препатилите с процесор, относно моите нужди и възможности :D Аз съм с Ямаха вв200 и от доста време съм решил, че имам нужда от по-голям контрол върху звуковите възможности на инструмента, тъй като за съжаление в повечето клубове баса минава през централното директно, а и различните упражнения които вкъщи си свири човек, също изискват различен звук. Та, обмисляйки различните възможности за реализация на това начинание, в комбинация с моментните ми парични възможности :P , ме наведе на мисълта да си взема процесор. Нов бас, с активна електроника например и от по-висок клас, може би е най-доброто решение, но парите възпрепядстват. Комбото или усилателя също не са от най евтините решения (зависи от комбото, де:D, а и малко по-трудно става с транспорт като нямаш кола. Гледах и различни камиончета, еквалайзери, един комбиниран еквалайзер плюс оувърдрайв на Берингер, и други педалчета, но реших, че с процесор е някак по-компактно от колкото да навържеш много неща и тунерче, както и отново парите възпрепядстват втория вариант. Притеснявам се обаче, също така, покрай това пестене да не си взема нещо, което няма да ми върщи много работа. Четох менюъли, рових се в нета и си харесах Digitech BP200. Не е от най-скромните, не е и кой знае какво, но изглежда сякаш ще е от полза. Разбира се прегледах и BNX3 на същата марка, но там цената вече се качва. Също така съм чувал добри отзиви. BP200 e $150 в Amazon.com и повечето нет магазини, не съм успял да проверя колко ще е тук, мисля Фактор ги внасят. BNX3 e $400, което, за съжаление ми идва множко. Гледах Alesis bassFX, който е $70 в нета и хм, 96 евро в Динакорд, но брат ми нещо каза че не му е харесал звука много. И така, бих желал мнения относно моето мнение и убеждения и съвети, ако някой може да дава. Или просто да си полафим за ефектите и нуждата от тях:D Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3-4 дни бях във Фактор, пробвах два процесора-единия на Digitech, другия на Zoom. Не помня кои модели бяха, но цените бяха около 260 и 240лв. Този на Digitech ми направи силно впечатление, много мек звук, добре дозирани ефекти, не скапваше динамиката на баса, въобще-много ми хареса! Другият-нищо общо. Zoom има още доста да работят по качеството си според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за информацията. И аз не съм чувал добри неща за Зуумовете като цяло, някои хора казват, че имали и добри модели. Цената на диджитека е добра, много добра, предвид 150те долара в амазон, без доставка и с намалението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕ си взимай ЗУУ(ЛУ)М!! Аз лично ползвам Дигитеч БП80, страхотен е има всичко което ти трябва. БП200 е по-големият брат на моя ефект и има повече контроли, което значи и по-добър звук и повече възможности. На мен ми стиха моят ефект но БП200 има ощее мнооого неща да покаже... Взимай Дигитеч :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За разлика от китарния процесор, аналога за бас на Zoom 707 е пълен боклук... тва мога да кажа от лично наблюдение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За разлика от китарния процесор, аналога за бас на Zoom 707 е пълен боклук... тва мога да кажа от лично наблюдение

Това и аз съм го чувал. Дигитек си е добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пришка ми излезе на пръстите да пиша за този DIGITECH.И пак го казвам,че това е наи-добрия процесор за бас за тази цена.Danihell виж ми постовете по въпроса.Номер 5 и наи-долния.

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=2330&st=15

Редактирано от tsetso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мерси за мненията! Сега остава само да издебна свободен момент и да отида да го взема. И аз се бях ориентирал към Диджитека, сега ме убедихте съвсем:unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте сега не може да се сравни dIGITECH Със сенсампа.За същите пари имаш безброи много възможности-симулатори на колони,усилватели,ефекти и мн.други.

Сенс Амп е много добър ефект за това което прави.В това спор няма.Въпроса е че това момче тепърва започва(доколкото аз разбрах,ако не е така се извинявам)и тепърва ще трупа опит в бизнеса.За това е нужно нещо което да му покаже за какво става въпрос.А този ефект е идеалния учител.

Това е само мое мнение и не искам да го натрапвам на никой

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Недеите да купувате Берингер хора след няколко месеца тези кутийки започват да дават дефекти,да ви връщат процесора в първоначално положение-което значи всички програми които си направил са изтрити.Патил съм много пъти докато не ми писна и си записах всички програми на една дискета.Като се развали ги зареждам за 5 секунди.Това е изхода но все пак е неприятно да си вземеш нещо и да се чудиш кога ще издаде багажа :D Познавам 3 ма колеги с такъв ефект и всичко е едно и също

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.