Jump to content
Българският форум за музиканти

За пръв път по телевизията...


Recommended Posts

Не. Не е така.

 

Декларацията (или договора) са документи, които при евентуална проверка - телевизията трябва да покаже на ПРОФОН и МУЗИКАУТОР. Да се знае, че автора и продуцента (в моя случай) са дали разрешение за излъчване на продукта...че не е свален пиратски от някъде...нещо такова.

 

А на мен ми се превеждат пари от ПРОФОН и МУЗИКАУТОР всяка година, след като телевизиите предадат отчетите си, съдържащи коя песен колко пъти е пускана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам теб какво те карат да подписваш, но в няколко телевизии съм носил видео и навсякъде са ме карали да подписвам , че нямам претенции върху излъчването .Инак , просто нищо не въртят .(Това важи явно само за изпълнители, които нямат компании зад гърба си )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също нямам компания зад гърба си и до сега никоя от българските телевизии не ме е карала да подписвам подобен документ.

А аз съм разпространил песента си по АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ БГ телевизии и радиа.

 

Вероятно при теб е било отдавна и е имало някакви вратички...!?! Сега както писах и преди според последните приети новости ПРОФОН и МУЗИКАУТОР събират пари за всичката излъчена музика. Ако ти не си регистрирал нещата си и себе си като автор или продуцент (не си им доказал с договори, че си лицето, на което трябва да се изплащат парите от ротация) - то сумата, събрана от сдруженията просто ще се раздели на по-малко хора...щото и да са разбрали, че има някаква песен на изпълнител X - те няма как да го издирват и да му изплащат пари, при положение, че не се знае кой е продуцентът...щото на него се изплащат по закон а не на певеца. В моя случай аз съм всичко и пак аз съответно получавам парите. Това съм го доказал при регистрацията с копия от договорите, които съм правил със сценариста, режисьора, оператора и т.н. От въпросните договори на тях им става ясно, че аз съм плащал и са спокойни, че изплащат пари на правилния човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Някой колега от Габрово да сподели наистина ли в момента няма никакъв местен канал, кабеларка...някаква местна медия както се казва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.